Вариантите на сладкишите с ябълки са безкрайни :)
И всичките са вкусни!
Този път търсих рецепта, за да използвам останали белтъци :)
Така си харесах тази, за която ми трябваха :
100 г масло, размекнато при стайна температура
1/3 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
11/2 ч.л. бакпулвер
50 г сметана / заквасена/
50 г майонеза
От изброените продукти се прави тесто.
Оставя се в хладилник поне за час.
След изваждането се разточва и се поставя във формата / 28 см/ с борд
Надупчва се с вилица и се поставя в предварително загрята фурна до 180 градуса - 5-7 минути.
През това време се приготвя плънката от:
4 средно кисели ябълки, настъргани
1/2 лимон, настърган / аз имах мандарина/
1/ 3 ч.ч.захар
Продуктите се разбъркват и се изсипват върху изваденото от фурната тесто
Пече се 30 минути.
Белтъците за безе-то се разбиват със захарта като за целувки!
Знаете, че не трябва да са студени.
Изсипват се върху ябълките след изваждане от фурната и се изпичат за 15 минути при 160 градуса.
Получи се много лек сладкиш :)
Колкото повече стои става по мек и сочен от ябълките
/ако се задържи/
Ами да ви е сладко!
Имате сладкиш за сутрешното кафе :)
23 ноември 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About Me
- Dani
- БУРГАС, Bulgaria
- Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!
Етикети
"Павлова"
(3)
авокадо
(3)
агнешко
(1)
аранчини
(1)
арборио
(1)
арония
(1)
багети
(1)
бадеми
(3)
баклава
(3)
банани
(3)
баница
(20)
бекон
(1)
белтъци
(6)
бира
(1)
бисквитени кори за пай
(1)
БИСКВИТИ
(1)
бишкоти
(1)
боровинки
(1)
боровинков крем
(1)
брауни
(4)
бриош
(8)
броколи
(3)
бюрек
(2)
бял шоколад
(1)
бял шоколад торта
(1)
веган
(1)
Вегетариански
(40)
Великден
(5)
вино SO into FOOD
(1)
вишни
(4)
галет
(5)
Гинес
(1)
говеждо
(1)
гостуване
(1)
гратен
(4)
грах
(4)
гремола
(1)
гризини
(1)
грозде
(1)
гъби
(6)
десерт
(121)
десерт без брашно
(8)
десерт без изпичане
(1)
джинджифил
(4)
джолан
(1)
див ориз
(1)
дип
(14)
домати
(2)
домашна майонеза
(1)
домашни бисквити за чийзкейк
(1)
дроб
(1)
дюли
(6)
език
(1)
елда
(1)
желатин
(1)
заатар
(5)
закуска
(13)
зелен боб
(2)
зеленчуци
(1)
зехтин
(1)
зимнина през лятото
(1)
индийска
(1)
италианска кухня
(1)
кайма
(10)
канелони
(1)
карамелен крем
(1)
кардамон
(1)
картофи
(5)
карфиол
(1)
касис
(1)
кафяв ориз
(1)
кафяв ориз
(3)
кашкавал
(1)
кейк
(9)
кестени
(1)
киноа
(8)
кинори
(1)
кисело мляко
(2)
кифли
(3)
кифлички
(6)
киш
(6)
кладница
(1)
клафути
(2)
книга
(1)
козунак
(11)
кокосово мляко
(6)
Коледа
(3)
консервирани лимони
(2)
крекери
(2)
крем от кестени
(1)
крем сирене
(9)
крем шантили
(1)
круши
(14)
куркума
(1)
кускус
(1)
къри паста
(1)
кюфтета
(1)
лазаня
(1)
лапад
(2)
лапад питки
(1)
левурда
(1)
лешников нугат
(1)
леща
(1)
лимон
(1)
лимонада
(1)
лимонов крем
(2)
лозови сърми
(1)
Лондон
(6)
лук
(1)
магданоз
(1)
мак
(3)
малини
(2)
манго
(7)
маракуя
(4)
маринован чесън
(1)
мароканска кухня
(1)
мас
(1)
маскарпоне
(3)
маслен сос
(1)
маслини
(1)
МАСЛО
(1)
меко сирене
(1)
меласа от нар
(2)
мента
(4)
ментово мляко
(1)
многолистно спанак
(1)
многолистно тесто
(5)
моркови
(6)
моцарела
(3)
мус
(1)
мус от бял шоколад
(1)
мусака
(1)
мухамара
(1)
мъфини
(1)
награди
(1)
нар
(4)
нахут
(8)
некулинарно
(26)
Нова година
(1)
овесени ядки
(1)
омлет
(2)
орехи
(1)
ориз
(2)
оризово брашно
(1)
Павлова
(1)
пай
(3)
пармезан
(5)
парфе
(1)
пастет
(2)
патладжан
(11)
Персийска кухня
(1)
песто
(10)
петмез от цвекло
(1)
печен чесън
(1)
печени зеленчуци
(1)
печени червени чушки
(2)
печени чушки
(1)
печено какао
(1)
пиле
(38)
пилешки дроб
(1)
пилешко
(1)
пинса
(1)
питка
(3)
питки
(10)
пица
(8)
плодове
(15)
подарък
(1)
подправки
(1)
Портвайн
(1)
Порто
(1)
портокал
(4)
Португалия
(2)
порчини
(1)
пражка шунка
(1)
празници
(6)
праскови
(2)
предястия
(2)
пудинг
(1)
пуйка
(1)
пушена извара
(1)
пушена херинга
(1)
пъдпъдъчи яйца
(1)
пюре
(1)
резене
(1)
репички
(1)
риба тон
(4)
ризото
(6)
ризото кафяв ориз
(1)
рикота
(2)
рожден ден
(1)
Рождество
(1)
рукола
(3)
сайдер
(1)
салата
(2)
салати
(6)
свинско
(13)
семола
(1)
Силвена Роу
(3)
сини сливи
(6)
синьо сирене
(1)
сирена
(7)
сладкарски крем
(1)
сладко
(5)
сладко от сини сливи
(1)
сладолед
(4)
сливи
(2)
смес от сушени плодове за Коледа
(2)
сметана
(3)
солен кекс
(1)
солени крекери
(2)
соленки
(2)
сос
(3)
сос Алфредо
(2)
сос Морне
(1)
сос Морней
(1)
сос с мента
(1)
спагети
(2)
спанак
(11)
СПРЕД
(1)
стромболи
(1)
студена супа
(1)
сумак
(1)
супа
(16)
супа. кокосово мляко
(1)
сусамов тахан
(5)
сусамов тахан сливи
(1)
суфле
(3)
сушени домати
(3)
сушени плодове
(2)
сушени сини сливи
(1)
тарт
(4)
тахан
(6)
тахан халва
(1)
твърдо сирене
(1)
телешко
(10)
терин
(2)
тестени
(43)
тесто
(2)
тесто за пай
(1)
тесто с мая
(1)
тесто с бавно втасване
(1)
тиква
(11)
тиквички
(17)
торта
(3)
точени кори
(1)
трюфел
(1)
турска кухня
(1)
тутманик
(2)
тъмно пиво
(1)
фокача
(1)
фурми
(1)
фъстъчено масло
(2)
хляб
(12)
хумус
(2)
царевица
(2)
царевично брашно
(2)
Цветница
(1)
целина
(1)
целувки
(1)
чедар
(1)
чедър
(2)
червен боб
(1)
червена леща
(1)
червени чушки
(2)
червено вино
(1)
червено зеле
(1)
червено цвекло
(4)
череши
(7)
чийзкейк
(15)
чийзкейк без печене
(2)
чили
(1)
чътни
(3)
шипков мармалад
(2)
шкембе
(1)
шоколад
(39)
шоколад сушени сини сливи
(1)
шоколадов блат
(2)
шоколадов кейк без брашно със сироп
(1)
шоколадов мус
(3)
шоколадова глазура с крем сирене
(1)
юфка
(1)
юфка кори бюрек
(1)
ябълки
(13)
ябълки карамел десерт
(1)
ябълково пюре
(1)
ягоди
(7)
яйца
(8)
яйца щрудел
(1)
ястия с паста
(5)
dulce de leche
(3)
Frangipani
(1)
lemon curd
(1)
meancemeat
(1)
So into FOOD
(1)
Популярни публикации
-
Това е третата рецепта,с която участвам е прекрасното списание SO into FOOD. Но не е сладка, а с любимото ми телешко месо. Може да ви ...
-
Изкушавам се да ви разкажа за тази обичана от мен торта, защото малко експериментирах с изпичането на блатовете, разбиването на белтъците ...
-
Както се разбира от заглавието пинса-та се появява в Рим, регион Лацио. Разликата с пицата е в състава на тестото, времето на втасване, висо...
-
Или нещо вкусно и полезно за намазване на филийка! Видът на филийката оставям на вас. А аз ще ви дам рецептата за муса : 2-3 ср...
-
Заглавието е вдъхновено от авторката на блога , според която това е "дар от рая" И нейната молба е : да направим този възхитите...
Отново чудесно предложение , Дани !
ОтговорИзтриванеРазкошен е сладкишът ти !
Ще се пробва ...:)
Сърдечен поздрав от мен .
Сутрешно кафе със сладкиш, мммм, чудо, ако се и понаспя, ще стане още по-добра комбинация :)))
ОтговорИзтриванеФантастичен е, Дани. Със сигурност няма да се задържи дълго.
ОтговорИзтриванеИмам и замразени белтъци и ябълки :) Ще се пробва задължително.
Хубаво утре от мен!
Сабина, радваш ме :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав утрешен ден!
Ивче, вземи се наспи да не ми тежиш на съвестта и тогава :)
ОтговорИзтриванеЗори :)
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да ви се услади!
И да покажеш прекрасна снимка с новото фото!
Явно всички сме на ябълкова вълна тези дни! Поздрави Дани, прекрасен и вкусен сладкиш! :)
ОтговорИзтриванеМаги
Дани,
ОтговорИзтриванечудесен сладкиш с ябълки.
Изглежда много вкусен и ароматен, едва ли има още от него...
Поздрав и усмихнат ден, Диана
Хих, ама ние наистина нещо телепатично го караме с теб :)
ОтговорИзтриванеИ аз вчера набързо спретнах една ябълкова торитчка.
Чудесна е, Дани :)
Дани, чудесен е сладкишът, а така вкусно си споделила рецептата, че едва ли може някой да му устои! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден ти желая! :)
Прекрасен сладкиш, Дани!
ОтговорИзтриванеАроматен и изкушаващ!
Екстра е за сутрешно кафе!
Дианка, за теб винаги :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Благодаря, Роси!
ОтговорИзтриванеИнче, има нещо в тази работа :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Има нещо такова, Маги :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната седмица!
Еви, нали минавам за изкусителка :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки за теб и хубаво утре!
А ето едно изкушение за мен - обичам всичко, което е с ябълки :)
ОтговорИзтриванеМного хубава рецепта, благодаря ти!
Поздрав и хубав утрешен ден!
Благодаря и аз, Лети!
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден!
Hola Dani!, gracias por seguirme!, me gusta tu blog así que me quedo a hacerte compañia!
ОтговорИзтриванеBesitos!
Thanks, Juana:)
ОтговорИзтриване