Не ми се правеше тиквеник, че тези тестени кори...
Нали говорим, че идва пролет и трябва да влезем във форма ?!!!!
Така дойде идеята за този ароматен десерт.
Продукти
- 500 г тиква
- 4 яйца
- 600 мл прясно мляко
- 300 г захар
- ванилия
- 1/2 ч.л. канела
Тиквата се нарязва на парчета, сварява се и се оставя да се изцеди.
Яйцата се разбиват с половината захар и се добавят млякото и пюрираната тиква / аз добавих още малко захар, защото тиквата не беше много сладка/.
Карамелизираме останалата половина от захарта и изсипваме в съдчета за крем карамел, или в по-голяма купа.
Изсипваме отгоре млечната смес с тиквата.
В отделна тавичка поставяме вода, в която поставяме купата със сместа .
Печем около 60-90 минути при 180 градуса /водата в тавичката да не завира/.
Сервираме и похапваме с апетит /за килограмите - после ще му мислим/ :))))
Рецептата е от Бон Апети.
Съгласна съм! - и за килокграмите и за този чудесен крем-карамел
ОтговорИзтриванеДани,много приятно ме изненада.Обичам поотделно и крем карамел и тиква,така че само мога да си представям в комбинация колко ще ми хареса.Чудесно предложение!Досега не съм срещала подобна рецепта.Поздрави!
ОтговорИзтриванеРадвам се, Райна, че си на моето мнение :)
ОтговорИзтриванеДиди, комбинацията много сполучлива!
Сърдечни поздрави и на теб :)))
Чудесно изглежда! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Дани,
ОтговорИзтриванемного слънчево предложение -
чудесна рецепта!
Поздрав и сладък ден, Диана
Благодаря, Ина!
ОтговорИзтриванеПоздрави и на теб :))
Благодаря, Диана!
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден за теб :)
Много готина идея, звучи ми прекрасно. За съжаление тиквата занима печена с ориз и мляко, но следващата ще бъде направена на карамел. :)
ОтговорИзтриванеМного апетитен крем, Дани!
ОтговорИзтриванеУсмихнат неделен ден :-)
Благодаря, Краси!
ОтговорИзтриванеАз с ориз и мляко не съм правила :)
Спорна нова седмица :)
Благодаря, Тони!
ОтговорИзтриванеУсмихнат и на теб :)
ееееееее, ама аз вече направих крем карамела, а имам и тиква останала.
ОтговорИзтриванеКак не видях по-рано, много обичам и двете и с удоволствие ще ги съчетая следващия път.
Поздрави, Дани, много интересна рецепта за крем карамел!
Радвам се пепчо , че сте на крем карамел, а другия път - с тиква.
ОтговорИзтриванеПоздрави и спорна седмица :))
Мммм... Дани, виждала съм подобна комбинация, но не съм правила. Ще се пробва задължително :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна нова седмица!
И аз се присъединявам към обичащите тиква и крем карамел. Това ще се пробва! :-)
ОтговорИзтриванеХубава и успешна седмица, Дани!
Вкусно е, Зори!
ОтговорИзтриванеУспешна и усмихната седмица и за теб :)))
Благодаря, Ирина!
ОтговорИзтриванеСлънчева седмица за теб :)
Мммм, крем-карамел - един от любимите ми десерти! Много интересно съчетание с тиква! Няма начин да не опитям!
ОтговорИзтриванеХубава и успешна нова седмица!
Много обичам тиква, но обикновено сама си я ям. На моите мъже като я правя замаскирана я хапват. Така че, скоро ще си хапнат, оранжев крем карамел. Благодаря за рецептата. Спорна и усмихната седмица.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани, хубава да е и за теб :)
ОтговорИзтриванеА иначе както се казава :"неочаквано добра комбинация" :)))
Усмихната да е и за теб, Кате!
Докладвай, ако "мине номера" :))
Вчера го опитах!Вече писах,че обичам и крем карамел и тиква,насладих се и на комбинацията им в този вид!Дани,мерси за рецептата, спокоен уикенд от мен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, много Диди за доверието!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти е харесал :)
Слънчев уиенд!