4 февруари 2010 г.

Сушени чушки с булгур, гъби и орехи

Рецептата я видях и направих за Коледа . Хареса ни: хареса ни аромата на червените чушки, съчетанието на булгура с орехите. В днешното изпълнение добавих и гъби, които бях задушила в масло и затворила в бурканче. Дозите за орехите и гъбите , които давам са произволни и всеки може да прецени какво и колко да сложи:) Продукти
  • 8 червени сушени чушки
  • 1 глава лук
  • 1 ч.ч. булгур
  • 2 с.л. зехтин
  • орехи
  • гъби
  • сол
  • ч.пипер
  • пресен магданоз/това е моя избор/
  • Чушките се измиват и накисват в гореща вода, която после се запазва за готвенето /ароматът е страхотен/. Аз накиснах и булгура /1:1/, докато поеме водата, за да стане по-бързо, заради гъбите, които са полуготови.
  • В зехтина се задушава лукът,добавят се гъбите и орехите и най-накрая булгура с малко вода и се задушава 5-6- минути. Слага се сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
  • Чушките се напълват,поставят се в тавичката, в която ще се приготвят и се заливат с водата в , която са киснали чушките /те трябва да са покрити/ .
  • Пече се в предварително загрята фурна до готовност на булгура 30-4о минути. След като ги извадих ги поръсих с прясно нарязан магданоз. Сигурно съм имала нужда да ми замирише на нещо свежо, зелено.
Да ви е сладко!

14 коментара:

  1. О, да, вкусно е! Добавянето на орехи към пълнени чушки и сърми е обичайно за нашата кухня! Виж, булгурът не типичен, но пък ни хареса, когато правих на Катето "скритото под лозата".
    Чушчиците изглеждат много апетитни, Дани!
    Спокойна февруарска вечер :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Ина, спокойна и на теб :)

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, страшно апетитно изглеждат. Много ми хареса идеятат ти да се добавят гъбки с масло. Непременно ще опитам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се, Дани, че добавям още нещо към твоето предложение :) Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Дани,
    и аз добавям гъби в сместа за пълнене /на сарми и чушки/.
    Твоите изглеждат чудесно -
    сочни, свежи и апетитни.
    Хубав и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Обичам готвено с ядки и семенца. Поздравления за рецептата! Булгурът (груханата пшеница)е типичен за нашата кухня както овеса и просото. Тези продукти трябва да присъстват повече на трапезата ни, дори в някои ястия могат да заместят ориза. Досега не съм киснала булгура предварително, много ми харесва, като идея, по бързо ще се приготвя. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря, Диани! Радвам се, че са ти харесали:) Усмихнат и спокоен уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, Кате за включването! Ние не сме опитвали, нито просо, нито овес/освен под формата на овесени ядки/За кисненено на булгура- скоро правих салата "табуле" с него и от там реших да го кисна:) Хубав ден от мен:)

    ОтговорИзтриване
  9. Мила Дани, за първи път срещам тази комбинация от булгур, орехи и гъби!!! Ох, страшно вкусно звучи и непременно ще я пробвам при следващо пълнене на чушки(скоро правих). Благодря за страхотната рецепта!
    Прекрсен ден ти желая, мила!

    ОтговорИзтриване
  10. Скъпа моя, радвам се, че ти допада :)Поздрави:))

    ОтговорИзтриване
  11. Много ми е по вкуса тази комбинация :) Ще се пробва скоро :)
    Поздрави, Дани :)

    ОтговорИзтриване
  12. Радвам се, че ти е по вкуса! Целувки и усмихнат уикенд :))

    ОтговорИзтриване
  13. Dani, може ли да ми кажеш, горе-долу колко орехи се слагат и дали са натрошени или смлени? Моите ореи са на 1/2 ядка и се чудя как да ги сложа. Иначе рецептата е страхотна, очаквам твоя отговор за да е сготвя.

    ОтговорИзтриване
  14. Здравей,
    ами зависи колко чушки ще се пълнят, примерно 50 г,
    счукани,
    на едрина по желание.
    Аз обичам да усещам орехите, когато похапвам,
    за това ги оставям по- едрички!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) арония (1) бадеми (3) баклава (2) банани (3) баница (18) бекон (1) белтъци (4) бисквитени кори за пай (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (3) бриош (8) броколи (3) бюрек (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (37) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (4) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (116) десерт без брашно (6) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (10) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) кайма (10) канелони (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (1) кифли (1) кифлички (6) киш (6) клафути (2) козунак (10) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (1) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) кускус (1) къри паста (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (26) Нова година (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) пай (3) пармезан (4) парфе (1) пастет (2) патладжан (10) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (1) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (37) пилешки дроб (1) пилешко (1) питка (3) питки (10) пица (5) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (5) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) Силвена Роу (3) сини сливи (5) синьо сирене (1) сирена (7) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солени крекери (2) соленки (1) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (7) студена супа (1) сумак (1) супа (15) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (5) сусамов тахан сливи (1) суфле (2) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (3) тахан (6) телешко (10) тестени (38) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тиква (9) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (1) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (11) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (1) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (14) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шоколад (36) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (2) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ягоди (6) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации