- Една от основните съставки естествено е виното, ароматно, опияняващо.
- Този път избрах ароматен, домашен, с прекрасен цвят на рубин - червен пелин.
- В рецептата по-различен е начина по който се добавя виното. И така:
- Необходимите продукти:
- 1 кг крехко свинско месо
- 1връзка пресен лук / или 3-4-глави стар/
- 1 ч.ч. ароматно червено вино
- 1 ч.л. захар
- 1 с.л. масло
- 3-4-с.л.олио
- 1 с.л. брашно
- 1 с.л. червен пипер
- няколко зърна шарен пипер
- магданоз
- сол
- Месото се нарязва на парчета, добавя се нарязания праз, черен пипер щипка сол, захар и 50 мл вино. Оставя се за 1-2 часа да се овкуси.
- Останалото вино се кипва за 5 мин. с 1 к.л. захар.
- Месото се подсушава и се задушава на порции в затоплената мазнина, добавя се брашното и се залива с кипналото вино. Добавят се червения пипер, шарения и сол на вкус. Вари се до готовност /при мен в тенджера под налягане.
- При сервиране се поръсва с магданоз.
- Гарнитурата при мен бяха гъби, нарязани на едро, задушени в масло за кратко, за да останат хрупкави и картофено пюре със сметана.
- Не знам какво са си шепнели ароматното вино с останалите продукти,
- но резултатът беше опияняващ!
- Благодаря на Диани за прекрасната рецепта!
- А на вас да ви е сладко:))))
Ммм, за любител на ястията със сосчета, тази рецепта се явява като перфектен завършек на натоварения ден.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за припомнянето на тази тъй вкусна гозбица :))) (намирам някои думи от българския език за невероятно очарователно :)))
Спокойна и усмихната вечер, Дани :)
Благодаря, Ина!!Ти по принцип пишеш очарователно:)))
ОтговорИзтриванеПрекрасен утрешен ден !
Аз май отдавна вечерях и вече забравих ;) този винен кебап добре би ми дошъл :)
ОтговорИзтриванеЛека нощ, Дани :) и прекрасно утре!
Лека да е и на теб, хубавице и усмихната седмица :))
ОтговорИзтриванеММ, чак тук замириса!
ОтговорИзтриванеДани,
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,
за доверието и насладата,
която ми донесе.
Обожавам пелин, а и
билките в него допълнително опияняват.
Чудесно изглежда,
а и с гъбки и пюре - изкушение!
Хубав и усмихнат ден, Диана
Дани, много хубава рецепта, чудесно поднесена и с ужасно апетитна снимка. Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеДиани, опияни ме с твоя коментар!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти се харесал с пелин.
Прекрасна вечер от мен :))
Мими, и твоя коментар ме радва много!
Поздрави и спокойна вечер от мен:))
Благодаря, Райна, ухае превъзходно!
ОтговорИзтриванеУсмихната вечер от мен:))
Мммм, страхотен аромат се носи от поста! Не съм приготвяла винения кебап по такъв начин, време е да опитам.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната седмица!
Радвам се, че ти хареса, Дани!Аз колко неща имам да опитвам от теб...
ОтговорИзтриванеНо и това ще стане:)
Поздрави на теб и целувки за малкия сладур:))
Дани, първо си помислих, че си декорирала ястието с истински цветя и се ококорих :) После като отворих снимката, видях, че всъщност чинията е изрисувана :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че съм ти създала емоция с цветята:)
ОтговорИзтриванеПоздрави :)
в рецептата брашното се повтаря и е нужна корекция, може би скоро ще го направя защото съм любопитна как ще стане с праза, освен това съм сложила при мен и маската с Целувката на Климт специално заради теб
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Емилиа, че си забелязала.Коригирах го. Ще чакам мнение, след като го опиташ.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
О, Дани, снимката е много изкушаваща, а рецептата - хубава!
ОтговорИзтриванеХубав и много усмихнат ден :-)
Благодаря, Тони!
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер на теб:)))
Дани, на мен този винен кебап повече ми харесва, като любител на сосовите ястия :)
ОтговорИзтриванеИдва ми да посегна да си взема късче месо, макар да знам, че отдавна го няма.
Поздрави и хубава вечер!
За съжаление, Пепчо, няма го :)))
ОтговорИзтриванеХубава и на теб!