15 февруари 2010 г.

Вкусен винен кебап

  • За винения кебап и друг път съм писала. А както казва и Диани,  има много рецепти.
  • Една  от основните съставки естествено е виното, ароматно, опияняващо.
  • Този път избрах ароматен, домашен, с прекрасен цвят на  рубин - червен пелин.
  • В рецептата по-различен е начина по който  се добавя виното. И така:


  • Необходимите продукти:
     

  • 1 кг крехко свинско месо
  • 1връзка пресен лук / или 3-4-глави стар/
  • 1 ч.ч. ароматно червено вино
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. масло
  • 3-4-с.л.олио
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. червен пипер
  • няколко зърна шарен пипер
  • магданоз
  • сол
  •   Месото се нарязва на парчета, добавя се нарязания праз, черен пипер щипка сол, захар  и 50 мл вино. Оставя се за 1-2 часа да се овкуси.
  •    Останалото вино се кипва за 5 мин. с 1 к.л. захар.
  •   Месото се подсушава  и се задушава на порции в затоплената мазнина, добавя се брашното и се залива с кипналото вино. Добавят се червения пипер, шарения и сол на вкус. Вари се до готовност /при мен в тенджера под налягане. 
  •  При сервиране се поръсва с магданоз.


  • Гарнитурата при мен бяха гъби, нарязани на едро, задушени в масло за кратко, за да останат хрупкави и картофено пюре със сметана.


  • Не знам какво са си шепнели ароматното вино с останалите продукти,
  • но резултатът беше опияняващ!
  • Благодаря на Диани за прекрасната рецепта!
  • А на вас да ви е сладко:))))

19 коментара:

  1. Ммм, за любител на ястията със сосчета, тази рецепта се явява като перфектен завършек на натоварения ден.
    Благодаря за припомнянето на тази тъй вкусна гозбица :))) (намирам някои думи от българския език за невероятно очарователно :)))
    Спокойна и усмихната вечер, Дани :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Ина!!Ти по принцип пишеш очарователно:)))
    Прекрасен утрешен ден !

    ОтговорИзтриване
  3. Аз май отдавна вечерях и вече забравих ;) този винен кебап добре би ми дошъл :)
    Лека нощ, Дани :) и прекрасно утре!

    ОтговорИзтриване
  4. Лека да е и на теб, хубавице и усмихната седмица :))

    ОтговорИзтриване
  5. Дани,
    Благодаря ти,
    за доверието и насладата,
    която ми донесе.
    Обожавам пелин, а и
    билките в него допълнително опияняват.
    Чудесно изглежда,
    а и с гъбки и пюре - изкушение!
    Хубав и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Дани, много хубава рецепта, чудесно поднесена и с ужасно апетитна снимка. Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Диани, опияни ме с твоя коментар!
    Радвам се, че ти се харесал с пелин.
    Прекрасна вечер от мен :))



    Мими, и твоя коментар ме радва много!
    Поздрави и спокойна вечер от мен:))

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, Райна, ухае превъзходно!
    Усмихната вечер от мен:))

    ОтговорИзтриване
  9. Мммм, страхотен аромат се носи от поста! Не съм приготвяла винения кебап по такъв начин, време е да опитам.
    Поздрави и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  10. Радвам се, че ти хареса, Дани!Аз колко неща имам да опитвам от теб...
    Но и това ще стане:)
    Поздрави на теб и целувки за малкия сладур:))

    ОтговорИзтриване
  11. Дани, първо си помислих, че си декорирала ястието с истински цветя и се ококорих :) После като отворих снимката, видях, че всъщност чинията е изрисувана :)

    ОтговорИзтриване
  12. Радвам се, че съм ти създала емоция с цветята:)
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  13. в рецептата брашното се повтаря и е нужна корекция, може би скоро ще го направя защото съм любопитна как ще стане с праза, освен това съм сложила при мен и маската с Целувката на Климт специално заради теб

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря, Емилиа, че си забелязала.Коригирах го. Ще чакам мнение, след като го опиташ.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. О, Дани, снимката е много изкушаваща, а рецептата - хубава!

    Хубав и много усмихнат ден :-)

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря, Тони!
    Спокойна вечер на теб:)))

    ОтговорИзтриване
  17. Дани, на мен този винен кебап повече ми харесва, като любител на сосовите ястия :)
    Идва ми да посегна да си взема късче месо, макар да знам, че отдавна го няма.

    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  18. За съжаление, Пепчо, няма го :)))
    Хубава и на теб!

    ОтговорИзтриване

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) арония (1) бадеми (3) баклава (2) банани (3) баница (18) бекон (1) белтъци (4) бисквитени кори за пай (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (3) бриош (8) броколи (3) бюрек (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (37) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (4) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (116) десерт без брашно (6) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (8) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) кайма (10) канелони (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (1) кифлички (6) киш (6) клафути (2) козунак (10) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (1) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) кускус (1) къри паста (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (26) Нова година (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) пай (3) пармезан (4) парфе (1) пастет (2) патладжан (10) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (1) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (37) пилешки дроб (1) пилешко (1) питка (3) питки (10) пица (5) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (5) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) Силвена Роу (3) сини сливи (5) синьо сирене (1) сирена (7) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солени крекери (2) соленки (1) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (7) студена супа (1) сумак (1) супа (15) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (4) сусамов тахан сливи (1) суфле (2) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (3) тахан (6) телешко (10) тестени (36) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тиква (9) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (1) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (11) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (1) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (14) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шоколад (36) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (2) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ягоди (6) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации