- Вече разбрахте, че у нас баницата е любима на майка ми А аз търся различни рецепти и експериментирам. Така разглеждайки едни стари рецепти открих тази. Хареса ми с това добавяне на сметана, защото плънката става пухкава и плътна:)
Продукти
- 1 пакет кори за баница
- 1 ч.ч. мазнина/масло и олио/общо около 150 мл/
- 1 яйце и 250 мл.газирана вода за заливане
- 4 яйца
- 3-4 с.л. кисело мляко с щипка сода
- 1 кофичка заквасена сметана /180г/
- 300 г сирене
- Корите се нареждат в намазнена тавичка и на 2-3 места се слага от плънката.
- Баницата се нарязва на парчета и във фугите се налива мазнината.
- Залива се с яйцето и водата.
- Пече се в предварително загрята фурна.
- Добър апетит
Ех, че се е надула. Интересна рецепта. Поздрави!
ОтговорИзтриванеДани,
ОтговорИзтриванестрахотна е...
Сигурно е и много вкусна.
Хубава Сирна неделя, Диана
Пухче :) Дани, благодарение на теб много рецепти за баница стават популярни :)
ОтговорИзтриванеЦелувки и хубав уикенд!
Не съм пробвала със сметана, но няма да пропусна...
ОтговорИзтриванеВесели празници,Дани!
Благодаря, Кате, хубав ден от мен:)
ОтговорИзтриванеДиана, получи се наистина много вкусна баница :)
Хубава Сирна неделя и на твоето семейство:)
Благодаря, Зори, ще се радвам , ако ви харесват!
Целувки и много усмихнат ден от мен:))
Благодаря, Краси, ще се радвам, ако ви харесат. Слънчев уикенд:))
Значи с майка ти си приличаме. И аз страшно обичам баница.
ОтговорИзтриванеТвоята гледам още малко и ще експлоадира във фурната от "пъчене" :)))
Страшна е :)))
Благодаря, Инче:)))Тя наистина така се изпъчи сякаш казваше "вижте ме"...
ОтговорИзтриванеСлънчев ден да е в душата ти през уикенда :)))
Дани, сътворила си баница-чудо! Поздравления!
ОтговорИзтриванеЕх, ама как се е надигнала в тавата.. :-D Чудна!
ОтговорИзтриванеДани, предполагам, че споменатата 1 кофичка сметана в плънката е заквасена сметана? А колко грама е кофичката?
Поздрави :-)
Радвам се, Еви, но моята е с готови кори. Трябва да започна да точа?!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд:))
Сега като се замисля, от доста време не съм правила баница :-) Мисля да се възползвам от твоята страхотна рецепта! :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав уикен!
Извинявай, Дими, попълних го -заквасена сметана 200г е при нас малката кофичка :)) Слънчев ден :)))
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ирина, хубав уикенд и на теб :))
ОтговорИзтриванеЗдравейте!
ОтговорИзтриванеМного ми харесва идеята за баницата, но не можах да разбера... начина на редене... слагаш кора, плънка или 2-3 кори плънка... между корите няма ли масло? Благодаря предварително!
Здравейте, съжалявам, ако не съм обяснила добре.
ОтговорИзтриванеВ зависимост от броя на корите след /примерно / всяка трета кора слагам плънка - така плънката се слага поне на 3 места, като отгоре слагаме поне 2 кори.
Мазнина се слага на дъното на тавичката и след като се нареди и нареже баницата, във фугите се изсипва посочената мазнина. Между корите не се слага.
Ще се радвам, ако ви хареса :)
Дани, за бриоши ще ми трябва доста време да събера смелост, но виж за една бърза баница с готови кори винаги намирам! :-) Със сметана не бях опитвала, изключително вкусна се получи!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Дени,
ОтговорИзтриванеРадваш ме :)))
Да ви е сладко!
Тестото за бриоша го меся в машина и за това е губя време!
Прегръдки!