Ако искате да го опитате са ви необходими:
1 пиле
1/2 ч.ч. мазнина /олио и масло/
200 г гъби
1 глава лук /при мен - праз/
200 г ловджийка / намерих такава - пушена/
1 ч вино
1.с.л. доматено пюре
сол
червен и черен пипер
Пилето се нарязва на порции и се запържва в мазнината.
Изважда се в чиния.
В останалата мазнина се запържват гъбите, нарязани на филийки и лука.
Заливат се с 1ч вино и 1 ч.ч. гореща вода, добавят се доматеното пюре, размито в малко вода, сол, червен и черен пипер.
Добавя се и месото.
Вари се на тих огън до готовност на месото.
Малко преди да се свали от огъня се прибавя ловджийката, нарязана на филийки.
Аз имах долни пилешки бутчета, които запечатах в мазнината и сварих за 10 мин. в тенджера под налягане с 1 глава лук и морков.
Част от бульона добавих вместо водата, а останалия ще използвам за една супа..
Да ви е сладко с чаша вино...
Вкусно :) Приятна вечер, Дани и на здраве! :)
ОтговорИзтриванеХаресва ми много :)
ОтговорИзтриванеОткрих любовта си към манджичките, когато много пътувах. Не мога да ти опиша колко много ми се хапваха такива гозбици...
Тези ловджийски кренвирши къде могат да се намерят?
Поздрави и усмивки: Ина
Благодаря, Зори и наздраве :))
ОтговорИзтриванеИнче, и аз обичам гозбици, със сосче!
ОтговорИзтриванеАми питаш за ловджийски в мазазина - има производство.
А аз посках нещо пушено и ми дадоха нещо като наденичка, ама изсушено и пушено.
Иначе от една седмица в Бургас има хранителен магазин с руска стока :) Има и хубава ловджийка...
Е аз цял трактат написах по темата:))
Усмихната вечер:)
Дани,
ОтговорИзтриванечудесна яхнийка - с чесънче иначе не си я представям!
Благодаря, Райна!
ОтговорИзтриванеОбичам много чесън в такива ястия, но тук не съм сложила.
Следващия път - с удоволствие :))
Поздрави :)
Дани,
ОтговорИзтриванемного мило звучат рецепти от "тетрадката ма мама".
Освен емоционален заряд имат и гарантиран вкус - чудесна е!
Поздрав и усмихнат ден, Диана
Права си, Диани, хубаво е да се връщаме към позабравени неща.
ОтговорИзтриванеВ повечето случаи всичко ново е позабравено старо :)
Много усмивки за теб :))
не, Дани! - имах предвид като се яде!... :-)
ОтговорИзтриванеРазбрахме се, Райне, но аз и вътре бих сложила :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер :))
аз съм от тези, които биха си я хапнали с чесънче с удоволствие :) хрупайки го така, натурален :)
ОтговорИзтриванеМного хуабва рецепта, Дани, правя подобно и го обожаваме!
Радвам се, Пепи :))
ОтговорИзтриване