Предлагам ви един от серията шоколадови сладкиш без брашно.
Има една малка особеност тук, а именно печеното какао.
Обработено по този начин,преди да се добави към продуктите, какаото
придобива по-концентриран аромат.
Това придава едно по-плътно усещане за шоколад :)
Шокохолиците ще ме разберат.
Иначе това е един от лесните и бързи сладкиши.
ПРОДУКТИ:
70 г какао
6 големи яйца
200 г бадемово брашно, при мен са смлени бадеми
220 г пудра захар
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА
1 ч.ч. млечна сметана
200 г черен шоколад, 70 % какао
Фурната се загрява на 150 градуса.
Какаото се поставя върху хартия за печене в тавата на фурната,
като се разстила равномерно.
Пече се около 1, 5 часа, като се разбърква на 20 минути.
През това време цялата кухня ухаеше на какао :)
Оставя се да изстине.
Яйцата се разбиват със захарта.
Добавят се какаото и бадемовото брашно, разбъркани с бакпулвера и содата.
Хомогенизира се добре и се изсипва във форма, 22 см, покрита с хартия за печене.
Пече се при 180 г, 30-40 минути*
Оставя се да се охлади, преди да се извади от формата.
За глазурата загрява се сметаната, но без да заври.
Сваля се от огъня, добавя се начупения шоколад и се разбърква до пълното
му разтапяне.
Охлажда се и се нанася върху сладкиша.
Удоволствието при консумация е невероятно, ама вие си знаете.
Вкусът е много наситен, шоколадов /оставаше и да е друг /
*При това изпичане краищата на сладкиша се изпекоха много бързо и си мисля,
че трябва да слагам алуминиево фолио и около ринга на формата, както правя при чийзкейк.
За по-равномерно разпределяне на топлината :)
Ами да ви е сладко и не чакайте много, а го направете!
Разтопих се пред тази гледка, а като си представя вкуса с това печено какао, мечта!
ОтговорИзтриванеЩе го приготвя, да знаеш Дани, много ме заинтригува :)
Прегръдка :)
Таничка, много се радвам и ще чакам с нетърпение отзиви!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Залепнах :)
ОтговорИзтриванеЦелувки от мен, Дани!
Трудно ще се отлепиш ;)
ОтговорИзтриванеЦелувки, Зори :)
Убийствен сладкиш, Дани! Пак и пак... Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки!
Обичам да е убийствено, Снежи :)
ИзтриванеПрегръдки !
Еха... Шоколадова експлозия! Съжалявам за злободневната асоциация...
ОтговорИзтриванеПоздрави, Дани! :)
Благодаря, Гери!
ИзтриванеХубав ден от мен!
Мисля, че няма по-хубави шоколадови десерти от твоите. Достатъчно ми е да прочета само нужните продукти и вече знам какво ще се получи. Изключително качество!
ОтговорИзтриванеМиличка, много ме ласкаеш и аз се надувам :)
ИзтриванеРадвам се, че ти харесва!
Отново много шоколадово и сочно. Наистина за шокохолици! :)
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер, Дани!
Благодаря ти много, Тили :)
ИзтриванеХубав ден от мен!
Съгласна съм с Йоли, направо разбиваш с тези шоколадови десерти. И колко сочен е...!
ОтговорИзтриванеЗори, много ти благодаря!
ИзтриванеМммм, че шоколадово тук при теб! Ако не ядях сладки неща, задължително щях дс ти отмъкна всичко до последната трохичка.
ОтговорИзтриванеПеченото какао не нагарча ли малко?
Поздрави!
Габи,какаото не го печеш да прегори, а на ниска температура.
ИзтриванеА и то си е горчиво :)
Поздрави!
Дани, бавно ми зарежда нета и докато отвори първата снимка, едва дочаках, а знаеш ли какво е да я зарежда по малко:)??? Измъчване, тормоз:))) Чудесия е тази шоколадова прелст. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКатенце, съжалявам за проблема !
ИзтриванеСега остава да си го направиш като компенсация :)
Прегръдки!
Еее, Дани,
ОтговорИзтриваненевероятно изглежда този сладкиш. Не бях чувала за печено какао. Какво всъщност се променя като консистенция при изпичането или просто вкусът му става по-наситен като при печеното кафе?
Дани, става малко по-сухо и влагата в него намаля.
ИзтриванеТака е по-концентрирано и като аромат, и вкус.
Но и не трябва да се препича, както и кафето :)
Ехе, каква красота и сладост, Дани! Перфектно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеЕй, Дани, пред такава вкусотия как да устои човек....Истинска шоколадова бомба!
ОтговорИзтриванеГоляма вкусотия е, Игличе :)
ИзтриванеДани, това е разкошно предложение...,
ОтговорИзтриванесякаш усещам аромата на печено какао, а си представям и вкуса на шоколадовата фантазия!
Благодаря за чудесната рецепта, прегръдка и поздрави за теб!
Ухае чудесно!
ИзтриванеБлагодаря, Дианка!
Прегръдки!
Тука вече уцели сърцата на моите мъже. Младежът ще ме изяде докато не му го направя! Истинско шоколадово пиршество! Голяяяма прегръдка, Дани!
ОтговорИзтриванеНелка, радвам се за уцелването :)
ИзтриванеСладкишът се прави бързо, така че действай!
Прегръдки!
Ееее,умопомрачителна шоколадова сочност крещи от това парченце.......
ОтговорИзтриванеБраво,Дани!Великолепен сладкиш!
Миленка, кефиш ме с този коментар :)
ИзтриванеНе може да се изтръгне друго от мен, освен едно : оооооооооооооооооооо:))
ОтговорИзтриванеИ това "оооооо" ми е достатъчно, Веси :)
ИзтриванеМного апетитно парченце си сервирала,Дани,рецептата ме заинтригува с това печено какао,сигурно ароматът е завладяващ!Хубави петък и уикенд ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Роси!
ИзтриванеВкусът е като за шокохолици :)
Усмихнат уикенд от мен!
Дани, при теб винаги човек има какво да научи!
ОтговорИзтриванеПечено какао, невероятно! Убедена съм, че ароматът е бил изключителен.
Сърбят ме ръцете веднага да пробвам, но вече стана прекалено късно и ще ми се скарат :)
Прекрасен сладкиш!
Благодаря, Мария!
ИзтриванеЩе се радвам да не оставиш ръцете си
да те сърбят прекалено дълго :)
Прегръдки!
Сладкиша е уникален,поздравления! Незнам само от къде мога да си намеря бадемово брашно?
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Наталия.
ИзтриванеСигурно някъде продават бадемово брашно, но аз си смилам бадеми :)