Много рецепти има в нета за тези ароматни кифлички.
Това, което ми хареса е,че тестото втасва в хладилника
през нощта.
След като станеш от сън ги оформяш и изпичаш.
И в кухнята ти ухае на канела, което е едно от основните ухания по Коледа.
ПРОДУКТИ
4 1/2 ч.ч. брашно, или 675 г
2 с.л. суха мая
1/3 ч.ч. захар
1 1/2 ч.л. сол
4 големи яйца /около 210 г/
1 1/2 ч.ч. гореща вода
120 г разтопено масло
ПЛЪНКА
60 г стопено масло
1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.л. канела
Брашното се пресява в голяма купа.
Добавят се маята, захарта и солта.
В средата се прави кладенче и се изсипват леко разбитите яйца.
Около тях се изсипва горещата вода.
Добавя се маслото и с дървена лъжица, или обикновен миксер
с бъркалки за тесто се хомогенизират всички продукти.
Тестото е лепкаво, но това не трябва да ви притеснява.
Оставя се, покрито с полиетиленово фолио, в хладилника.
На другия ден се изважда, а на плота се изсипва около 1/4-1/2 ч.ч. брашно.
Тестото се изсипва от купата, овалва се в брашното и се разточва на правоъгълник-
60/20 см.
Покрива се с плънката, която предварително сте приготвили и го сгъвате наполовина.
Нарязва се на ленти с широчина около 2,5 см.
Завиват се на охлювче и се поставят в тава, покрита с хартия за печене.
Оставят се да втасат, а след това изпичате до готовност при 180 градуса.
Тук е показано много подробно оформянето :)
След като леко се поохладят ги нападате :)
Сигурна съм, че ще се размечтаете за Коледа :)
Да ви е сладко!
Това, което ми хареса е,че тестото втасва в хладилника
през нощта.
След като станеш от сън ги оформяш и изпичаш.
И в кухнята ти ухае на канела, което е едно от основните ухания по Коледа.
ПРОДУКТИ
4 1/2 ч.ч. брашно, или 675 г
2 с.л. суха мая
1/3 ч.ч. захар
1 1/2 ч.л. сол
4 големи яйца /около 210 г/
1 1/2 ч.ч. гореща вода
120 г разтопено масло
ПЛЪНКА
60 г стопено масло
1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.л. канела
Брашното се пресява в голяма купа.
Добавят се маята, захарта и солта.
В средата се прави кладенче и се изсипват леко разбитите яйца.
Около тях се изсипва горещата вода.
Добавя се маслото и с дървена лъжица, или обикновен миксер
с бъркалки за тесто се хомогенизират всички продукти.
Тестото е лепкаво, но това не трябва да ви притеснява.
Оставя се, покрито с полиетиленово фолио, в хладилника.
На другия ден се изважда, а на плота се изсипва около 1/4-1/2 ч.ч. брашно.
Тестото се изсипва от купата, овалва се в брашното и се разточва на правоъгълник-
60/20 см.
Покрива се с плънката, която предварително сте приготвили и го сгъвате наполовина.
Нарязва се на ленти с широчина около 2,5 см.
Завиват се на охлювче и се поставят в тава, покрита с хартия за печене.
Оставят се да втасат, а след това изпичате до готовност при 180 градуса.
Тук е показано много подробно оформянето :)
След като леко се поохладят ги нападате :)
Сигурна съм, че ще се размечтаете за Коледа :)
Да ви е сладко!
Ех, де да имаше една утре за закуска :) много обичам канелени кифлички :)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица, Дани :*
Зори, изпращам ти веднага :)
ИзтриванеЗа утрещното кафе ще е до теб :*
Прегръдки!
Дани замириса ми на Коледа мила. Разкошни кифли!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, Ани!
ИзтриванеЧудесен канелен аромат и вкус!
ОтговорИзтриванеПоздравления, Дани! :)
Този коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеБлагодаря ти, Хриси!
ИзтриванеМного ми допадат такива теста,които се приготвят вечерта!
ОтговорИзтриванеЗаписва се за проба!
Успешна седмица, Дани!
Тили, и аз съм им фен на тези теста :)
ИзтриванеПоздрави от мен!
Чак тук ми замириса на любимата канела! Определено е предимство това, че тестото втасва през нощта, защото на сутринта времето за приготвянето на закуска ще е малко.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната седмица!
Габи, радвам се, че ти харесват :)
ИзтриванеУсмихната седмица за теб!
Дани, това тесто е точно като за мен - замесваш вечерта и лягаш да спиш :)
ОтговорИзтриванеКифличките ти изглеждат страхотно, а съм сигурна, че са още по-вкусни :)
Сърдечни поздрави и хубава нова седмица!
Мира, с теб сме от една порода :)
ИзтриванеПрегръдки и усмихната седмица!
Супер кифлички, представям си прекрасния им аромат сутрин рано! :)
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица!
Радвам се,че ти харесват :)
ИзтриванеУсмивки и от мен!
Ухае си на Коледа вече, няма как:) Поздрави, Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеВълшебни - сякаш усещам аромата и вкуса им.
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта, Дани, много ми допада и технологията.
Благодаря и поздрави за теб!
Благодаря, скъпа!
ИзтриванеРадвам се, че ти харесва!
Прегръдки!
Ех, да имаше и тази сутрин за закуска... Разкошни са! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКатенце, за утре ще ти изпратя :)
ИзтриванеПрегръдки!
... и след като станеш от сън и ги оформиш, докато се пекат обикаляш ли, обикаляш около фурната и се молиш да се изпекат по-бързо... Познато ми е сякаш, Дани! :)
ОтговорИзтриванеКанелените кифлички винаги са номер едно по коледно време. Да ти е сладко! :)
Благодаря ти много,Мария!
ИзтриванеЧудни,ароматни,пухкави и много вкусни кифлички,Дани,много ми харесват!Какво би била Коледа без аромата на канела :) ?
ОтговорИзтриванеЩастливи празнични дни!
Благодаря ти, скъпа Роси!
ИзтриванеСветли празнични дни!
Дани, много вкус и аромат...
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Веси :)
ИзтриванеЧестита Коледа,Дани..Пак продължават да не ми излизат новите ти публикации и вече не знам.....!Лошото е че не видях на време тези уханни кифлички,но нищо записвам си рецептата за след някой ден!Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа, Миленка и весело посрещане на Новата Година!
ИзтриванеБъдете здрави!
Съжалявам, че не получаваш публикациите ми.
Може би е от браузъра, който ползваш.
Ще се радвам да ги приготвиш!
Прегръдки!