19 юли 2011 г.

Ризото с кафяв ориз и нектарини



Продължава моята серия с плодове :)
Но в състава  на основни ястия!

Вече съм предлагала  ризото с кафяв ориз.
Всички знаем, че кафявия ориз се сварява по-трудно и
че вкусът му е по-различен, с аромат на ядки.
За това добавих и малко орехи, за да подсиля вкуса.

И за разкош, разбира се, добавих нектарини!


Рецептата е ясна:

количествата са по избор:

ориз, накиснат от вечерта
 лук, нарязан на ситно
скилидки чесън, нарязани
масло /зехтин/
бяло вино
зеленчуков бульон
орехи, нарязани
пушено сирене
нектарини, нарязани
пармезан, за поръсване
сол, бял пипер

Знаете, че при ризото бульона се добавя, когато предната порция
е усвоена.
Пушеното сирене придава кремообразна консистенция, а с нектарините се получава 
желания за мен вкусов  контраст!
Орехите и нектарините се добавят накрая!

При сервиране, може да добавите прясно нарязани нектарини  и
поръсвате с пармезан!

Ами, това е :)
За любителите на тези комбинации, трябва да кажа, че е прекрасно!
А за тези, които не са се престрашавали, да опитат!

И да ви е сладко!

20 коментара:

  1. Ще опитам, Дани, с удоволствше!
    Малко по малко се престрашавам към твоите оригинални комбинации и се уверявам, че са много вкусни!
    Благодаря за поредното удоволствие!

    ОтговорИзтриване
  2. Роси, много се радвам :)
    Обичам сладко и солено и тези комбинации правят по-свежо ястието!
    Поздрави и спокойна вечер!
    А твоят пъпеш е толкова ароматен!

    ОтговорИзтриване
  3. Ето я и рецептата:)) Звучи и изглежда много вкусно и интересно! Страхотна комбинация от вкусове, интересно е! Поздрави,
    Кеми

    ОтговорИзтриване
  4. Кеми, благодаря :)
    И при теб винаги ми е приятно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Дани,не се бях сетила за ядките в ориза.Благодаря за чудесната рецепта!Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Изкушаваща комбинация от вкусове и аромати, Дани -
    много свежо, лятно и примамливо предложение. Харесва ми:)
    Благодаря за тази рецепта,
    поздрави и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  7. Оригинално,Дани!
    Със сигурност ще е сладко....
    Прохладен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  8. Катерина, радвам се, че ти давам идея :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Дианка, удоволствието е мое, когато ви хареса мое предложение.
    Прегръдки и малко по-прохладни дни!
    С удоволствие си купих и прочетох списанието!

    ОтговорИзтриване
  10. Краси, сладко-солено си е :)
    Много прохлада и за теб!

    ОтговорИзтриване
  11. Дани, страхотно ароматна комбинация.
    Поздрави и приятна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря много, Зори!
    Прохладна вечер за теб!

    ОтговорИзтриване
  13. Обичам плодове, обичам и ризото, но досега не съм опитвала да съчетая двете. Хареса ми, Дани и удоволствие ще опитам! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  14. Еви, след като обичаш и двата продукта, най-лесно е да ги съчетаеш:)
    Прегръдки и прохлада!

    ОтговорИзтриване
  15. Не съм се сещала за подобна комбинация, но пък защо ли не?! И си мисля даже, че би ми харесало :-)

    Поздрави, Милена :-)

    ОтговорИзтриване
  16. Миленка, единствения начин да разбереш, е да опиташ :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  17. Привет Дани,
    За първи път "гостувам" в твоя блог,но ще се връщам често и с удоволствие! Тук ми е уютно и мнооого вкусно!

    А това ризото признавам ме впечатли!Изключителна комбинация на вкусове и аромати! Адмирации за идеята!Ще ми е интересно да опитам това предложение:)!

    Сърдечни поздрави и прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  18. Леви,
    добре си дошла в моя блог!
    И се радвам, че ще се връщаш отново!
    И аз скоро те открих и удоволствието явно е взаимно!
    Благодаря ти и за хубавите думи за рецептата.
    Сърдечни поздрави и прохлада!

    ОтговорИзтриване
  19. Дани, от няколко дена ти гледам публикацията и не смея да коментирам, защото е много смела за мен, макар да обичам макарони със захар, така че сладко и солено не би следвало да ме плаши, но и аз си падам по кафяв ориз и всички изброени съставки, така че ще имам предвид рецептата ти като ми дойде смелостта някой ден :). Поздрави и прохладен уикенд ти желая!

    ОтговорИзтриване
  20. Мира, можеш да приготвиш ризотото без нектарини и само при сервиране си нарежи и опитай :)
    Поздрави и хубави, прохладни дни!

    ОтговорИзтриване

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) арония (1) бадеми (3) баклава (2) банани (3) баница (18) бекон (1) белтъци (4) бисквитени кори за пай (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (3) бриош (8) броколи (3) бюрек (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (37) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (4) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (116) десерт без брашно (6) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (9) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) кайма (10) канелони (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (1) кифлички (6) киш (6) клафути (2) козунак (10) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (1) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) кускус (1) къри паста (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (26) Нова година (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) пай (3) пармезан (4) парфе (1) пастет (2) патладжан (10) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (1) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (37) пилешки дроб (1) пилешко (1) питка (3) питки (10) пица (5) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (5) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) Силвена Роу (3) сини сливи (5) синьо сирене (1) сирена (7) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солени крекери (2) соленки (1) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (7) студена супа (1) сумак (1) супа (15) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (4) сусамов тахан сливи (1) суфле (2) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (3) тахан (6) телешко (10) тестени (37) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тиква (9) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (1) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (11) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (1) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (14) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шоколад (36) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (2) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ягоди (6) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации