26 март 2014 г.

ЗА ЕДНИ ВКУСНИ БАНИЧКИ






У нас както знаете често правя баници :)
С различна плънка, технология....
И все са вкусни, разбира се!

Попаднах в един блог, в който има много и различни идеи.
Там харесах тези пухкави красавици, които предлагам на вашето внимание!

ПРОДУКТИ

3 кори печени на сач / кръглите /
1 пакетче масло / по желание може да смесите с олио, мас, или с двете/
300 - 400 г сирене
магданоз, по желание, за плънката
1 жълтък за намазване

1 л ледено студена вода

Сложете в една купа вода и оставете да се охлади във фризера.

Разтопете мазнината.
Намажете първата кора обилно.
Върху нея сложете втората и отново намажете с мазнината.
Сложете отгоре и третата и отново намажете обилно.
Нарежете на триъгълници.
Върху всеки сложете от натрошеното сирене.
Загърнете навътре корите на всеки триъгълник в основата и навийте
на руло.




Върхът на всеки триъгълник се навлажнява, за да се притисне добре
върху баничката.

Извадете купата с ледената вода и поставете вътре баничките.
Трябва да се покрият отвсякъде.
Оставете ги така поне 15 минути.

През това време загрейте фурната до 180 градуса.
Извадете баничките от водата и внимателно отцедете.
Поставете ги върху хартия за печене в тава и намажете с жълтъка.

Отгоре поръсете със сусам и печете до зачервяване.

После проявявате геройско търпение, изчаквайки да поизстинат :)

Ама още ли не сте започнали да хрупате ?
Нали са чудесни ?

Да ви е сладко!


Моите са правоъгълни, защото се оказа, че съм взела опаковка с 5 по-малки кори.

35 коментара:

  1. Ех, да му се иска на човек все да е сутрин, да има една такава баничка и айрян от домашно мляко... Много мечти май станаха. :)
    Чудни са, Дани, поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, освен да ги направиш, за да си имаш за закуска :)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Залепвам пред монитора, щом прочета за банички при теб, Дани,
    наистина имаш впечатляваща колекция от страхотни идеи и предложения.
    И новото ти е много интересно, с различна технология и предполагам с вълшебен вкус.
    Благодаря за чудесната рецепта, заинтригувана съм и ще си я отделя...
    Сега, сърдечни поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дианка!
      Заслугата за това разнообразие е на майка ми, която много
      обича баница :)
      Прегръдка от мен!

      Изтриване
  3. Апетитни банички Дани! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Я, че интересно! Ще хрупам ами, как не! Страхотни банички!

    ОтговорИзтриване
  5. Идват ми топли топли точно за закуска! Прекрасни са, Дани! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Начи, няма да те чета пък повече! Или поне не на гладно! Или поне не на диета :( Ех, Дани, виртуално се почерпвам, пък жУвот и здраве, като си стигна целта, може и да се самонаградя :)

    ОтговорИзтриване
  7. ВИКИ, ако знаеш колко ще ти е вкусно след диетата :)

    ОтговорИзтриване
  8. И аз съм от хрупащите, страхотни банички, Дани.

    ОтговорИзтриване
  9. Е, не се издържа пред монитора по обедно време в твоя блог, Дани!
    Мммм, вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, гледай ги на закуска :)
      Иначе наистина е вкусно!

      Изтриване
  10. Чудесна идея, Дани! Благодаря , че я сподели! Страхотни са станали!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Траянче!
      Ще чакам отзиви!

      Изтриване
  11. Интересна и нова технология! Изглеждат невероятно хрупкави! Направо провокираш да се направят! :)
    Приятна вечер, Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Тили!
      Наистина провокирам и ще се радвам да ги направиш :)
      Хубава вечер!

      Изтриване
  12. Много интересна технология за банички с готови кори! Някога, Дани, мама правеше къпана пита, а сега ти си направила къпани банички :) Предполагам, че идеята е студената вода да втвърдява маслото между корите, за да се разлистят максимално при печене, докато то се стопи отново. Отлична идея! Много ми харесват, неустоими са станали, усещам аромата им на масло и ще ги направя непременно и аз Благодаря за рецептата, мила!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирме, и аз така прецених за смисъла на ледената вода!
      Наистина стават чудесни, а моя приятелка ги направи с добавка на
      мас и станаха още по-пръхкави!
      Целувки и от мен!

      Изтриване
  13. Мислех да не коментирам, щото много ми се ядат точно тези банички! И ей така си викам няма да и ги коментирам на Данито баничките:))). Ох, Дани така пък вкусно да си ги приготвила, а пък за снимките да не говорим, неустоими! Ще се пробвам да ги направя, но едва ли ще са същите. Прекрасен пролетен де, вълшебнице!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И как така няма да коментираш, хубавице ?
      Благодаря за комплиментите и съм сигурна, че ще ги направиш по-вкусни!
      Неустоими са :)
      Прегръдка от мен!

      Изтриване
  14. Дани,при теб винаги мога да открия нещо интересно и провокативно,обаче с тази рецепта тотално ме изненада!Много интересна технология и невероятно апетитни банички,мила!
    Честити отминали пролетни празници с пожелание за прекрасни предстоящи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси!
      Много усмихнати дни за теб!

      Изтриване
  15. Каква е тази ледена баня за баничките, Дани?! По пода нещо ли ги изтърва преди това ;)
    Обаче, много оригинално и озадачаващо. И обаче, тук не продават кори на сач, само имитация на най-фините. Дали ще стане и с тях?
    Усмивка от мен, отивам да си превеждам супата... И ще гледам да не мисля за баничките ти... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тики, трябва да опиташ, но може би с повече кори.
      Виж как ще се отрази водата на тънките кори,макар че тук
      маслото се стяга от водата и това е замисъла.
      Прегръдка!

      Изтриване
    2. По принцип аз реших да ползвам такива кори.
      На снимката на оригинала не съм сигурна да са такива :)

      Изтриване
  16. Привет, Дани, сега попаднах на тази рецепта - много интересна и интригуваща технология. Непременно ще ги пробвам.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Креми, аз имам много банички!
      Тези са с интересна технология, но проверени :)
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
    2. Хи-хи, познай какво се пече в момента във фурната ;)
      Просто не издържах, дано да ги докарам като твоите. На това му се вика любов от пръв поглед! :)

      Изтриване
    3. Креми, много се радвам :)
      Ще чакам отзиви :)

      Изтриване
    4. Веднага идвам да се похваля - страхотни банички станаха! Рецептата е вече част от любимите ни. Благодаря ти, Дани! :)

      Ето и снимки на готовата продукция:
      http://www.mycookerycollection.com/%D1%85%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8/

      Изтриване
    5. Креми, и аз благодаря :)
      Радвам се, че ви харесаха!
      Чудесни са станали :)

      Изтриване

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) арония (1) бадеми (3) баклава (2) банани (3) баница (18) бекон (1) белтъци (4) бисквитени кори за пай (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (3) бриош (8) броколи (3) бюрек (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (37) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (4) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (116) десерт без брашно (6) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (8) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) кайма (10) канелони (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (1) кифлички (6) киш (6) клафути (2) козунак (10) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (1) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) кускус (1) къри паста (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (26) Нова година (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) пай (3) пармезан (4) парфе (1) пастет (2) патладжан (10) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (1) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (37) пилешки дроб (1) пилешко (1) питка (3) питки (10) пица (5) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (5) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) Силвена Роу (3) сини сливи (5) синьо сирене (1) сирена (7) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солени крекери (2) соленки (1) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (7) студена супа (1) сумак (1) супа (15) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (4) сусамов тахан сливи (1) суфле (2) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (3) тахан (6) телешко (10) тестени (36) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тиква (9) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (1) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (11) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (1) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (14) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шоколад (36) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (2) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ягоди (6) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации