Чудесна комбинация, нали ?
Особено присъствието на прясна мента.
Предлагам ви едно леко и ефирно ястие.
С чаша бяло вино, или бира е пълна наслада за небцето
и душата, преди всичко :)
ПРОДУКТИ
4 малки тиквички, настъргани
8 яйца
100 мл растителна мазнина*
1 глава стар лук, или няколко стръка пресен
4 стръка пресен лук
1 ч.л. индийско орехче
4 с.л. самонадигащо брашно, или с 1 ч.л. бакпулвер
1 лимон, кората, настъргана
1 ч.л. сол
черен пипер на вкус
ситно нарязана прясна мента
200 г топено сирене
В половината от мазнината се задушават лука и чесъна.
Добавят се индийското орехче и кората на лимона.
Свалят се от огъня.
В съд с дебело дъно, при мен тортена форма, се поставя останалата мазнина.
Съдът се поставя в загрята до 180 градуса фурна за около 10 минути.
Яйцата се разбиват, добавят се солта и черния пипер.
След това се слагат изцедените тиквички и сиренето и брашното, смесено с бакпулвера.
Сместа е течна.
Поръсва се отгоре с нарязаната мента.
Изсипва се върху нагрятата мазнина и се пече до готовност
минимум 30 минути.
Вижда се леко прегорялата коричка :)
Охладихте ли бялото вино?
Насладете се на ефирния и ароматен омлет.
Да ви е сладко!
* за мен е много 50 мл мазнина за изсипване в съда и може да се намали
адаптирано от тук
Не знам дали виното е напълнило чашите, ама този омлет ми напълни очите... :)
ОтговорИзтриванеЧуден е, Дани, хубава вечер ти желая!
Много се радвам, Гери!
ИзтриванеХубава вечер !
Дани, наистина е чудесна комбинация! Много обичам мента и в ястия и в десерти!
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер и хубава неделя!
Радвам се, Бети, че ти допада!
ИзтриванеХубава вечер!
Много обичам такива пролетни, зеленчукови рецепти. Изглежда много, много вкусно, Дани!
ОтговорИзтриванеВкусно е :)
ИзтриванеОпитай го непременно!
това е върховно, много свежа комбинация!
ОтговорИзтриванеЩе го направя и аз, Дани!
Зори, направи го и му се наслади :)
ИзтриванеХубава вечер!
Дани, чудесно предложение! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ванка!
ИзтриванеХубава вечер!
pomognete mi,kak moga da nameria po stari recepti v saita,interesuva me edin keks s morkovi
ОтговорИзтриванеПод публикацията има "етикети"
ИзтриванеТам търсите "моркови" и се отварят всички публикации
с моркови :)
Дани, а има ли някъде поле за търсене? Защото не виждам, а и аз съм търсила...
ИзтриванеГери, вляво от заглавието на блога има поле за търсене.
ИзтриванеИначе долу на страницата в етикети можеш да търсиш по основни продукти :)
Впечатли ме още със заглавието, Дани,
ОтговорИзтриванеприсъствието на свежа мента ме очарова допълнително,
а с рецептата, апетитните и слънчеви снимки ме зариби изцяло...
Благодаря за чудесната идея, поздрави и хубав вечер!
Дианка, радвам се, че си вече "зарибена" :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубава неделя!
Леле, това е велико и ще го ползвам да знаеш, вкъщи тиквичките се гледат с особен поглед, но в този вариант няма да се досети дори! Правила съм нещо такова като фритата, но там май се слагаше мляко, както и да е, много ме зарадва, отивам да си лягам доволна! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеИнка, радвам се, че ли легна доволна :)
ИзтриванеПрегръдка и слънчева неделя !
В рамките на 10 дена за втори път чувам за комбинация от мента и тиквички. Ще вземете да ме убедите да опитам, че лично на мен, ментата ми е любима май само в чай :) Всичката прясна мента, дето ми попада, така я правя. О, също и на табуле, ама по френско така го правят. И знаеш ли каква беше предишната рецепта? Бяхме на много населено парти-гости (към 50 души) от сорта "всеки носи по нещо". И един от гостите беше донесъл киш с тиквички, бекон и листа прясна мента отгоре. Не го опитах, защото го поднесоха, когато вече се бях напълнила до сливиците... но остана вкусовата загадка.
ОтговорИзтриванеТа, мила ми Дани, твоето омлетче много ме заинтригува! Да не говорим, че снимките ме подканят да си отчопля залче в този особено обеден час :)
Прегръдки и ще докладвам как ми се е сторила комбинацията :)
Благодаря ти, Тики!
ИзтриванеМента слагам и на други ястия и десерти :)
И ще чакам докладване!
Прегръдки!
Толкова сочен и вкусен е станал, Дани! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеХубава ваканционна седмица за теб!
Какъв ти омлет! Това е нещо страхотно, великолепно ястие. Омлета само може да му диша прахта. Съвършено е!
ОтговорИзтриванеАма знаеш как да ме зарадваш, скъпа моя :)
ИзтриванеДани,като фен на тиквичките,а и госпожицата ни ги обича,веднага приветствах рецептата-страхотно,сочно и много ароматно пролетно ястие ни предлагаш отново!
ОтговорИзтриванеПрегръдка,другарче мило и хубава седмица!
Благодаря, Роси!
ИзтриванеУсмихната седмица от мен!
Дани, с интерес прочетох рецептата и смятам, че до края на седмицата ще бъде пробвана у нас! Дъщерите ми от известно време все за тиквички говорят, а аз отдавна не съм им отделяла внимание :) Твоето предложение ще е добра изненада :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, че се присъеди към моята страничка - добре дошла! :) С удоволствие ще следя твоите идеи и аз :)
Хубава и спокойна вечер! Поздрави!
Благодаря ти, Бени и добре си дошла и при мен!
ИзтриванеЩе се радвам тиквичките да ти харесат!
Хубава вечер от мен и поздрави от морето!
Това си е точно храна за душата, Дани! Чудесна рецепта, за която ти благодаря! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Нелка!
ИзтриванеМного ме радваш с коментара си!
Прегръдка!
И на мен ми е интересно как ще се "върже" ментата с останалите продукти, но ще разбера като направя ястието! :)
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни, Дани!
Прекрасно ще се върже, Тили!
ИзтриванеИ да ти е сладко !
Това, със сигурност ще ми стане любимо, изглeжда много изкусително :) Ще опитам рецептата с удоволствие!
ИзтриванеТаня, ще се радвам да ви хареса :)
ОтговорИзтриване