Видът на филийката оставям на вас.
А аз ще ви дам рецептата за муса :
2-3 средни глави червено цвекло,
изпечено във фолио
3-4 скилидки чесън, пресован
3 с.л. магданоз
1-2 с.л. тахан
4 парченца топено сирене / от триъгълните,
или квадратни в кутийка
1/2 ч.ч. кисело мляко
сол
ч.пипер
лимонов сок
След като се изпече цвеклото, го белите и
пасирате в пасатор с всички останали продукти.
Подправките са по ваш избор.
Стана много вкусен мус, а и полезен, заради тахана, а и заради самото цвекло!
Нещо не виждам да вадите хляба.....
Ама започвайте, моля ви :)
И да ви е сладко!!!!
Така и не се научих да го ям това червено нещо - мирише ми на гробища и туй то! Баба ми му викаше "панджар". :)
ОтговорИзтриванеМного ядеме цвекло, ама виж такъв мус не съм правила...ама какъв цвят си му докарала!
ОтговорИзтриванеС усмивка
мария
Дани,
ОтговорИзтриванечудесна рецепта.
Обичам печено цвекло, а комбинация с топено сирене и тахан сигурно е вълшебна.
Благодаря за тази идея,
поздрав и вкусна вечер, Диана
Мария, знам че си "падате" по цвекло :)
ОтговорИзтриванеА цвета се докара сам!
Усмихната седмица!
Диди, радвам се, че с Мария бързо ми откликнахте :)
ОтговорИзтриванеНаистина е вкусна комбинация за любители!
Поздрави и много усмивки!
Дани, много вкусно, а и много полезно наистина :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка от мен и хубава вечер!
Благодаря, Зори :)
ОтговорИзтриванеХубаво утре!
Охооо, съзирам голямо и много полезно изкушение! Изглежда много, много апетитно, Дани!
ОтговорИзтриванеПрегръдки :)
Невероятен мус, Дани! Мога да използвам основата и да приготвя с друг зеленчук или риба. Благодаря ти, за споделената рецепта!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и спорна нова седмица!
П.С.: Много късно ми се обновява листата и все накрая коментирам, но пък от сърце. :)
Уха това много хубаво розовко:)))Аз ям панджар,ям чесън така ,че не виждам причина това да не ми хареса...като ти дойда на гости искам от това:))))/и нещо сладко/:P
ОтговорИзтриванеFrogi, имаш лош спомен, защото не си опитала моя дип :)
ОтговорИзтриванеХубава седмица!
Инче, правилно съзираш :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Еви, ще чакам с нетърпение да го използваш за основа:)
ОтговорИзтриванеЗнам, че е от сърце!
Прегръдки и усмихната седмица!
Ondi, на гостите приготвям по заявка :))))))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Дани, страхотно вкусно е! Благодаря за поредната прекрасна рецепта
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Дани, радвам се, когато ви е вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Дани, много красиво и вкусно изглежда!! Ние основно сурово го ядем червеното цвекло, че нямам нерви да го обработвам и него термично ;), но ти с този дип така ме изкушавааааш :)
ОтговорИзтриванеМина, и ние го предпочитаме сурово, но и аз се изкуших от рецептата и не сбърках!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
пълнозърнеста филийка и може със пушена сьомга отгоре за "капак"....ох започнах да се облизвам. Чудесно предястийце
ОтговорИзтриванеСлагай "капака" и започвай :)
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение Дани , ще се пробва задължително ...:)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави !
Дани, много вкусно изглежда. Аз го изпичам в микровълновата печка и бързо става. На мус не съм правила. Следващия път ще го направя по твоята рецепта. Благодаря! Прегръдки :))
ОтговорИзтриванеЕй, че розово и хубаво! :) Мусът изглежда много примамлив и вкусен :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав край на седмицата :)
Радвам се, Кате :)
ОтговорИзтриванеПоздрави с много усмивки!
Така е, Мира, розово и хубаво :)
ОтговорИзтриванеИ е вкусен!
Поздрави с много усмивки !
Сабина, винаги ме радваш :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав петък!