31 януари 2011 г.

Мус от червено цвекло

Или нещо вкусно и полезно за намазване на филийка!
Видът на филийката оставям на вас.



А аз ще ви дам рецептата за муса :

2-3 средни глави червено цвекло, 
изпечено във фолио
3-4 скилидки чесън, пресован
3 с.л. магданоз
1-2 с.л. тахан
4 парченца топено сирене / от триъгълните,
или квадратни в кутийка
1/2 ч.ч. кисело мляко
сол
ч.пипер
лимонов сок

След като се изпече цвеклото, го белите и 
пасирате в пасатор с всички останали продукти.
Подправките са по ваш избор.


Стана много вкусен мус, а и полезен, заради тахана, а и заради самото цвекло!
Нещо не виждам да вадите хляба.....



Ама започвайте, моля ви :)
И да ви е сладко!!!!

26 коментара:

  1. Така и не се научих да го ям това червено нещо - мирише ми на гробища и туй то! Баба ми му викаше "панджар". :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много ядеме цвекло, ама виж такъв мус не съм правила...ама какъв цвят си му докарала!
    С усмивка
    мария

    ОтговорИзтриване
  3. Дани,
    чудесна рецепта.
    Обичам печено цвекло, а комбинация с топено сирене и тахан сигурно е вълшебна.
    Благодаря за тази идея,
    поздрав и вкусна вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Мария, знам че си "падате" по цвекло :)
    А цвета се докара сам!
    Усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Диди, радвам се, че с Мария бързо ми откликнахте :)
    Наистина е вкусна комбинация за любители!
    Поздрави и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  6. Дани, много вкусно, а и много полезно наистина :)
    Прегръдка от мен и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря, Зори :)
    Хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  8. Охооо, съзирам голямо и много полезно изкушение! Изглежда много, много апетитно, Дани!

    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  9. Невероятен мус, Дани! Мога да използвам основата и да приготвя с друг зеленчук или риба. Благодаря ти, за споделената рецепта!
    Прегръдки и спорна нова седмица!

    П.С.: Много късно ми се обновява листата и все накрая коментирам, но пък от сърце. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Уха това много хубаво розовко:)))Аз ям панджар,ям чесън така ,че не виждам причина това да не ми хареса...като ти дойда на гости искам от това:))))/и нещо сладко/:P

    ОтговорИзтриване
  11. Frogi, имаш лош спомен, защото не си опитала моя дип :)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  12. Инче, правилно съзираш :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Еви, ще чакам с нетърпение да го използваш за основа:)
    Знам, че е от сърце!
    Прегръдки и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  14. Ondi, на гостите приготвям по заявка :))))))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Дани, страхотно вкусно е! Благодаря за поредната прекрасна рецепта
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  16. Дани, радвам се, когато ви е вкусно!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  17. Дани, много красиво и вкусно изглежда!! Ние основно сурово го ядем червеното цвекло, че нямам нерви да го обработвам и него термично ;), но ти с този дип така ме изкушавааааш :)

    ОтговорИзтриване
  18. Мина, и ние го предпочитаме сурово, но и аз се изкуших от рецептата и не сбърках!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  19. пълнозърнеста филийка и може със пушена сьомга отгоре за "капак"....ох започнах да се облизвам. Чудесно предястийце

    ОтговорИзтриване
  20. Слагай "капака" и започвай :)

    ОтговорИзтриване
  21. Чудесно предложение Дани , ще се пробва задължително ...:)
    Сърдечни поздрави !

    ОтговорИзтриване
  22. Дани, много вкусно изглежда. Аз го изпичам в микровълновата печка и бързо става. На мус не съм правила. Следващия път ще го направя по твоята рецепта. Благодаря! Прегръдки :))

    ОтговорИзтриване
  23. Ей, че розово и хубаво! :) Мусът изглежда много примамлив и вкусен :)
    Поздрави и хубав край на седмицата :)

    ОтговорИзтриване
  24. Радвам се, Кате :)
    Поздрави с много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  25. Така е, Мира, розово и хубаво :)
    И е вкусен!
    Поздрави с много усмивки !

    ОтговорИзтриване
  26. Сабина, винаги ме радваш :)
    Прегръдки и хубав петък!

    ОтговорИзтриване

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) арония (1) бадеми (3) баклава (2) банани (3) баница (18) бекон (1) белтъци (4) бисквитени кори за пай (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (3) бриош (8) броколи (3) бюрек (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (37) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (4) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (116) десерт без брашно (6) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (10) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) кайма (10) канелони (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (1) кифли (1) кифлички (6) киш (6) клафути (2) козунак (10) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (1) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) кускус (1) къри паста (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (26) Нова година (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) пай (3) пармезан (4) парфе (1) пастет (2) патладжан (10) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (1) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (37) пилешки дроб (1) пилешко (1) питка (3) питки (10) пица (5) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (5) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) Силвена Роу (3) сини сливи (5) синьо сирене (1) сирена (7) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солени крекери (2) соленки (1) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (7) студена супа (1) сумак (1) супа (15) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (5) сусамов тахан сливи (1) суфле (2) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (3) тахан (6) телешко (10) тестени (38) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тиква (9) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (1) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (11) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (1) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (14) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шоколад (36) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (2) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ягоди (6) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации