12 юни 2010 г.

Чийзкейк трюфел с маракуя / Passion fruit Cheesecake Truffles

Най-накрая видях маракуя в Бургас в магазина в "Карфур"
Изобщо не се поколебах :)
Дори на размер плодовете бяха по-едри  от тези, които ми бяха донесли!
Избрах ги малко по- набръчкани.




А рецептата си я бях харесала и чаках удобния момент!


Ако и вие го чакате трябва да си осигурите :


1 1/4 ч.ч. бисквити /аз ползвах маслени  с вкус на мед и лимон/
1/3 ч.ч. масло, разстопено
240 г меко крем сирене
400 г подсладено кондензирано мляко
3 големи яйца
1/4 ч.ч. лимонов сок


Бисквитите се смилат, добавя се маслото и се разбърква до пълно хомогенизиране.
Поставя се в тавичка 22 см и се пресова добре.
Крем сиренето се разбива добре, добавя се кондензираното мляко, яйцата едно по едно и лимоновия сок.
Изсипва се върху бисквитената смес и се пече в предварително загрята фурна до 150 градуса 50-55 минути.
Охлажда се един час и след това се оставя цяла нощ в хладилника.


По рецепта плодовете са в голямо количество / навън продават сърцевината на плода замразена :)
Аз си бях купила  3 плодчета, изцедих сока,  добавих около 1/2 ч.л. захар и затоплих на котлона до разтваряне на захарта.



Готовия чийзкейк се поставя в купа, разбива се с миксер добре, добавя  се 1 ч.ч. смлени бисквити и се разбърква до хомогенизиране.
Трябва да се получи ронливо бисквитено тесто.
 Не добавих повече, за да не стане много бисквитено.
Добавих сока на плода и разбърках добре.
Оставя се за 2 часа в хладилник 


След това с лъжица се взима малко количество,  прави се на топче и се овалва в смлени бисквити.


При сервиране добре е да е охладено :)

Да  ви е сладко!


 А това е новата ми придобивка :)



25 коментара:

  1. Дани,
    много уютно е при теб -
    свежа визия, красива орхидея
    и нежно сладко изкушение!
    Прекрасна рецепта и неустоимо предложение, допада ми.
    Прегръдка и усмихната събота, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна рецепта!
    Любопитна съм за вкуса и ще трябва да опитам, остава и да намеря маракуя, което май няма да е лесна работа :)
    Честита нова дрешка на блога :)
    Хубав и вкусен уикенд.

    ОтговорИзтриване
  3. Дианка,
    Радвам се, че ти харесва :)
    Спокоен и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Лети,
    радвам се, че ти харесва :)
    Освен да отскочиш до Бургас!
    А за новата дрешка - благодаря,
    много си наблюдателна!
    Спокоен и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Дани, честита нова визия на блога!
    Слънчева, свежа и лятна!
    Орхидеята е много красива!
    А рецептата е чудесна и много ми хареса!
    Поздрави и усмихнат и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Русанка, наистина е лятна :)
    Радвам се, че ти допада предложението ми!
    Поздрави и спокоен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  7. Честита нова премяна на блога, Дани! Много е свежа!
    А трюфелите с този плод са много нежни, интересно ми е какъв е куса на този плод. Ще си запиша и това ще е едно от нещата, които ще потърся когато отворят нашия Карфур (надявам се наесен да е вече)
    И орхидеята е много нежна.
    Хубава и прохладна вечер от мен :)

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, Пепи!
    Много ароматен плод е;
    е, иска се доста от него, но и така се усеща!
    Заповядай в Бургас да си купиш плод:)
    И на теб прохладна вечер, че стана много жежко!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесен летен костюм си избрала за блогчето, Дани :)
    А и рецептата е много свежа и интересна :)
    Целувки и хубав неделен ден от мен :)

    ОтговорИзтриване
  10. Дани, честита нова визия! Много е свежо така. Мерси за инфото за маракуята. Значи вече и у нас има. Ще потърся. Честито за орхидеята и приятни летни дни :)

    ОтговорИзтриване
  11. Мира, много хубави неща ми пишеш :)
    Благодаря и прохладен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  12. Дани,това е повече от великолепно!!!Страшно интересно ми стана и ще ме накараш и аз да си купя маракуя.Да си призная ... не съм опитвала даже.Прекрасно предложение наистина.Благодаря ти много.

    ОтговорИзтриване
  13. Дани, адашке,
    много интесерно предложение за чийзкейк на хапки, дори тип бонбончета. Любопитно ми е какъв е вкусът?
    Честита нова визия на блога и прохладна неделя:)

    ОтговорИзтриване
  14. Йоли,
    и аз не бях опитвала :)
    Като гледам в нет-а има сорт,
    който има много пулпа около семките
    и можеш да похапваш!
    А от този сорт опитваш повече сок!
    Опитай и да ти е сладко!
    ПОздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря, Дани!
    Ами трябва да опиташ,
    не мога да опиша вкуса :)
    Благодаря, че ти харесва новата ми дрешка
    и прохладна седмица!

    ОтговорИзтриване
  16. сладките с кафето винаги са особенно топли и подканващи при теб.
    Винаги имам чувството, че сме на маса и си говорим!

    ОтговорИзтриване
  17. Райна,
    много се радвам, че имаш такова усещане!
    Ще се радвам наистина да сме на маса и да си бъбрим:)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  18. Здравейте! Дали бихте ми казали марката на бисквитите? В кулинарни публикации рекламата не е каквото е:)
    Весел и отморяващ уикенд!

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте, Dary!
    Използвам на "Победа"/Бургаски прозводител на захарни изделия/
    Чаени бисквити /кръгли и с отвор в средата/ с аромат на Мед и Масло.
    Опаковката е цилиндрична /като на бисквити "Еверест"/
    Има с различни аромати.
    Купих и само с аромат на "Лимон"
    Дано съм била полезна.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  20. Полезни сте ми дори и само за това, че ме избавихте от предубежденията ми към тази марка. Много, много Ви благодаря

    ОтговорИзтриване
  21. Радвам се, че съм била полезна :)

    ОтговорИзтриване
  22. Дани, много хубава и свежа лютна премяна има блогът ти! Трюфелите са убийствена комбинация от вкусове, просто страхотна!
    Хубава и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  23. Благодаря, Дани!
    Хубава и лека да е седмицата за теб!

    ОтговорИзтриване
  24. Ей, това как го измисли????Направо ме разби!:))))Следващия път се самопоканвам като ще го правиш,че направо още малко и ще го сънувам!:)))
    Хубава седмица,Дани!Прегръдки!:)

    ОтговорИзтриване
  25. Направо си поканена :)))
    Дори да е друга рецептата!
    А това като го правя ще си на линия!
    Прохладна седмица!

    ОтговорИзтриване

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) арония (1) бадеми (3) баклава (2) банани (3) баница (18) бекон (1) белтъци (4) бисквитени кори за пай (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (3) бриош (8) броколи (3) бюрек (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (37) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (4) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (116) десерт без брашно (6) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (8) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) кайма (10) канелони (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (1) кифлички (6) киш (6) клафути (2) козунак (10) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (1) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) кускус (1) къри паста (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (26) Нова година (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) пай (3) пармезан (4) парфе (1) пастет (2) патладжан (10) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (1) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (37) пилешки дроб (1) пилешко (1) питка (3) питки (10) пица (5) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (5) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) Силвена Роу (3) сини сливи (5) синьо сирене (1) сирена (7) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солени крекери (2) соленки (1) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (7) студена супа (1) сумак (1) супа (15) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (4) сусамов тахан сливи (1) суфле (2) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (3) тахан (6) телешко (10) тестени (36) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тиква (9) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (1) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (11) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (1) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (14) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шоколад (36) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (2) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ягоди (6) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации