Това ястие може да се приготви и без кората за пая.
Реших да го направя само с една кора като покритие, защото нямахме хляб :)
Все пак да не вземем да заслабнем!
Продукти за плънката
500 г пилешко месо, сварено, овкусено и нарязано
2 с.л. масло
1 глава лук, нарязан
1 морков
200г гъби, нарязани
1 ч.ч. грах /може и замразен/
1 ч.ч. царевица/може и замразена/
1/2 ч.ч. сушени череши
белени, бланширани, нарязани бадеми
1/2 ч.ч брашно
1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. бяло вино
джоджен, нарязан
сол. ч.пипер, или бял
За кората
125 г студено масло
250 г брашно
3-4 с.л. ледена вода
1/2 ч.л сол
1/2 ч. л захар
Аз бих сложила и
1 жълтък
Загряваме маслото, задушаваме за 5-10 мин. лука, моркова и гъбите,
добавяме брашното, разбъркваме добре и оставяме 2-3 мин., добавяме бульона, прясното мляко и виното и оставяме малко на огъня да се сгъсти соса.
Изсипваме царевицата, граха и овкусеното месо, добавяме нарязаните череши и нарязаните бадеми.
Последните са по желание.
Овкусяваме с подправките.
Покривката за пая приготвяме по познатия начин, бързо смесвайки продуктите и оставяйки поне 30 мин. в хладилник.
Когато плънката е готова,изсипваме в тавичка и покриваме отгоре с разточената кора.
Върху нея правим няколк разреза, за да излиза парата от плънката.
Печем 25 мин. в загрята фурна до зачервяване.
При мен, както се вижда, за малко да изтърва момента на изваждане.
Точно тогава пристигна малкия разбойник, който за 2 часа обърна къщата
/ да е жив и здрав/, но му хареса ястието и похапна добре.
Специално за него направих овесените блокчета на Дани, които станаха прекрасни.
При мен имаше малко по-различни сушени плодове, но това няма значение.
Дани, благодаря за хубавата рецепта!
И така, да се върнем на пая :
естествено стана много вкусен!
Бялото вино, или студената бира са по ваш вкус!
Да ви е сладко!
Реших да го направя само с една кора като покритие, защото нямахме хляб :)
Все пак да не вземем да заслабнем!
Продукти за плънката
500 г пилешко месо, сварено, овкусено и нарязано
2 с.л. масло
1 глава лук, нарязан
1 морков
200г гъби, нарязани
1 ч.ч. грах /може и замразен/
1 ч.ч. царевица/може и замразена/
1/2 ч.ч. сушени череши
белени, бланширани, нарязани бадеми
1/2 ч.ч брашно
1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. бяло вино
джоджен, нарязан
сол. ч.пипер, или бял
За кората
125 г студено масло
250 г брашно
3-4 с.л. ледена вода
1/2 ч.л сол
1/2 ч. л захар
Аз бих сложила и
1 жълтък
Загряваме маслото, задушаваме за 5-10 мин. лука, моркова и гъбите,
добавяме брашното, разбъркваме добре и оставяме 2-3 мин., добавяме бульона, прясното мляко и виното и оставяме малко на огъня да се сгъсти соса.
Изсипваме царевицата, граха и овкусеното месо, добавяме нарязаните череши и нарязаните бадеми.
Последните са по желание.
Овкусяваме с подправките.
Покривката за пая приготвяме по познатия начин, бързо смесвайки продуктите и оставяйки поне 30 мин. в хладилник.
Когато плънката е готова,изсипваме в тавичка и покриваме отгоре с разточената кора.
Върху нея правим няколк разреза, за да излиза парата от плънката.
Печем 25 мин. в загрята фурна до зачервяване.
При мен, както се вижда, за малко да изтърва момента на изваждане.
Точно тогава пристигна малкия разбойник, който за 2 часа обърна къщата
/ да е жив и здрав/, но му хареса ястието и похапна добре.
Специално за него направих овесените блокчета на Дани, които станаха прекрасни.
При мен имаше малко по-различни сушени плодове, но това няма значение.
Дани, благодаря за хубавата рецепта!
И така, да се върнем на пая :
естествено стана много вкусен!
Бялото вино, или студената бира са по ваш вкус!
Да ви е сладко!
Дани, отново ни предлагаш страхотна рецепта :) Вкусно... :)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица от мен :)
Зори, радвам се :))
ОтговорИзтриванеУсмихната и много успешна седмица
от мен :)
Ама страшни ги измисляш напоследък....направо ме шашваш....Много ми харесва!!!!
ОтговорИзтриванеДани, явно съм проспала появата на чудесният ти блог :)
ОтговорИзтриванеПоздравление с удоволствие и нетърпение ще следя всяка твоя нова рецепта
Успех!
Вики
Йоли, страхотен коментар правиш!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, миличка!
Радвам се, че ти харесва:)
Поздрави!!!
Вики, благодаря за хубавите думи!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам, ако намериш рецепти по твой вкус!
Хубава седмица!
От къде го намираш това време за тези вкусотии?!И диетата пак избяга :))))Страшна си,браво! ;)
ОтговорИзтриванеХубава седмица!
Дани,
ОтговорИзтриванетвоите рецепти за пилешко месо винаги ме впечатляват -
харесва ми и тази!
Поздрав, прегръдка и много усмивки, Диана
Дани, ама така с препечена коричка изглежда като да пие повечко бира, а?
ОтговорИзтриванеМного цветен и сочен е този пай!
поздрави и хубава седмица от мен :)
Ondi,
ОтговорИзтриванене ми говори за диета :)))
А пилето става бързо!!
Хубава седмица и на теб!
Диани, много ме радват думите ти!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и много усмивки от мен!
Слънчева седмица!
Пепи,
ОтговорИзтриванерадвам се, че ти харесва :)
Права си за биричката!!
Усмихната седмица!
Дани, вкуснотия до вукснотия при теб! И това си го записвам!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че овесените блокчета така са ви допаднали и най-вече на мъничкото мишле!
Специални поздрави и целувки за него!
Благодаря много, Дани!
ОтговорИзтриванеЩе го нацелувам!
Дани, много оригинална рецепта! Особено добавянето на череши и бадеми в плънката. Аз правя нещо подобно с картофи, моркови и целина, но твоята плънка много ми хареса :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека вечер!
Мира, радвам се, че ти харесва!
ОтговорИзтриванеЩе чакам твоето предложение:)
Хубав ден!
Прекрасно предложение, Дани!
ОтговорИзтриванеИ мен ме впечатлиха черешите и бадените в плънката :) Обожавам такива комбинации!
Поздрави и усмихнат следобед :-)
Това е доста свежа рецепта :) Изглежда вкусно и сочно. А и не е особено трудно за приготвяне. Единствено сушените череши не знам от къде да ги взема, не мисля, че ги има по супермаркетите... но ще се надявам, че ако ги пропусна няма да е голям пропускът. Плънката е доста богата и това ми хареса най-много в рецептата :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви допада рецептата!
ОтговорИзтриванеСушени плодове има в хипермаркетите, но и да се пропусне няма да е фатално!