17 март 2010 г.

Хлебен пудинг със сирене и лук



Тези дни изостана доста хляб у нас .
Нали трябва да сме във форма през пролетта и когато  погледнах ми дожаля да го изхвърля,
а и си е грях да хвърляш хляб.

Потърсих някаква рецепта,  за да го използвам и се спрях на тази.
Получи се нещо много вкусно, което с хумуса се похапна с удоволствие :))

340 г сух хляб
600 мл прясно мляко
3 яйца
100 г Ементал /може да е и нашенско сирене/
1 стрък праз, нарязан на колелца
4 стръка пресен  лук, нарязан
2 с.л. пармезан, за наръсване / или друг кашкавал/
сол и черен пипер за овкусяване
царевица от консерва или замразена-опция

Хлябът се нарязва на парчета и се накисва с млякото за  15 минути.

Фурната се загрява до 180 градуса.
Разбиват се яйцата с вилица, добавят се нарязаните праз и лук, сол и черен пипер, и кашкавала.
Сместа се добавя към  накиснатия  хляб и се изсипва  в намазнена тавичка.

 Поръсва се с пармезана и се изпича около 30 минути, или докато се зачерви.
Сервира се топъл /с нещо вкусно за намазване/ !!

Да ви е сладко!

22 коментара:

  1. Ох, това с останалия хляб и на мен ми е познато, но да си призная, макар и грях, понякога го хвърлям. И двамата мъже са претенциозни и все пресничко искат да хапват.
    Но от това ти предложение ще се възползвам със сигурност!
    Спокойна и усмихната вечер: Ина :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря много, миличка :)
    И у нас искат пресен, а аз предпочитам препечен:-D
    Усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, такава си сладкодумница :)
    Хубава рецепта :)
    Лека нощ от мен и целувки :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Зори,
    целувки и от мен!
    Много слънце в душата ти!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесен е този хляб,
    много са хубави тези рецепти и много полезни! все се чудя какво да правя със стария хляб.
    В италианските блогове сега върви 1 сборник с рецепти със сух хляб.
    Искаш ли и ние да се включим? Всеки изпраща своя рецепта и накрая се оформя темачинен сборник.
    Ще взема да преведа правилата и да ги публикувам - и ще пуснем подобни рецепти.
    Как ти се струва?

    ОтговорИзтриване
  6. Това е прекрасна идея, Райна!
    Подредени тематично по-лесно се намират, когато ги търсиш!
    Аз съм "за"
    Усмихнат и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Дани,
    звучи многоооо вкусно,
    а и хубава идея - благодаря!
    Харесва ми и предложението на Райна,
    аз правя пица от сух хляб.
    Сутрешен поздрав и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, Дианка!
    Обикновено чета коментара ти след работа!
    Слънчев и усмихнат ден от мен :))

    ОтговорИзтриване
  9. Интересно предложение.
    Никога не съм правила,макар че съм виждала подобни рецепти...
    Може би е дошло времето да опитам! :-)
    Усмихнат ден,Дани!

    ОтговорИзтриване
  10. Практична и много вкусна рецепта си представила, Дани! Усмихнат ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  11. Супер вкусна идея Дани. У нас също остава много хляб, който изхвърляме редовно, за жалост. Между другото много ми харесва новата визия на сайта! Поздрави и много прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  12. Няма да сгрешиш, ако опиташ, Краси, стига да имаш поизсъхнал хляб :)
    Усмивки и от мен!

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря, Еви,
    спокойна и усмихната вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  14. Радвам се, Маги, че ти харесва и рецептата, и новата ми визия :)
    Много усмивки и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  15. Да позната история е това със стария хляб.И аз смятам,че не бива да се хвърля.
    Благодаря за рецептата Дани.Като че ли повечето хлебни пудинги са сладки,а аз предпочитам соленото.
    Приятна вечер ти пожелавам!:)

    ОтговорИзтриване
  16. Наистина, Диди, повечето са сладки, но аз търсих със сиренце и намерих :)
    Усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
  17. Дани, страхотна рецепта - практична и лесна за изпълнение. А и изглежда вкусна :) Ще го пробвам като поизостане хляб!

    ОтговорИзтриване
  18. Наистина е лесна, а и винаги има останал хляб:)
    Хубав утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  19. Дани, това много ми прилича на баница от стар хляб, но доста отдавна не съм правила. Но ти ми припомни нещо, което наистина е хубаво, а е грехота да се хвърля хляб. Благодаря ти за рецептата.
    Дани, едва сега прочетох, че си зъболекар, аз съм зъботехник, но вече не работя. Доста се натрупаха годинките, та нали ти е ясно..Хубава професия, и твоята и моята..:))

    ОтговорИзтриване
  20. Вера, радвам се, че ти е харесала рецептата.
    Напълно те разбирам за умората от професията, а и нашата :колкото е хубава, толкова е изморителна.
    Слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  21. И при нас не остава хляб, но не защото е вкусен, а защото сега така го правят, че го изяждаш бързо и пак не се наяждаш.

    Но определено ще си оставя няколко филиики и ще си го направя. 340 г са около половин хляб нали?

    ОтговорИзтриване
  22. Да, приблизително.
    Така е дадено по рецепта и зависи от тавичката.
    Моята е почти квадратна и ги режеш по-дебели и гледаш да покрият дъото!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) аранчини (1) арборио (1) арония (1) багети (1) бадеми (3) баклава (3) банани (3) баница (20) бекон (1) белтъци (6) бира (1) бисквитени кори за пай (1) БИСКВИТИ (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (4) бриош (8) броколи (3) бюрек (2) бял шоколад (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (40) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (5) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (121) десерт без брашно (8) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (13) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) италианска кухня (1) кайма (10) канелони (1) карамелен крем (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (2) кифли (3) кифлички (6) киш (6) кладница (1) клафути (2) книга (1) козунак (11) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (2) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) куркума (1) кускус (1) къри паста (1) кюфтета (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) мас (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) МАСЛО (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (26) Нова година (1) овесени ядки (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) оризово брашно (1) Павлова (1) пай (3) пармезан (5) парфе (1) пастет (2) патладжан (11) Персийска кухня (1) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (2) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (38) пилешки дроб (1) пилешко (1) пинса (1) питка (3) питки (10) пица (8) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (6) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) семола (1) Силвена Роу (3) сини сливи (6) синьо сирене (1) сирена (7) сладкарски крем (1) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солен кекс (1) солени крекери (2) соленки (2) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морне (1) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (11) СПРЕД (1) стромболи (1) студена супа (1) сумак (1) супа (16) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (5) сусамов тахан сливи (1) суфле (3) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (4) тахан (6) тахан халва (1) твърдо сирене (1) телешко (10) терин (2) тестени (43) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тесто с бавно втасване (1) тиква (11) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (2) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (12) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедар (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (2) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (15) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шкембе (1) шоколад (39) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (2) шоколадов кейк без брашно със сироп (1) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ябълки карамел десерт (1) ябълково пюре (1) ягоди (7) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации