17 март 2010 г.
Хлебен пудинг със сирене и лук
Тези дни изостана доста хляб у нас .
Нали трябва да сме във форма през пролетта и когато погледнах ми дожаля да го изхвърля,
а и си е грях да хвърляш хляб.
Потърсих някаква рецепта, за да го използвам и се спрях на тази.
Получи се нещо много вкусно, което с хумуса се похапна с удоволствие :))
340 г сух хляб
600 мл прясно мляко
3 яйца
100 г Ементал /може да е и нашенско сирене/
1 стрък праз, нарязан на колелца
4 стръка пресен лук, нарязан
2 с.л. пармезан, за наръсване / или друг кашкавал/
сол и черен пипер за овкусяване
царевица от консерва или замразена-опция
Хлябът се нарязва на парчета и се накисва с млякото за 15 минути.
Фурната се загрява до 180 градуса.
Разбиват се яйцата с вилица, добавят се нарязаните праз и лук, сол и черен пипер, и кашкавала.
Сместа се добавя към накиснатия хляб и се изсипва в намазнена тавичка.
Поръсва се с пармезана и се изпича около 30 минути, или докато се зачерви.
Сервира се топъл /с нещо вкусно за намазване/ !!
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About Me
- Dani
- БУРГАС, Bulgaria
- Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!
Етикети
"Павлова"
(3)
авокадо
(3)
агнешко
(1)
аранчини
(1)
арборио
(1)
арония
(1)
багети
(1)
бадеми
(3)
баклава
(3)
банани
(3)
баница
(20)
бекон
(1)
белтъци
(6)
бира
(1)
бисквитени кори за пай
(1)
БИСКВИТИ
(1)
бишкоти
(1)
боровинки
(1)
боровинков крем
(1)
брауни
(4)
бриош
(8)
броколи
(3)
бюрек
(2)
бял шоколад
(1)
бял шоколад торта
(1)
веган
(1)
Вегетариански
(40)
Великден
(5)
вино SO into FOOD
(1)
вишни
(4)
галет
(5)
Гинес
(1)
говеждо
(1)
гостуване
(1)
гратен
(4)
грах
(4)
гремола
(1)
гризини
(1)
грозде
(1)
гъби
(6)
десерт
(121)
десерт без брашно
(8)
десерт без изпичане
(1)
джинджифил
(4)
джолан
(1)
див ориз
(1)
дип
(14)
домати
(2)
домашна майонеза
(1)
домашни бисквити за чийзкейк
(1)
дроб
(1)
дюли
(6)
език
(1)
елда
(1)
желатин
(1)
заатар
(5)
закуска
(13)
зелен боб
(2)
зеленчуци
(1)
зехтин
(1)
зимнина през лятото
(1)
индийска
(1)
италианска кухня
(1)
кайма
(10)
канелони
(1)
карамелен крем
(1)
кардамон
(1)
картофи
(5)
карфиол
(1)
касис
(1)
кафяв ориз
(1)
кафяв ориз
(3)
кашкавал
(1)
кейк
(9)
кестени
(1)
киноа
(8)
кинори
(1)
кисело мляко
(2)
кифли
(3)
кифлички
(6)
киш
(6)
кладница
(1)
клафути
(2)
книга
(1)
козунак
(11)
кокосово мляко
(6)
Коледа
(3)
консервирани лимони
(2)
крекери
(2)
крем от кестени
(1)
крем сирене
(9)
крем шантили
(1)
круши
(14)
куркума
(1)
кускус
(1)
къри паста
(1)
кюфтета
(1)
лазаня
(1)
лапад
(2)
лапад питки
(1)
левурда
(1)
лешников нугат
(1)
леща
(1)
лимон
(1)
лимонада
(1)
лимонов крем
(2)
лозови сърми
(1)
Лондон
(6)
лук
(1)
магданоз
(1)
мак
(3)
малини
(2)
манго
(7)
маракуя
(4)
маринован чесън
(1)
мароканска кухня
(1)
мас
(1)
маскарпоне
(3)
маслен сос
(1)
маслини
(1)
МАСЛО
(1)
меко сирене
(1)
меласа от нар
(2)
мента
(4)
ментово мляко
(1)
многолистно спанак
(1)
многолистно тесто
(5)
моркови
(6)
моцарела
(3)
мус
(1)
мус от бял шоколад
(1)
мусака
(1)
мухамара
(1)
мъфини
(1)
награди
(1)
нар
(4)
нахут
(8)
некулинарно
(26)
Нова година
(1)
овесени ядки
(1)
омлет
(2)
орехи
(1)
ориз
(2)
оризово брашно
(1)
Павлова
(1)
пай
(3)
пармезан
(5)
парфе
(1)
пастет
(2)
патладжан
(11)
Персийска кухня
(1)
песто
(10)
петмез от цвекло
(1)
печен чесън
(1)
печени зеленчуци
(1)
печени червени чушки
(2)
печени чушки
(1)
печено какао
(1)
пиле
(38)
пилешки дроб
(1)
пилешко
(1)
пинса
(1)
питка
(3)
питки
(10)
пица
(8)
плодове
(15)
подарък
(1)
подправки
(1)
Портвайн
(1)
Порто
(1)
портокал
(4)
Португалия
(2)
порчини
(1)
пражка шунка
(1)
празници
(6)
праскови
(2)
предястия
(2)
пудинг
(1)
пуйка
(1)
пушена извара
(1)
пушена херинга
(1)
пъдпъдъчи яйца
(1)
пюре
(1)
резене
(1)
репички
(1)
риба тон
(4)
ризото
(6)
ризото кафяв ориз
(1)
рикота
(2)
рожден ден
(1)
Рождество
(1)
рукола
(3)
сайдер
(1)
салата
(2)
салати
(6)
свинско
(13)
семола
(1)
Силвена Роу
(3)
сини сливи
(6)
синьо сирене
(1)
сирена
(7)
сладкарски крем
(1)
сладко
(5)
сладко от сини сливи
(1)
сладолед
(4)
сливи
(2)
смес от сушени плодове за Коледа
(2)
сметана
(3)
солен кекс
(1)
солени крекери
(2)
соленки
(2)
сос
(3)
сос Алфредо
(2)
сос Морне
(1)
сос Морней
(1)
сос с мента
(1)
спагети
(2)
спанак
(11)
СПРЕД
(1)
стромболи
(1)
студена супа
(1)
сумак
(1)
супа
(16)
супа. кокосово мляко
(1)
сусамов тахан
(5)
сусамов тахан сливи
(1)
суфле
(3)
сушени домати
(3)
сушени плодове
(2)
сушени сини сливи
(1)
тарт
(4)
тахан
(6)
тахан халва
(1)
твърдо сирене
(1)
телешко
(10)
терин
(2)
тестени
(43)
тесто
(2)
тесто за пай
(1)
тесто с мая
(1)
тесто с бавно втасване
(1)
тиква
(11)
тиквички
(17)
торта
(3)
точени кори
(1)
трюфел
(1)
турска кухня
(1)
тутманик
(2)
тъмно пиво
(1)
фокача
(1)
фурми
(1)
фъстъчено масло
(2)
хляб
(12)
хумус
(2)
царевица
(2)
царевично брашно
(2)
Цветница
(1)
целина
(1)
целувки
(1)
чедар
(1)
чедър
(2)
червен боб
(1)
червена леща
(1)
червени чушки
(2)
червено вино
(1)
червено зеле
(1)
червено цвекло
(4)
череши
(7)
чийзкейк
(15)
чийзкейк без печене
(2)
чили
(1)
чътни
(3)
шипков мармалад
(2)
шкембе
(1)
шоколад
(39)
шоколад сушени сини сливи
(1)
шоколадов блат
(2)
шоколадов кейк без брашно със сироп
(1)
шоколадов мус
(3)
шоколадова глазура с крем сирене
(1)
юфка
(1)
юфка кори бюрек
(1)
ябълки
(13)
ябълки карамел десерт
(1)
ябълково пюре
(1)
ягоди
(7)
яйца
(8)
яйца щрудел
(1)
ястия с паста
(5)
dulce de leche
(3)
Frangipani
(1)
lemon curd
(1)
meancemeat
(1)
So into FOOD
(1)
Популярни публикации
-
Това е третата рецепта,с която участвам е прекрасното списание SO into FOOD. Но не е сладка, а с любимото ми телешко месо. Може да ви ...
-
Изкушавам се да ви разкажа за тази обичана от мен торта, защото малко експериментирах с изпичането на блатовете, разбиването на белтъците ...
-
Както се разбира от заглавието пинса-та се появява в Рим, регион Лацио. Разликата с пицата е в състава на тестото, времето на втасване, висо...
-
Или нещо вкусно и полезно за намазване на филийка! Видът на филийката оставям на вас. А аз ще ви дам рецептата за муса : 2-3 ср...
-
Заглавието е вдъхновено от авторката на блога , според която това е "дар от рая" И нейната молба е : да направим този възхитите...
Ох, това с останалия хляб и на мен ми е познато, но да си призная, макар и грях, понякога го хвърлям. И двамата мъже са претенциозни и все пресничко искат да хапват.
ОтговорИзтриванеНо от това ти предложение ще се възползвам със сигурност!
Спокойна и усмихната вечер: Ина :)
Благодаря много, миличка :)
ОтговорИзтриванеИ у нас искат пресен, а аз предпочитам препечен:-D
Усмихната вечер!
Дани, такава си сладкодумница :)
ОтговорИзтриванеХубава рецепта :)
Лека нощ от мен и целувки :)
Благодаря, Зори,
ОтговорИзтриванецелувки и от мен!
Много слънце в душата ти!!!
Чудесен е този хляб,
ОтговорИзтриванемного са хубави тези рецепти и много полезни! все се чудя какво да правя със стария хляб.
В италианските блогове сега върви 1 сборник с рецепти със сух хляб.
Искаш ли и ние да се включим? Всеки изпраща своя рецепта и накрая се оформя темачинен сборник.
Ще взема да преведа правилата и да ги публикувам - и ще пуснем подобни рецепти.
Как ти се струва?
Това е прекрасна идея, Райна!
ОтговорИзтриванеПодредени тематично по-лесно се намират, когато ги търсиш!
Аз съм "за"
Усмихнат и слънчев ден!
Дани,
ОтговорИзтриванезвучи многоооо вкусно,
а и хубава идея - благодаря!
Харесва ми и предложението на Райна,
аз правя пица от сух хляб.
Сутрешен поздрав и усмихнат ден, Диана
Благодаря, Дианка!
ОтговорИзтриванеОбикновено чета коментара ти след работа!
Слънчев и усмихнат ден от мен :))
Интересно предложение.
ОтговорИзтриванеНикога не съм правила,макар че съм виждала подобни рецепти...
Може би е дошло времето да опитам! :-)
Усмихнат ден,Дани!
Практична и много вкусна рецепта си представила, Дани! Усмихнат ден ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеСупер вкусна идея Дани. У нас също остава много хляб, който изхвърляме редовно, за жалост. Между другото много ми харесва новата визия на сайта! Поздрави и много прегръдки :)
ОтговорИзтриванеНяма да сгрешиш, ако опиташ, Краси, стига да имаш поизсъхнал хляб :)
ОтговорИзтриванеУсмивки и от мен!
Благодаря, Еви,
ОтговорИзтриванеспокойна и усмихната вечер от мен!
Радвам се, Маги, че ти харесва и рецептата, и новата ми визия :)
ОтговорИзтриванеМного усмивки и прегръдки от мен!
Да позната история е това със стария хляб.И аз смятам,че не бива да се хвърля.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата Дани.Като че ли повечето хлебни пудинги са сладки,а аз предпочитам соленото.
Приятна вечер ти пожелавам!:)
Наистина, Диди, повечето са сладки, но аз търсих със сиренце и намерих :)
ОтговорИзтриванеУсмихната вечер!
Дани, страхотна рецепта - практична и лесна за изпълнение. А и изглежда вкусна :) Ще го пробвам като поизостане хляб!
ОтговорИзтриванеНаистина е лесна, а и винаги има останал хляб:)
ОтговорИзтриванеХубав утрешен ден!
Дани, това много ми прилича на баница от стар хляб, но доста отдавна не съм правила. Но ти ми припомни нещо, което наистина е хубаво, а е грехота да се хвърля хляб. Благодаря ти за рецептата.
ОтговорИзтриванеДани, едва сега прочетох, че си зъболекар, аз съм зъботехник, но вече не работя. Доста се натрупаха годинките, та нали ти е ясно..Хубава професия, и твоята и моята..:))
Вера, радвам се, че ти е харесала рецептата.
ОтговорИзтриванеНапълно те разбирам за умората от професията, а и нашата :колкото е хубава, толкова е изморителна.
Слънчев и усмихнат ден!
И при нас не остава хляб, но не защото е вкусен, а защото сега така го правят, че го изяждаш бързо и пак не се наяждаш.
ОтговорИзтриванеНо определено ще си оставя няколко филиики и ще си го направя. 340 г са около половин хляб нали?
Да, приблизително.
ОтговорИзтриванеТака е дадено по рецепта и зависи от тавичката.
Моята е почти квадратна и ги режеш по-дебели и гледаш да покрият дъото!
Хубав ден!