Според авторката на рецептата /адаптирано от сп. Good Food/ , тайната на лекия бриош е да се сложи колкото се може по-малко брашно.
Смесването на продуктите е лесно в кухненски робот и се получава меко тесто.
Продукти
250г брашно
100г масло, нарязано на парчета
2 препълнени с.л. захар
1 пакетче /7г/ мая, суха
3 яйца
1 жълтък за намазване
захар за поръсване
Брашното се слага в комбайна с нарязаното на парчета масло.
Бърка се, докато стане на трохи.
Добавят се захарта, щипка сол и маята.
Добавят се яйцата и се разбърква меко тесто за около 2 минути.
Намаслява се форма за бриош, или продълговата форма за кекс.
Работната повърхност се набрашнява, изсипва се тестото и с набрашнени ръце се замесва бързо на топка.
Сложете го във формата, покрийте го с фолио и го оставете на топло за около 2 часа да втаса.
Загрейте фурната до 200 градуса
Намажете бриоша с разбития жълтък и поръсете със захар.
Изпечете до златисто за около 20-25- минути.
Оставете да изстине върху скара.
Уверявам ви, че бързо ще изчезне...
Поднася се задължително със сладко по избор, защото захарта е малко.
Ако нямате кухненски комбайн, претрийте бързо маслото с брашното, добавете останалите продукти и объркайте меко тесто.
Покрийте го и го охладете за 20 мин. /така е по-лесно за месене/
Замесете го върху набрашнена повърхност.
След това следвайте горната рецепта.
Ами, да ви е сладко :)))
27 март 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About Me
- Dani
- БУРГАС, Bulgaria
- Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!
Етикети
"Павлова"
(3)
авокадо
(3)
агнешко
(1)
аранчини
(1)
арборио
(1)
арония
(1)
багети
(1)
бадеми
(3)
баклава
(3)
банани
(3)
баница
(20)
бекон
(1)
белтъци
(6)
бира
(1)
бисквитени кори за пай
(1)
БИСКВИТИ
(1)
бишкоти
(1)
боровинки
(1)
боровинков крем
(1)
брауни
(4)
бриош
(8)
броколи
(3)
бюрек
(2)
бял шоколад
(1)
бял шоколад торта
(1)
веган
(1)
Вегетариански
(40)
Великден
(5)
вино SO into FOOD
(1)
вишни
(4)
галет
(5)
Гинес
(1)
говеждо
(1)
гостуване
(1)
гратен
(4)
грах
(4)
гремола
(1)
гризини
(1)
грозде
(1)
гъби
(6)
десерт
(121)
десерт без брашно
(8)
десерт без изпичане
(1)
джинджифил
(4)
джолан
(1)
див ориз
(1)
дип
(14)
домати
(2)
домашна майонеза
(1)
домашни бисквити за чийзкейк
(1)
дроб
(1)
дюли
(6)
език
(1)
елда
(1)
желатин
(1)
заатар
(5)
закуска
(13)
зелен боб
(2)
зеленчуци
(1)
зехтин
(1)
зимнина през лятото
(1)
индийска
(1)
италианска кухня
(1)
кайма
(10)
канелони
(1)
карамелен крем
(1)
кардамон
(1)
картофи
(5)
карфиол
(1)
касис
(1)
кафяв ориз
(1)
кафяв ориз
(3)
кашкавал
(1)
кейк
(9)
кестени
(1)
киноа
(8)
кинори
(1)
кисело мляко
(2)
кифли
(3)
кифлички
(6)
киш
(6)
кладница
(1)
клафути
(2)
книга
(1)
козунак
(11)
кокосово мляко
(6)
Коледа
(3)
консервирани лимони
(2)
крекери
(2)
крем от кестени
(1)
крем сирене
(9)
крем шантили
(1)
круши
(14)
куркума
(1)
кускус
(1)
къри паста
(1)
кюфтета
(1)
лазаня
(1)
лапад
(2)
лапад питки
(1)
левурда
(1)
лешников нугат
(1)
леща
(1)
лимон
(1)
лимонада
(1)
лимонов крем
(2)
лозови сърми
(1)
Лондон
(6)
лук
(1)
магданоз
(1)
мак
(3)
малини
(2)
манго
(7)
маракуя
(4)
маринован чесън
(1)
мароканска кухня
(1)
мас
(1)
маскарпоне
(3)
маслен сос
(1)
маслини
(1)
МАСЛО
(1)
меко сирене
(1)
меласа от нар
(2)
мента
(4)
ментово мляко
(1)
многолистно спанак
(1)
многолистно тесто
(5)
моркови
(6)
моцарела
(3)
мус
(1)
мус от бял шоколад
(1)
мусака
(1)
мухамара
(1)
мъфини
(1)
награди
(1)
нар
(4)
нахут
(8)
некулинарно
(26)
Нова година
(1)
овесени ядки
(1)
омлет
(2)
орехи
(1)
ориз
(2)
оризово брашно
(1)
Павлова
(1)
пай
(3)
пармезан
(5)
парфе
(1)
пастет
(2)
патладжан
(11)
Персийска кухня
(1)
песто
(10)
петмез от цвекло
(1)
печен чесън
(1)
печени зеленчуци
(1)
печени червени чушки
(2)
печени чушки
(1)
печено какао
(1)
пиле
(38)
пилешки дроб
(1)
пилешко
(1)
пинса
(1)
питка
(3)
питки
(10)
пица
(8)
плодове
(15)
подарък
(1)
подправки
(1)
Портвайн
(1)
Порто
(1)
портокал
(4)
Португалия
(2)
порчини
(1)
пражка шунка
(1)
празници
(6)
праскови
(2)
предястия
(2)
пудинг
(1)
пуйка
(1)
пушена извара
(1)
пушена херинга
(1)
пъдпъдъчи яйца
(1)
пюре
(1)
резене
(1)
репички
(1)
риба тон
(4)
ризото
(6)
ризото кафяв ориз
(1)
рикота
(2)
рожден ден
(1)
Рождество
(1)
рукола
(3)
сайдер
(1)
салата
(2)
салати
(6)
свинско
(13)
семола
(1)
Силвена Роу
(3)
сини сливи
(6)
синьо сирене
(1)
сирена
(7)
сладкарски крем
(1)
сладко
(5)
сладко от сини сливи
(1)
сладолед
(4)
сливи
(2)
смес от сушени плодове за Коледа
(2)
сметана
(3)
солен кекс
(1)
солени крекери
(2)
соленки
(2)
сос
(3)
сос Алфредо
(2)
сос Морне
(1)
сос Морней
(1)
сос с мента
(1)
спагети
(2)
спанак
(11)
СПРЕД
(1)
стромболи
(1)
студена супа
(1)
сумак
(1)
супа
(16)
супа. кокосово мляко
(1)
сусамов тахан
(5)
сусамов тахан сливи
(1)
суфле
(3)
сушени домати
(3)
сушени плодове
(2)
сушени сини сливи
(1)
тарт
(4)
тахан
(6)
тахан халва
(1)
твърдо сирене
(1)
телешко
(10)
терин
(2)
тестени
(43)
тесто
(2)
тесто за пай
(1)
тесто с мая
(1)
тесто с бавно втасване
(1)
тиква
(11)
тиквички
(17)
торта
(3)
точени кори
(1)
трюфел
(1)
турска кухня
(1)
тутманик
(2)
тъмно пиво
(1)
фокача
(1)
фурми
(1)
фъстъчено масло
(2)
хляб
(12)
хумус
(2)
царевица
(2)
царевично брашно
(2)
Цветница
(1)
целина
(1)
целувки
(1)
чедар
(1)
чедър
(2)
червен боб
(1)
червена леща
(1)
червени чушки
(2)
червено вино
(1)
червено зеле
(1)
червено цвекло
(4)
череши
(7)
чийзкейк
(15)
чийзкейк без печене
(2)
чили
(1)
чътни
(3)
шипков мармалад
(2)
шкембе
(1)
шоколад
(39)
шоколад сушени сини сливи
(1)
шоколадов блат
(2)
шоколадов кейк без брашно със сироп
(1)
шоколадов мус
(3)
шоколадова глазура с крем сирене
(1)
юфка
(1)
юфка кори бюрек
(1)
ябълки
(13)
ябълки карамел десерт
(1)
ябълково пюре
(1)
ягоди
(7)
яйца
(8)
яйца щрудел
(1)
ястия с паста
(5)
dulce de leche
(3)
Frangipani
(1)
lemon curd
(1)
meancemeat
(1)
So into FOOD
(1)
Популярни публикации
-
Това е третата рецепта,с която участвам е прекрасното списание SO into FOOD. Но не е сладка, а с любимото ми телешко месо. Може да ви ...
-
Изкушавам се да ви разкажа за тази обичана от мен торта, защото малко експериментирах с изпичането на блатовете, разбиването на белтъците ...
-
Както се разбира от заглавието пинса-та се появява в Рим, регион Лацио. Разликата с пицата е в състава на тестото, времето на втасване, висо...
-
Или нещо вкусно и полезно за намазване на филийка! Видът на филийката оставям на вас. А аз ще ви дам рецептата за муса : 2-3 ср...
-
Заглавието е вдъхновено от авторката на блога , според която това е "дар от рая" И нейната молба е : да направим този възхитите...
Чудное е, Дани! :) Аз до сега се борих с едно козуначище :) На една вълна сме :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя :)
Благодаря, Зори!
ОтговорИзтриванеСтана вкусно, но иска да се косумира със сладко, защото дадената захар е малко.
Големи не съм започнала и съм в размисъл?!
Поздрави и усмивки!
Дани,
ОтговорИзтриванечудесен бриош -
изглежда пухкав и апетитен,
а с лесна рецепта.
Усмихнати и цветни празнични дни,
Диана
Благодаря, Диани!
ОтговорИзтриванеНаистина е пухкав и лесен,
и е за бърза консумация!
Усмихнат пролетен ден и за теб!
Че е за бърза консумация не се и съмнявам - като го гледам само вика "изяж ме" :)))
ОтговорИзтриванеНе бих отказала няколко парчета :))) с топло млекце и медец
Много пролетна и уханна Цветница, Дани :)
Веднага ти давам, Ина !!!!
ОтговорИзтриванеТолкова сладко го пишеш и с медец...
А, бе Мечо-Пуховска история!
Много цветен утрешен ден!
Много хубаво предложение, идеално за празниците. Благодаря ти, за тази рецепта. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Цвети!
ОтговорИзтриванеПОздрави и от мен!
Дани, чудесен бриош! Забелязвам, че вече не те е страх от месенето, което е просто чудесно. Поздравления и да ти е сладко :)
ОтговорИзтриванеЦелувки!
Благодаря за похвалата, Мими!
ОтговорИзтриванеНали четеш, че ползвам робот?:)))
Но се престрашавам!
Усмихната Цветница!
Целувки!
Чудесно предложение, Дани! Може да се увеличи малко захарта и ще стане още по-хубав. А може да се намаже с медец, какато е предложила Ина :)
ОтговорИзтриванеСлънчева и много усмихната Цветница :-)
Чудесна рецепта, изпълнение и снимка си направила, Дани! Не е важно дали ползваш робот или ръце за замесването, важно е желанието! :)
ОтговорИзтриванеУсмихната и пъстра Цветница ти желая!
Благодаря, Тони!
ОтговорИзтриванеЗахарта е много малко по рецепта и иска още,
а медеца на Ина е прекрасно предложение:)
МНого слънце и усмивки в днешия
ден!
Така е, Еви
ОтговорИзтриванежелание има!
Прекрасен ден ти желая!
Хубав празник, Дани!
ОтговорИзтриванеВесела и слънчева Цветница ти пожелавам!
А бриоша изглежда много апетитно, приканва да си чупна, ама сигурно няма :)
Взимай, Пепи, че още има !!!!
ОтговорИзтриванеИмах други вкуснотии и от това остаа!
Хубав празник и на теб!!
Браво, страхотно изглежда, Дани !
ОтговорИзтриванеЧестит празник, много усмивки и вдъхновението да е част от ежедневието !
Благодаря за прекрасните пожелания!
ОтговорИзтриванеУсмивки, дъхав пролетен цвят и много любов!!
Дани, много хубав се е получил този бриош. Много апетитен изглежда. Те французите нали го ползват за хляб, сигурно за това не е толкова сладък като козунака ни. Поздрави и приятни дни :)
ОтговорИзтриванеПрава си, Мира:)
ОтговорИзтриванеТе като нямат хляб, похапват пасти:)
Хубава седмица на теб!