Kакво по- прекрасно в този студен, зимен ден, с бръснещ северен вятър, от една любима комбинация с натурален шоколад, меко сиренце и Dulce de leche, разтапяща се в устата?!!!
И ето :
аз ви я предлагам:
Продукти за основата
100 г бисквити / знаете, че грахам са за предпочитане, но ако нямате, както беше при мен - по избор/
3 с.л. разтопено масло
За пълнежа:
240 г меко сирене -Филаделфия, или по избор
1/4 ч.ч. пълномаслено прясно мляко
2 големи яйца
3/8 ч.л. сол
1 ч.ч. Dulce de leche, предварително карамелизирано, след като варите затворената консерва в тенджера с вода, поне 3 часа.
1.ч.л. желатин
За глазурата:
100 г натурален шоколад
1/4 ч.ч.масло
Приготовление:
Решетката на фурната се поставя на средно положениеи се загрява до 160 градуса.
Дъното на 8 инчова тава /20/20/ се покрива с два листа алуминиево фолио, като краищата му се
оставят да стърчат от всички страни поне 2 см.
В чопър /или каквото ползвате/ се смилат бисквитите, добавя се захарта, щипка сол и разтопенотомасло. Хомогенизира се добре , поставя се на дъното на тавичката, заглажда се и се пече 10 мин.
Желатинът се поръсва над прясното мляко и се оставя 2 минути да омекне.
Независимо, че чийзкейка се пече с него ще се нареже по-лесно сладкиша
Разбиват се сиренето, яйцата, солта и желатиновата смес с миксер, добавя се кондензираното мляко и се разбърква внимателно.
Пече се на водна баня около 45 минути
като в средата трябва да се сгъсти добре.
Охлажда се на стайна температура покрито най-малко 6 часа.
Глазурата се поставя поне 2 часа преди сервиране
За целта се разтапя шоколада на водна баня и се прибавя маслото.
Покрива се чийзкейка и се изчаква поне 30 мин. преди да се извади от формата
Изваждането става с помощта на краищата на алуминиевото фолио, които оставихме да стърчат
Нарязва се на малки парчета 2,5 см/2,5 см / аз нямах това търпение/, като е много важно ножът да се избърсва преди всяко парче!
Моята съдинка беше по-голяма и сладкиша стана по- нисък!
Размерите на парченцата са малки / на пръв поглед/, но сладкиша е достатъчно сладък, за да изпитате невероятно удоволствие при похапване :))))
Поднасям ви го с едно "намигване" към морето,
което чакам с нетърпение да се затопли :)
Да ви е сладко!!!!!
На първи прочит изглежда "бутниво"
Но това си е чийзкейк и има само малко изчакване за глазурата и сервирането.
Ама така си е: не бързайте толкова, пак бързо ще го изядете :)))
Рецептата е адаптирана от тук
12 март 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About Me
- Dani
- БУРГАС, Bulgaria
- Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!
Етикети
"Павлова"
(3)
авокадо
(3)
агнешко
(1)
аранчини
(1)
арборио
(1)
арония
(1)
багети
(1)
бадеми
(3)
баклава
(3)
банани
(3)
баница
(20)
бекон
(1)
белтъци
(6)
бира
(1)
бисквитени кори за пай
(1)
БИСКВИТИ
(1)
бишкоти
(1)
боровинки
(1)
боровинков крем
(1)
брауни
(4)
бриош
(8)
броколи
(3)
бюрек
(2)
бял шоколад
(1)
бял шоколад торта
(1)
веган
(1)
Вегетариански
(40)
Великден
(5)
вино SO into FOOD
(1)
вишни
(4)
галет
(5)
Гинес
(1)
говеждо
(1)
гостуване
(1)
гратен
(4)
грах
(4)
гремола
(1)
гризини
(1)
грозде
(1)
гъби
(6)
десерт
(121)
десерт без брашно
(8)
десерт без изпичане
(1)
джинджифил
(4)
джолан
(1)
див ориз
(1)
дип
(14)
домати
(2)
домашна майонеза
(1)
домашни бисквити за чийзкейк
(1)
дроб
(1)
дюли
(6)
език
(1)
елда
(1)
желатин
(1)
заатар
(5)
закуска
(13)
зелен боб
(2)
зеленчуци
(1)
зехтин
(1)
зимнина през лятото
(1)
индийска
(1)
италианска кухня
(1)
кайма
(10)
канелони
(1)
карамелен крем
(1)
кардамон
(1)
картофи
(5)
карфиол
(1)
касис
(1)
кафяв ориз
(1)
кафяв ориз
(3)
кашкавал
(1)
кейк
(9)
кестени
(1)
киноа
(8)
кинори
(1)
кисело мляко
(2)
кифли
(3)
кифлички
(6)
киш
(6)
кладница
(1)
клафути
(2)
книга
(1)
козунак
(11)
кокосово мляко
(6)
Коледа
(3)
консервирани лимони
(2)
крекери
(2)
крем от кестени
(1)
крем сирене
(9)
крем шантили
(1)
круши
(14)
куркума
(1)
кускус
(1)
къри паста
(1)
кюфтета
(1)
лазаня
(1)
лапад
(2)
лапад питки
(1)
левурда
(1)
лешников нугат
(1)
леща
(1)
лимон
(1)
лимонада
(1)
лимонов крем
(2)
лозови сърми
(1)
Лондон
(6)
лук
(1)
магданоз
(1)
мак
(3)
малини
(2)
манго
(7)
маракуя
(4)
маринован чесън
(1)
мароканска кухня
(1)
мас
(1)
маскарпоне
(3)
маслен сос
(1)
маслини
(1)
МАСЛО
(1)
меко сирене
(1)
меласа от нар
(2)
мента
(4)
ментово мляко
(1)
многолистно спанак
(1)
многолистно тесто
(5)
моркови
(6)
моцарела
(3)
мус
(1)
мус от бял шоколад
(1)
мусака
(1)
мухамара
(1)
мъфини
(1)
награди
(1)
нар
(4)
нахут
(8)
некулинарно
(26)
Нова година
(1)
овесени ядки
(1)
омлет
(2)
орехи
(1)
ориз
(2)
оризово брашно
(1)
Павлова
(1)
пай
(3)
пармезан
(5)
парфе
(1)
пастет
(2)
патладжан
(11)
Персийска кухня
(1)
песто
(10)
петмез от цвекло
(1)
печен чесън
(1)
печени зеленчуци
(1)
печени червени чушки
(2)
печени чушки
(1)
печено какао
(1)
пиле
(38)
пилешки дроб
(1)
пилешко
(1)
пинса
(1)
питка
(3)
питки
(10)
пица
(8)
плодове
(15)
подарък
(1)
подправки
(1)
Портвайн
(1)
Порто
(1)
портокал
(4)
Португалия
(2)
порчини
(1)
пражка шунка
(1)
празници
(6)
праскови
(2)
предястия
(2)
пудинг
(1)
пуйка
(1)
пушена извара
(1)
пушена херинга
(1)
пъдпъдъчи яйца
(1)
пюре
(1)
резене
(1)
репички
(1)
риба тон
(4)
ризото
(6)
ризото кафяв ориз
(1)
рикота
(2)
рожден ден
(1)
Рождество
(1)
рукола
(3)
сайдер
(1)
салата
(2)
салати
(6)
свинско
(13)
семола
(1)
Силвена Роу
(3)
сини сливи
(6)
синьо сирене
(1)
сирена
(7)
сладкарски крем
(1)
сладко
(5)
сладко от сини сливи
(1)
сладолед
(4)
сливи
(2)
смес от сушени плодове за Коледа
(2)
сметана
(3)
солен кекс
(1)
солени крекери
(2)
соленки
(2)
сос
(3)
сос Алфредо
(2)
сос Морне
(1)
сос Морней
(1)
сос с мента
(1)
спагети
(2)
спанак
(11)
СПРЕД
(1)
стромболи
(1)
студена супа
(1)
сумак
(1)
супа
(16)
супа. кокосово мляко
(1)
сусамов тахан
(5)
сусамов тахан сливи
(1)
суфле
(3)
сушени домати
(3)
сушени плодове
(2)
сушени сини сливи
(1)
тарт
(4)
тахан
(6)
тахан халва
(1)
твърдо сирене
(1)
телешко
(10)
терин
(2)
тестени
(43)
тесто
(2)
тесто за пай
(1)
тесто с мая
(1)
тесто с бавно втасване
(1)
тиква
(11)
тиквички
(17)
торта
(3)
точени кори
(1)
трюфел
(1)
турска кухня
(1)
тутманик
(2)
тъмно пиво
(1)
фокача
(1)
фурми
(1)
фъстъчено масло
(2)
хляб
(12)
хумус
(2)
царевица
(2)
царевично брашно
(2)
Цветница
(1)
целина
(1)
целувки
(1)
чедар
(1)
чедър
(2)
червен боб
(1)
червена леща
(1)
червени чушки
(2)
червено вино
(1)
червено зеле
(1)
червено цвекло
(4)
череши
(7)
чийзкейк
(15)
чийзкейк без печене
(2)
чили
(1)
чътни
(3)
шипков мармалад
(2)
шкембе
(1)
шоколад
(39)
шоколад сушени сини сливи
(1)
шоколадов блат
(2)
шоколадов кейк без брашно със сироп
(1)
шоколадов мус
(3)
шоколадова глазура с крем сирене
(1)
юфка
(1)
юфка кори бюрек
(1)
ябълки
(13)
ябълки карамел десерт
(1)
ябълково пюре
(1)
ягоди
(7)
яйца
(8)
яйца щрудел
(1)
ястия с паста
(5)
dulce de leche
(3)
Frangipani
(1)
lemon curd
(1)
meancemeat
(1)
So into FOOD
(1)
Популярни публикации
-
Това е третата рецепта,с която участвам е прекрасното списание SO into FOOD. Но не е сладка, а с любимото ми телешко месо. Може да ви ...
-
Изкушавам се да ви разкажа за тази обичана от мен торта, защото малко експериментирах с изпичането на блатовете, разбиването на белтъците ...
-
Както се разбира от заглавието пинса-та се появява в Рим, регион Лацио. Разликата с пицата е в състава на тестото, времето на втасване, висо...
-
Или нещо вкусно и полезно за намазване на филийка! Видът на филийката оставям на вас. А аз ще ви дам рецептата за муса : 2-3 ср...
-
Заглавието е вдъхновено от авторката на блога , според която това е "дар от рая" И нейната молба е : да направим този възхитите...
Дани,
ОтговорИзтриванеочарователен сладкиш -
вкус, аромат,визия!
Изпитах удоволствие дори само от обясненията, а парченцето ...
Благодаря ти за това "намигване",
топъл и усмихнат уикенд, Диана
Дани :) прекрасен сладкиш... Мммм... разтапящ направо... Но и доста търпение се иска за него :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Дианка, толкова слънчев коментар си ми написала.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Повече от вкусно се оказа :)
Добре си дошла при морето!
Зори, на пръв прочит,
ОтговорИзтриванеплаши.
Но това е класически чийзкейк с повече изчакване при глазиране и сервиране!
Хубав уикенд :)
Дани, много апетитно ми звучи, а и изглежда. :)
ОтговорИзтриванеАла не ми харесва, че толкова малък ти е порционът - отпусни малко повечко, де - това е като за едното зъбче :))) Шегувам се, естествено. Трябва да се поддържат фигурите, не само рецепторите :)))
Спокоен и изпълнен с много приятни емоции уикенд :)
Инче, похапни си колкото можеш :)))
ОтговорИзтриванеНие го похапвахме дълго, че е много сладко!
Усмивки и слънце през уикенда!
Оле,колко апетитно изглеждааа!С удоволстие ще си взема едно парченце.
ОтговорИзтриванеХубав и уютен уикенд Дани!
Благодаря, Нанита!
ОтговорИзтриванеКакто казва Ина - малък ми е порциона, но за хора с въображение, има достатъчно за всеки :)
Хубав уикенд!
Дани,
ОтговорИзтриванехаресвам хора, които обичат да си угаждат! особено за сладки неща :-)
и снимките сами си казват, че и ти ги обичаш
Поздрав най-сърдечен
Благодаря, Райна!
ОтговорИзтриванеОбичам натурален шоколад, но в комбинация с кондензираното, кара-
мелизирано мяко става убийствено :))
Сърдечни поздрави и на теб!
Дани,пак предлагаш атрактивна рецепта!При нещата,които стават малко по-бавно,нетърпението да ги опиташ е част от самото удоволствие после.За мен порциона е идеален - обичам такива малки бижута,направени с прецизен подбор на съставките,търпеливо и с желание.
ОтговорИзтриванеСлънчев и по-топъл уикенд ти пожелавам!
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеДани, това е много, много изушаваща, вкусна, растапяща....страхотна комбинация!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти от сърце, че я сподели!
Весел и усмихнат ден!
Какви хора сте, нямате милост.
ОтговорИзтриванеИзкушавате гладния с това, което най-обича. Ама аз не съм срамежлива, ще си взема. Благодаря!
Благодаря за хубавата рецепта и подробното описание. И за парченцето :))
Толкова точно си го казала, Диди!
ОтговорИзтриванеВсичко, което става по-бавно,
те прави по-нетърпелив да видиш крайния резултат!
Слънчево настроение от мен!
Благодаря за коментара Георги и Краси.
ОтговорИзтриванеДавам ви от сърце и да ви е сладко :)))
Наистина е разтапяща, Мария!
ОтговорИзтриванеПрекрасно настроение през уикенда :)
Дани, от кога го гледам този сладкиш и аз :-)) Чуден е! Звучи, а и изглежда изключително вкусно :-)
ОтговорИзтриванеМай и на теб Smitten Kitchen ти е любимо местенце, а? :-)
Благодаря, Ира!
ОтговорИзтриванеХубаво местенце е :)
Лошото е, че има толкова изкушаващи местенца!!
Дани, нямаш милост ти и туй то! Какви са сега тези изкушения! Всичко най-любимо на едно място! Ще тичам до магазина за продукти и запретвам ръкави, иначе няма да се спи от мисли!
ОтговорИзтриванеДани, знам, че са любими и затова ги намирам :)))
ОтговорИзтриванеЧакам отзиви!
Усмихната неделна вечер и нова седмица!
Бижу си показала, Дани - изкушение на 3-та степен! Как ли му се устоява?! Усмихната и спорна нова седмица ти желая!
ОтговорИзтриванеНе може да му се устои, Ева!
ОтговорИзтриванеУсмивки и ведро настроение за теб!
Дани, стана страхотно и се изяде за нула време! Още веднъж много благодаря за прекрасната рецепта!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, Дани;
ОтговорИзтриванене се устоява на това изкушение!!!
Хубава вечер!
Дани,би ли ми казала откъде си купила тази хартия/за мъфини/, в която си сложила десертчето/изглежда страхотно някой ден ще се сборя с него;)/?
ОтговорИзтриванеп.п.ако искаш не ми пускай коментара а ми пиши на мейл ondine_ondine@abv.bg
Предварително ти благодаря!Поздрави!:)