20 ноември 2011 г.

БРИОШ СЪС СМЕТАНА



Отново ще стане въпрос за бриош :)
И отново е на прекрасната  Ирене!

Чудесна рецепта  и резултатът е повече от чудесен!

За да не ви разсейвам с лирични отклонения,  ще мина направо към рецептата :

530 г брашно
100 г захар
1/ 2 пакетче прясна мая /21г/
2 яйца + 1 белтък
250 мл гореща сметана *
1 ч.л. течна ванилия
щипка сол




За намазване:

1 жълтък
1 с.л. прясно мляко

Замесва се тесто от изброените продукти.
Оставя се да втаса до удвояване на обема.
След това се разточва правоъгълник и се разрязва на тънки ленти /едната ми е по-широка/
По-широката лента се навива на руло и се поставя в средата на тавичката, в която ще печете.
Другите ленти се навиват както е показала Ирене :)
Оставя се още 1 час да втаса.
Намазва се с жълтъка и се пече
20-25 минути при предварително загрята фурна до 180 градуса.

* имах заквасена сметана към една малка опаковка добавих прясно мляко.



Имах и едно малко шоколадче с някаква плодова плънка и го начупих още при замесването на тестото - за допълнителен разкош :)

Не знам защо, но добавих и една малка бучка масло.

Днес бях малко разсеяна и когато стигнах до намазването отгоре видях, че в чашката имама белтък ? :)

Това не се отрази изобщо на крайния резултат !!!!

Ами това е :)

Да ви е сладко и си вземете за кафенцето, преди да е свършил :))))

Благодаря на Ирене за перфектната рецепта!

56 коментара:

  1. Дани, в блога на Ирене всичко е от прекрасно по-прекрасно :)
    Брьошът е станал невероятен :)
    Прегръдки и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошен е Дани !
    Толкова красив и пухкав ...веднага си взимам парченце :))))
    Прегръдки и хубава нова седмица .

    ОтговорИзтриване
  3. За кафенцето не знам,ама за лека нощ е гарантирано,че ще сънувам СЛАДКИ сънища,Дани!
    Много ти е хубав и този бриош,а масълцето и шоколадчето само са добавили още разкош към рецептата!
    Страхотен е!

    Прекрасна седмица,слънце!

    ОтговорИзтриване
  4. Дани, страхотни са нещата в блога на Ирене!:-))) Печивата и се удават особено много.
    Както и на теб, мила, бриошът е станал великолепен, такъв един бухнал, с прекрасен загар.:-)))
    Прекрасен е, Дани!
    Поздравления за майсторлъка!:-))
    Прегръдки, хубава вечер и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. ЪЪЪЪъъъ нищо ,че съм вече преяла от това чудо веднага съм готова да похапна..:)))Дани,невероятно е!:)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, Зори!
    Прегръдки и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Сабинче и да ти е сладко!
    Прегръдки и спокойна седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. Еликсирче, дано са ти били сладки сънищата :)
    Прегръдки, миличка и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Мони, рецептите на Ирене са толкова точни, че няма начин да не се получи!
    Благодаря ти за хубавите думи!
    Прегръдки, миличка и слънчева нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  10. Ondi, много лесно става!!!!!
    Спокойна седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  11. Великолепен бриош си изпекла, Дани -
    изглежда неустоимо пухкав и ароматен. Много ми харесва и оформлението.
    Сърдечни поздрави,
    прегръдка и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотен бриош !Сигурна съм ,че е много вкусен.
    Поздравления за хубавия блог,много приятно местенце си сътворила!

    ОтговорИзтриване
  13. Невероятен е бриошът, Дани! Грабвам си едно голямо парче за кафето. Прегръдки с пожелания за успешна нова седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  14. Дани,гледам и преглъщам ли преглъщам!
    Наистина е великолепен!
    Прегръщам те и ти пожелавам успешна седмица:)

    ОтговорИзтриване
  15. Huhu liebe Dani,
    wunderschön ist die Brioche wieder geworden! Da hat man nie genug, die ist so lecker ;o))
    Ganz liebe Grüße
    Irène

    ОтговорИзтриване
  16. Liebe Dani,

    darf ich Die Bilder, selbstverständlich mit Link, von den beiden Brioche auf meinem Blog veröffentlichen? Ich würde mich über ein ja sehr freuen ;o))
    Ganz liebe Grüße
    Irène

    ОтговорИзтриване
  17. Много е красив ,Дани!
    И честит празник!
    Поздрави! :-))

    ОтговорИзтриване
  18. Изключително вкусно изглежда, направо се размечтах...:-)

    ОтговорИзтриване
  19. Охх Дани, фантастично изглежда, ще ме съсипете с тези вкусотии!
    Прегръдки и чудна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  20. О, Дани!
    Разкошен е!
    Бухнал, мекичък, иде ми да си отчупя едно порченце!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  21. Дианка, благодаря :)
    И рецептата,и оформлението са лесни!
    Топла прегръдка и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  22. Мира, добре дошла в моето местенце :)
    Благодаря за хубавите думи!
    Радвам се, че бриоша ти допада!
    Хубава седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  23. Евичка, прегръдки от мен и много усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  24. Катенце, недей преглъща, а запрятай ръкави :)
    Прегръдки и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  25. Краси, Честит празник и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  26. Дени, превърни мечтите в реалност :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  27. Благодаря, Евичка :)
    Прегръдки и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  28. Роси, заповядай :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  29. Liebe Dani,

    ich weiß nicht ob der Link richtig war.
    Hier nochmal:
    http://irenesleckereien.blogspot.com/2011/11/von-dani-nachgebacken-o.html

    ОтговорИзтриване
  30. Разкошен е Дани!
    Царица си ти на бриошчетата:)


    Прегръдки и уютна вечер!

    ОтговорИзтриване
  31. Благодаря ти, Леви :)
    Хубава вечер, миличка!

    ОтговорИзтриване
  32. Днес писах, но на много блогове ми даде грешка!
    Аз съм упорита, обаче, и продъжавам с опитите :))
    Разкошен бриош в чудесна форма, Дани!
    Хубава вечер ти желая :)

    ОтговорИзтриване
  33. ИНЧЕ, БЛАГОДАРЯ ЗА ТЪРПЕНИЕТО!
    Не мога да разбера защо имаш проблем.
    Съжалявам за което!
    Благодаря за хубавия коментар!
    Прегръдки и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  34. Дани, прекрасен бриош за сутрешното кафе! Тлокова пухкав и лек!
    Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  35. Благодаря ти, Мира!
    Поздрави успешна и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  36. Дани, станал е фантастичен - толкова пухкав и въздушен!
    Прегръдка и пожелание за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  37. Разкош, вкусотия, красота! Не съм правила бриош, не съм и опитвала, но това твое произведение ме накара да го сложа на челно място в списъка:). Благодаря за споделянето и рецептата!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  38. Уникално изглежда този бриош...мммм, с чаша горещ шоколад ще е страхотия!
    Прегръдка, Дани!

    ОтговорИзтриване
  39. Благодаря, Лети!
    Сърдечни прегръдки и хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  40. Candy, бриошът е лесен за правене!
    Трябва да имаш пред вид, че не е много сладък!
    За французите е малко като хляб и може да се похапва и със сладко!
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  41. Ивче, взимай шоколада и идвай!!!!
    Прегръдки и от мен!

    ОтговорИзтриване
  42. Дани,предизвикваш ме с този бриош.Както съм подхванала да меся тези дни,нищо чудно да запретна ръкави и за този.Не съм опитвала,но ми е любопитна как ще е на вкус-изглежда примамващо...
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  43. Живе, бриоша става много лесно /аз ползвам машина за хляб за омесване/
    И сигурно знаеш, че не е толкова сладък на вкус като козунака! :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  44. Eхаа, Дани, много е красив! Сега съм на тема оформление на питки и много се впечатлявам от красивите форми, които може да се получат от тесто.
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  45. Ели,
    радвам се че си на красива вълна!
    ще чакам идея за някоя питка!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  46. Поздравления за бриошът- с този тен много отива на сутрешното ми кафе, на следобедния ми чай и на целият ми ден;-)

    ОтговорИзтриване
  47. Мъхче, да е хубав целия ти ден!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  48. Очите ми останаха в този бриош, Дани, великолепен е! Мисля, че правиш най-хубавите бриоши в блог-обществото!
    Само да попитам за сметаната - гореща ли трябва да бъде? За първи път попадам на
    такава рецепта, затова питам :)
    Хубав ден от мен и до скоро!

    ОтговорИзтриване
  49. Скъпа Мария,
    благодаря за комплимента!
    В рецептата пише за гореща сметана, но по-надолу в обяснения се дава да е топла!
    По принцип знаеш, когато се работи с мая, продуктите трябва да са топли.
    Горещото ще убие дрождите и маята ще се дезактивира!
    Сърдечни прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  50. Дани, бриошът стана великолепен! Много ни хареса, благодаря ти, че сподели тази рецепта!

    ОтговорИзтриване
  51. Мария, радвам се че ми се довери и ви хареса :)
    Прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  52. Дани, чудесни предложения имаш напоследък, а бриошът е много красив, сигурна съм и вкусен. Изкуши ме и дюлевата рецепта в началото, но по-скоро си мисля нещо за сладко или желе от дюли,което да подарявам на Коледа, че имам едни 5 кг дюли и вече се чудя какво да ги правя :) Както и да е :) Поздрави от мен :)

    ОтговорИзтриване
  53. Боби, благодаря за хубавите думи :)
    Дюлевата рецепта успешно можеш да използваш с бриоша, защото знаеш че не е толкова сладък!
    Но и желето от дюли е чудесно :)
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) аранчини (1) арборио (1) арония (1) багети (1) бадеми (3) баклава (3) банани (3) баница (20) бекон (1) белтъци (6) бира (1) бисквитени кори за пай (1) БИСКВИТИ (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (4) бриош (8) броколи (3) бюрек (2) бял шоколад (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (40) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (5) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (121) десерт без брашно (8) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (13) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) италианска кухня (1) кайма (10) канелони (1) карамелен крем (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (2) кифли (3) кифлички (6) киш (6) кладница (1) клафути (2) книга (1) козунак (11) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (2) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) куркума (1) кускус (1) къри паста (1) кюфтета (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) мас (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) МАСЛО (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (26) Нова година (1) овесени ядки (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) оризово брашно (1) Павлова (1) пай (3) пармезан (5) парфе (1) пастет (2) патладжан (11) Персийска кухня (1) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (2) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (38) пилешки дроб (1) пилешко (1) пинса (1) питка (3) питки (10) пица (8) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (6) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) семола (1) Силвена Роу (3) сини сливи (6) синьо сирене (1) сирена (7) сладкарски крем (1) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солен кекс (1) солени крекери (2) соленки (2) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морне (1) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (11) СПРЕД (1) стромболи (1) студена супа (1) сумак (1) супа (16) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (5) сусамов тахан сливи (1) суфле (3) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (4) тахан (6) тахан халва (1) твърдо сирене (1) телешко (10) терин (2) тестени (43) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тесто с бавно втасване (1) тиква (11) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (2) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (12) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедар (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (2) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (15) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шкембе (1) шоколад (39) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (2) шоколадов кейк без брашно със сироп (1) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ябълки карамел десерт (1) ябълково пюре (1) ягоди (7) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации