В почивните дни рецептите които избрах бяха много сполучливи, вкусни, ароматни, но не съвсем фотогенични!
Знам че много от вас биха направили перфектни снимки, но при мен снимките отстъпват често на вкусното :)))
И това ако не е реклама!!!!!
Така стана и с това джоланче, с червено зеле, което придоби
много специфичен цвят.
Към зелето добавих зелени ябълки, които го допълниха чудесно .
Е, не можех да не добавя и новата си подправка, заатара, и малко кимион, защото обичам зелето да ми мирише на луканка :))))
Свинския джолан
го намазах със смес от :
го намазах със смес от :
мед
горчица
лимонов сок
зехтин
счукани скилидки чесън
сол
ч.пипер
заатар
Оставих го за една нощ в хладилника.
На другия ден го поставих в гювеч, добавих малко тъмно пиво /или вино/ и го изпекох до готовност.
За зелето си осигурете :
1 червена зелка
2 зелени ябълки
1 глава лук
растително олио
кимион на вкус
балсамов оцет
сол
ч.пипер
соса от месото
В загрятото олио се задушава лука, добавя се нарязаното и намачкано
със сол, зеле и нарязаните на филийки ябълки.
След кратко задушаване се овкусява, добавят се кимиона, оцета, сосчето от место, което е овкусено и много вкусно.
Зелето се готви до готовност като аз го оставям на мазнина.
Знаете, че зелето "носи " на мазнина.
Джоланчето се обезкостява, смесва се със зелето и по желание може леко да се запече на фурна!
И да не забравите виното :)
И да ви е сладко!!!
Дани, мила, идвам с бутилка вино, от теб е джоланчето.:-))) Страхотно вкусно изглежда. Поздравления!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер!
Мони, чакам те с нетърпение :))))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и от мен и хубаво утре!
Oх, добре че съм вечеряла :) "обичам зелето да ми мирише на луканка" :) хихихи свеки слага джоджен на ориза, за да й миришело като да е с агнешко :)
ОтговорИзтриванеЧудесно джоланче, Дани :) и няма как да е иначе с тези подправки и в гювеча :)
Прегръдка и лека нощ :)
Дани, много си е фотогенично даже :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Зори, нали знаеш някои подправки се свързват винаги с определени подправки :)
ОтговорИзтриванеПо принцип не обичам луканка!
Прегръдки и хубав есенен ден!
Благодаря, Зорница!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Дани,
ОтговорИзтриванечудесно предложение за почивните дни - джоланчето е супер, но съм очарована от идеята за зелето. Точно по мой вкус и ако може отделно:)
Благодаря,
прегръдка и усмихнат ден, Диана
Колкото рецепти твои съм опитала, толкова пъти съм останала очарована, Дани, така че напълно ти вярвам за 100% гарантираното удоволствие от храната.
ОтговорИзтриванеРецептата ти е много интересна, ще се опита и това, само ще трябва да си набавя заатар. И аз като теб обичам киомиона, заради мириса на луканка :)))
Хубав ден ти желая, изпълнен с много искрени усмивки :)
Дианка,
ОтговорИзтриванеи на мен ми допадна зелето!
Всъщност за първи път готвя червено зеле :)
Ще се радвам да го опиташ!
Топла прегръдка и слънчев ноемврийски ден!
Дани,Представям си колко ароматен и вкусен е станал този джолан!
ОтговорИзтриванеИ не виждам какво не му харесваш!Много си е хубава снимката!
Разсмя ме с кимиончето!
Ей,изумителна си!Всеки път нещо нестандартно,интересно и вкусно!
Прегръщам те и ти пожелавам чудесен ден!
Дани, винаги се отбивам с удоволствие при теб! Винаги има нещо вкусно и провокиращо интереса!
ОтговорИзтриванеМного ми допадна рецептата и чаша вино като допълнение...
Сърдечен поздрав, мила Дани!
Дано, не винаги най-вкусните рецепти са с перфектни снимки. Не виждам какво не ти харесва на твоята, за мен си е добре. Вкусно ми звучи и изглежда, останалото няма значение. Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеИнче, много ме радваш с очарованието си от моите рецепти :)
ОтговорИзтриванеТова с луканката и кимиона си е така!
От тук по нета си купих заатар и сумак :
http://malloforient.com/form/1/form.html
Поздрави, принцесо!
Катенце, винаги ме радваш с твоите коментари :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка от мен и хубава вечер!
Леви, чашата вино е задължителна при това ястие :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, мила!
Еви, мисля си че при мен е вкусно, а при теб -вкусно и красиво :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер!
А,то нека си е нефотогенично,пък ти ми го дай насам!
ОтговорИзтриванеНе съм кой знае каква месоядна,обаче джолана е друга категория-обожавам го!
А твоят звучи и изглежда супер вкусно,особено с тази марината,ммммм!
Много си е добре на снимката,не го мисли!
Хубава вечер,Дани!
Еликсирче, черпя те с удоволствие :)
ОтговорИзтриванеИзобщо не го мисля, така хубаво си го хапваме!
Хубава вечер и усмихнато утре!
Много си е фотогенично даже джоланчето!! А като прочетох по-надолу и за каква колекция от аромати става въпрос, със сигурност това, дали е фотогенично, ще е последната мисъл, която ще ми мине през главата! :)
ОтговорИзтриванеМного оригинална рецепта отново, браво Дани! Като се отбия при теб винаги знам, че ще срещна нещо интересно!
Поздрави и чудесен ден! :)
Мария, много се радвам на хубавия коментар и на това, че се е харесало :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Като гледам рецептата, това ястие е голяма вкусотия! Радвам се, че открих още едно вкусно местенце! Блога ти е много вкусен и прекрасен! Ще се радвам ако приемеш моята награда за приятелство!: http://mycandykitchen.blogspot.com/2011/10/friendship-awards.html
ОтговорИзтриванеCandy чудесна си!
ОтговорИзтриванеДобре дошла в моето местенце!
И благодаря много за чудесната ти награда!
Хубав ден ти пожелавам!
Не знам колко е фотогенично, но звучи много, много вкусно! Заинтригувана съм!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Ели, наистина е вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!