Обичам вариациите в музиката : както в класическата, така и в джаза :)
И в двата случая се получава едно обогатено хармонично звучене, което те изумява
с богатството на звуците и предизвиква у теб различно настроение!
По този начин и в кулинарията можеш да използваш като основа една рецепта и да ти се иска,
или от вегетарианско да направиш ястие с месо, или искаш да добавиш още продукти, за да обогатиш вкуса!
В тази рецепта се влюбих от първото приготвяне :)
След това съм я сервирала като гарнитура !
Наричам я "онези яйца" :)
Така я кръсти малчо, който ми беше на гости при първото приготвяне, похапна малко, но повече не пожела!
В един момент, на един от любимите му детски канали се похапваха пържолки:)
И той естествено бързо реагира :
-"Бързо ми давай пържолки, бързо!"
-Нямам пържолки!
-Тогава кренвирши, давай, давай!"
-Нямам кренвирши " :)
След кратък размисъл каза :
-" От онези яйца имаш ли?"
/които опита преди това/
"Давай, давай :))))"
Така тези яйца, станах "онези" :)
Този път реших да добавя пилешки пържолки, които бях мариновала
със соев сос,
лимонов сок,
сокът от един портокал,
сол, пипер,
тъмна бира.
лимонов сок,
сокът от един портокал,
сол, пипер,
тъмна бира.
запечатах ги в смес от:
масло и
олио
олио
за няколко минути от двете страни.
Продукти:
Сварени яйца /броят е по ваше желание/
Картофено пюре :
приготвя се по познатия ви начин :
Картофите, нарязани на кубчета, се поставят в тенджерка, покриват се с малко вода и се сваряват до готовност.
Изцежда се водата и се пасират, с добавяне на масло и топло прясно мляко.
Овкусява се.
Добавя се настърган пармезан.
Сос бешамел :
Масло
Брашно
Прясно мляко
Количеството е според количеството на пюрето :)
Топинг :
едро счукани трохи от сух, или препечен хляб
масло
настърган кашкавал - чедър, пармезан.
Фурната се загрява до 200 градуса.
В съд за печене, намазан с масло се поставят:
пюрето,
отгоре се нареждат нарязаните яйца,
заливат се с бешамела,
поръсват се с топинга.
Пече се до зачервяване на топинга!
Моите вариации бяха свързани с пюрето и топинга
Сварих червено цвекло, пащърнак и картофи.
Пюрето стана цветно с различен, но страхотен вкус :)
Може да се сложи целина, морков....въпрос на въображение...
За топинг изполвах една питка с маслинова тапенада :)
И звученето стана страхотно!
Чувате музика ? :))))
Е, няма начин!
Ами насладете ѝ се!
Съжалявам за това, че няма точни количества, но е въпрос на броя хора, за които приготвяте.
А и нали говорим за импровизации....
Дианка, благодаря ти за чудесната рецепта!
И ти си чудесна!
Дани, страхотна рецепта :) и с месцето е много добре :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубава нова седмица от мен!
Чудесно ястие, Дани! Много ме развесели с диалога с малчо :))) Голям образ е :))
ОтговорИзтриванеДа го гушнеш от мен :)
Зори, благодаря ти, миличика :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и от мен!
Инче, сигурно и вие водите такива интелектуални разговори :)
ОтговорИзтриванеА ястието си струва!
Хубава вечер, принцесо!
...и аз обичам импровизациите, /най-вече тези в джаза/ - подтикват към креативност и непрестанно търсене на вдъхновение,винаги изненадват с нови и неочаквани неща...Благодаря ти за Шуберт, пасва идеално на настроението ми в този /не толкова/ късен час!
ОтговорИзтриванеХубав утрешен ден!
Дани, виж и Малчо знае съвсем точно, какво да си поиска за папкане.:-))
ОтговорИзтриванеСтрахотна е рецептата, Дани!!! Поздравления!:-))
Прегръдки, миличка и прекрасна нова седмица!:-))
Голяма вкусотийка,Дани!
ОтговорИзтриванеИ мен ме разсня диалога ти с малкия:)))
Прегърни го силно от мен!
А теб те целувам и ти пожелавам хубаво утро!
Много вкусно е при теб отново, Дани! А и се насладих на прекрасната музика, звучи докато пиша този коментар :) Благодаря ти за удоволствието!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Дени, и за мен импровизациите на джаза ми създават невероятно усещане
ОтговорИзтриванеи винаги се възхищавам на хората, които го умеят!
Прегръдки и хубав ден!
Мони, малкия ми каза оня ден, че обича октопод :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, миличка и усмихнат ден!
Катенце, хубав ден ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Лети, радвам се, че съм ти доставила удоволствие!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Благодаря, Дани!
ОтговорИзтриванеКакво прекрасно начало на деня -
прекрасна музика, мила история и страхотно креативна вариация. Иска ми се да прикача към рецептата и твоята чудесна идея.
Слушах Schubert, усетих много топлина, сърдечност и уют.
Голяма прегръдка за теб и Малчо,
хубав и усмихнат ден, Диана
Пропуснала съм рецептата при Диана, но тази веднага влиза в "онзи" списък и ще се приготви, разбира се, с вариации. Прегръдки, Дани! :)
ОтговорИзтриванеДани, страхотна рецепта, различна, интересна. Приятно е сутрин да изпиеш кафето си с такава приятна публикация! Поздравявам те!
ОтговорИзтриванеДани, много си добра в импровизациите! :) Много ми хареса диалго ви с Малчо :). Чудесна рецепта и изпълнение!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Хехе, развесели ме! Грабвам рецептата :))
ОтговорИзтриванеДАНИ ,тука ме цапна в десетката направооо....
ОтговорИзтриванеМного ми допадна рецептата ти ,и музиката деее..:))
Малкият е страшна фога да го намачкаш от мен непремено.
прегръдки и хубав следобяд!
Вкусно, вкусно, вкусно!
ОтговорИзтриванеПрегръдки:)
"Онези яйца" много си ги бива,Дани!
ОтговорИзтриванеСтрахотно предложение,което не бях видяла при Дианка,забележително и много вкусно е станало,браво!Ще опитам непременно!
Сърдечен поздрав на теб и Малчо!
Обичам такива рецепти, които търпят всякакви импровизации.
ОтговорИзтриванеХихи, малчо им е измислил хубаво название :)
Поздрави и хубава вечер!
Дианка, радвам се че съм направила денят ти по-хубав!
ОтговорИзтриванеМалчо след тези поздравления ще бъде много прегръщан и нацелуван :)
Прегръдки за теб и хубава вечер!
Прегръдки и за теб, Еви!
ОтговорИзтриванеИ "онзи" списък се увеличи!
Хубава вечер!
Candy,
ОтговорИзтриванеи вечерта ти да е хубава като сутринта с кафето!
Прегръдки!
Мира, диалога с малчо е на много високо ниво :)
ОтговорИзтриванеПоздрави за теб и Камбанката и хубава вечер1
Кате, и да докладваш :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Zi4e, вече е намачкан :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Прегръдки, Леви и да ти е сладко!
ОтговорИзтриване"Онези" яйца са чудесни, Роси :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер и прегръдки!
Благодаря, Ели!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер!
снимките изглеждат доста привлекатено, а рецептите ми изглеждат лесни за приготвяне :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеМммм хубава рецепта звучи и богата! Определянето на количествата не мисля, че ще е трудно. Смятам само да добавя малко печена чушка. Ще бъде чудесна кулинарна изненада за моята братовчедка. С нея си правим кулинарни състезания и мисля, че с това ще я надмина доста...
ОтговорИзтриванеЩе стане добре със всичко :)
ИзтриванеПредполагам с червеното цвекло става много свежо. Въпреки, че пък аз до сега не съм го прилагала сварено, а само сурово настъргано на салата. Импровизацията ти ми хареса много и смятам да я пробвам довечера. Това, че няма количества не ме притеснява особено. Все пак не е като да правиш кекс или сладкиш, в който съотношенията са важни :) Благодаря ти за кулинарно-музикалното вдъхновение :)
ОтговорИзтриванеАко си любител на червено цвекло, ще ти допадне!
ИзтриванеА музиката е балсам за душата :)
Интересно име за интересна рецепта. Смятам да пробват тези "онези" яйца още тази вечер :)
ОтговорИзтриванеДано да са ви харесали :)
ИзтриванеБлагодаря за хубавите рецепти. И тази песен която си публикувал действа много релаксираща пълно подходяща за един спокоен обяд.Яйцата признавам и мен ме грабнаха. С комбинация от лимонов сок , бира и пилешко мисля, че на всеки ще му хареса.Думата тези е чудесна българска вариация за всичко.Бешамеловият сос също ми хареса като идея.Благодаря за подробното описание и фотография, така ни става по ясно какво трябва да получим като краен продукт.Дано по често качваш своите кулинарни произведения.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавите думи!
ИзтриванеНе остава нищо друго, освен да ги опитате!
Много обичам да похапвам всякакви видове приготвени яйца.Особено през деня ми действат страшно зареждащо.Благодаря за рецептите и за невероятните снимки, от които няма как да не огладнее човек.Определено и аз ще ги пробвам .На мен също ми допада музиката.Допадна ми този топинг с едро счуканите трохи от сух, или препечен хляб,маслото и настърган кашкавал - чедър, пармезан.Няма как да не е вкусно.Още днес ще ги опитам.Щом има и картофи мисля, че ще се хареса и на семейството ми.Приятна вечер и често да качвате подобни вкусотии.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавите думи!
ИзтриванеИ си ги пригответе, за да им се насладите!
Хубав уикенд!
Страхотно приготвени ястия, благодаря за предложението ще е опитам и аз да ги постигна.
ОтговорИзтриванеМного добро сравнение между музиката и кулинарията. И в двете се изисква много усет :)
ОтговорИзтриванеСамо като ги гледам и вече ми стана гладно.Страхотни рецепти благодаря и за снимките!
ОтговорИзтриванеПоздравления за добрият избор на музика и според мен и в двата случая се получава едно обогатено хармонично звучене, което те изумява с богатството на звуците и предизвиква у теб различно настроение. Музиката е невероятно изкуство ,може да те накара да изпиташ различни емоционални чувства.
ОтговорИзтриванеОсобено с добра комбинация от храна, всичко става идеално. Благодаря за тези рецепти, яйцата са невероятно кулинарно нещо и по този начин не съм ги приготвяла, затова тези дни ще опитам и дано се получи и при мен.
Благодаря за страхотна рецепта. Няма за какво да се извиняваш това е вид ястие, което точно до грамаж да можеш да кажеш продуктите няма как!Все пак и ние готвим и може сами да преценим, рецептата е уникална с тези яйца. Точно имам сврени и мислех да ги направя на една салата, но май ще опитам твоята рецепта и и месо и какви ли не видове кашкавали със сигурност ще бъде по хранителна и ще остане семейството ми доволно.Благодаря и за снимките.Да видим за колко време ще успея да я направя но не изглежда сложна и бавна, чакаме и други рецепти.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви допадат!
ИзтриванеМного благодаря за тази рецепта, особено за подробното обяснение ...."Картофите, нарязани на кубчета, се поставят в тенджерка, покриват се с малко вода и се сваряват до готовност.Изцежда се водата и се пасират, с добавяне на масло и топло прясно мляко.Овкусява се.обавя се настърган пармезан..............."признавам запомних на изус и дано да се получи и при мен толкова вкусна колко е на снимките.По този начин не бях приготвяла ястие, и трябва да има малко разнообразие в дома.
ОтговорИзтриванеКолкото и да е вредно според някой много обичам яйца и почти всеки ден за обяд си ги приготвям, дали пържени, варени или на фурна за няколко минутки , няма значение.Стават много бързо и ми пестят от времето,през което трябва да работя след това.Особено поръсени с пресен магданоз от градината ми е страхотно.Но по този начин по който ни показвате не се бях сещала да опитвам и много ви благодаря за рецептата.Изглеждат доста хранителни.Сосът съм го правила но да полея чушките и сърмите лед като ги изпекат и стават доста по сочни,опитайте и вие ако искате.
ОтговорИзтриване