31 януари 2010 г.

Ябълкова тарта


  • Ябълките са един от любимите ми плодове през зимата за сладкиши. Но тази година, изкушена от прекрасните рецепти, които чета, те сякаш останаха на заден план. И понеже днес за основно ястие правих едно ризото, от него ми остана по- голямата част от една дюля. Първо си помислих за дюлените облачета, на които на Ина , помощникът направи прекрасни кошнички, но понеже имах ябълки реших, че днес е денят "x" за моят ябълковo -дюлен сладкиш :
Продукти:
  • за тестото:
  • 21о г брашно
  • 125г масло
  • 80 г пудра захар
  • 1 -2 жълтъка/ в зависимост от големината на яйцата/
За ябълковата смес:
  • 3-4 ябълки/при мен днес и 1/2 дюля/
  • 100 г захар
  • 80 г масло
За яйчената смес:
  • 3 яйца
  • 300мл сметана/при мен днес беше 1 малка кофичка, разредена с прясно мляко на око/
  • 100 г захар
  • Приготовление на тестото: смесвам брашното с пудрата захар, добавям маслото, нарязано на парчета и жълтъка и бързичко размесвам продуктите да се хомогенизират.Оставих за 1/2 час в хладилника, завито в полиетиленово фолио. След това го разточих и поставих с борд в тавичка 28 см.
  • Отделно се разтопява маслото, добавя се захарта да се разтопи и се добавят нарязаните на парчета ябълки и дюлята и без да се покрива с капак се "запържват', докато течността се изпари/остава малко гъст сироп./ Изсипва се върху тестото.

  • Върху плодовата смес се изсипва яйчената, от разбитите яйца, захар и сметана.
  • Пече се в предварително загрята фурна 40-45', при 190 градуса
  • Да ви е сладко !

30 януари 2010 г.

Бърз кекс със сирена

Днес нещо ме домързява от сутринта, станах, изпих си кафето като проследих кой какво ново е сътворил в блоговете, после се обади една приятелка, с която можем да говорим с часове, отидох на пазар и...видях, че нямам много време за приготвяне на обяда. Отворих хладилника, видях че имам доста различни сирена и така реших да спретна набързо този кекс на Мария. Стана прекрасен, плътен, ухаещ на масло...Предлагам го на вашето внимание:
  • 300 г брашно
  • 1 бакпулвер
  • 250 г извара
  • 200г сирене - натрошено
  • 200 г кашкавал -настърган
  • 200 г масло -разтопено
  • 4 яйца
  • 50 г ементал за поръсване /при мен малко синьо сиренце/
Всички продукти се смесват и се изсипват в намазнена тава с диаметър 28 см, или в кексова форма 30 см. Според мен тавата е за предпочитане. По- добре е също така яйцата да се разбият отделно и да се прибавят към сместта. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна до зачервяване, около 30 мин. Да ви е сладко :))))

27 януари 2010 г.

Яхния "Френски Рай"


"За французина знам, че не сяда на масата без сирене и вино, а това да си ляга сам - не съм чувал. Говори се всъщност, че французинът сменя любовницата си за добре сготвена леща."

  • За тази леща ще стане въпрос след малко, а цитатът е от колоритната рецепта на покойния Цаньо Сърнев. Ще си позволя от време на време да го цитирам, за да изпитате духовна наслада.
Продукти
  • 250 г леща
  • 2 ч.ч. червено вино
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 3 картофа
  • 2 кубчета бульон
  • 1 л. вода
  • 1 ч.л. захар
  • 2 ч.л. сол
  • черен пипер
  • 200-300г пушени гърди
  • дафинов лист
"Нарежете на кубчета едно парцалче/200г/ от гореспоменатите свински прелести.Хвърлете ги в тигана без мазнина и ги запържете. И понеже гърдите много добре вървят с лук, добавете нарязани на филийки двете глави лук и ги завъртете до златисто, като новите 5 стотинки."
  • Лещата сме я накиснали от вечерта във виното и след като запържим и лука я
добавяме, доливаме водата и добавяме двете кубчета бульон. Вари се на не много силен огън, като преди да е напълно готова добавяме нарязаните моркови,картофи, захарта, солта и пипера. Забравих естествено дафинов лист, но какво е яхния без дафинов лист, така че добавяме и него.
  • "Опитвате дали нещо не е закъсняло да омекне и след като се уверите, че хармонията е пълна я сваляте от котлона."

  • Не можете да си представите какъв аромат се разнася по време на готвенето - от виното, дафиновия лист-опияняващ е!

  • Това е рецептата, която видях преди време при Зори и от тогава чакам удобния момент да я приготвя.
"Хапвате, пийвате и се сещате как една англичанка определя французина- Сирене,вино и първата срещната .За леща не се споменава"
  • Дано успях да докосна душите ви. А иначе можете да прочетете тук рецептите на Цаньо Сърнев -велоколепни са !!!

Да ви е сладко:))

26 януари 2010 г.

Сладкиш с много сушени плодове и орехи

Отдавна не е било толкова студено в Бургас. На всичкото отгоре естествено улиците са в ужасен вид и да се движиш по тях си е цяло геройство :) Придвижването става бавно и по-бързичко усещаш как се вледеняваш /брррр/. В по-студено време гледам моето коте как похапва по-често и се чува хруп-хруп, защото така си трупа подкожни запаси, за да и е по-топло /не, че не е размаазана на парното/. И така мръзнейки, реших и аз да похапвам нещо като "енергийна бомба", за да не ми е студено.Друг е въпросът: къде ми се трупа на мен:) .Така си харесах една рецепта с повечко сушени плодове, която и друг път съм правила и ми харесва. Така, че ако и на вас ви е студено трябва да си осигурите:
  • 200 г сушени плодове по избор /аз имах кайсии и два вида стафиди/
  • 50 г масло
  • 120 г начупени орехи
  • 2 яйца
  • 150 г кафява захар
  • 1 1/2 ч.л. канела,карамфил и индийско орехче
  • 300 г брашно
  • 1 ч.л.сода /непълна/
  • 2 ч.л. бакпулвер
Поставяме на котлона 250 мл вода и след като заври добавяме плодовете, маслото и содата и след като маслото се стопи добавяме орехитте и сваляме от котлона.Оставяме да изстине. Разбиваме добре яйцата и захарта, добавяме изстиналата плодова смес и добавяме пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма и печем в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато сладкиша бухне и при опитване с клечка, тя излезе суха/ Ако искате можете, докато е топъл сладкиша да го залеете с глазура от която става още по-вкусен:
  • 150 г пудра захар
  • 3 с.л. пресен лимонов сок/при мен от червен грейпфрукт/
И така предполагам, че сте се стоплили :) Добър апетит!

24 януари 2010 г.

Традиционен унгарски гулаш

В Унгария това е най-популярната национална супа, наследство от номадските времена на маджарите. Супата се е приготвяла на полето в специален съд, наречен бограч, който се закачвал на верига и под него се пали огънят. Впоследствие тази гъста супа се доразвива с прибавянето на зеленчуци, а що се отнася до червения пипер или паприката, тя започва да се употребява в Унгария едва в края на XVII век. До тук с историята :) За днешното приготвяне са ви необходими:
  • 600-800 г обезкостено говеждо/телешко/от плешка
  • 1 голяма глава лук
  • 6 суп.л олио/ в оригинала -свинска мас/
  • 2-3 картофа
  • 1 морков
  • 1 домат/ или от буркан, настъргани/
  • 2 чушки
  • 1/2 ч.л. кимион
  • няколко скилидки чесън
  • 1 1/2 ч.л. червен пипер /може и малко лют
  • сол
Месото се нарязва на малки парчета. В олиото, или маста се запържват до златисто нарязания лук и чесън. Оставя се леко да изстине и тогава се добавят кимиона и червения пипер. Добавя се нарязаното месо, задушава се в собствен сос на тих огън под капак. Аз го сварих до полуготовност в тенджерата под налягане. През това време нарязвате катрофите, моркова и чушките. Прехвърлих месото в обикновена тенджера, като месото е останало само на мазнина.Добавих картофите и леко ги запържих в мазнината,преди да добавя вода, морковите, чушките и доматите. Вари се до готовност. В оригиналната рецепта се приготвят т.нар. чипетке/ csipetke /
  • 80 г брашно
  • 1 яйце
  • сол
От тези продукти се омесва тесто и се разточва на кора с дебелина 1мм. Късат се парченца, с много малка големина /като грах/ и се пускат малко преди да се свали гулаша от огъня. Когато са готови те изплуват на повърхността. На мен днес явно ми се занимаваше и както се вижда от снимката ги направих.Този размер е голям и ги накъсах допълнително. Пуснах 2-3 да опитам, но не ми допаднаха и "класиката" се "провали". Гулашът стана превъзходен. Според унгарците маста и лютия червен пипер са много важни. Аз сложих люто, защото обичам, но нямах мас. Ако имате смятам, че ще се получи много добре. От мен:добър апетит :)))

23 януари 2010 г.

Руло с ванилов крем и сладко от боровинки


Това е рецептата за сладкиш с останалата ми Рикота.Видях я и ми хареса, още повече, че имам сладко от боровинки: Продукти
за пандишпаненото руло:
  • 4 яйца
  • 120гзахар
  • 120гбрашно
  • ванилия
за крема
  • 300 мл прясно мляко
  • 1 ванилов пудинг на Д-р Йоткер
  • 150г захар
  • 1 яйце
  • 125 г краве масло
  • 100 г рикота
  • сладко от боровинки
Яйцата се разбиват добре със захарта, да удвоят обема си, добавя се пресятото брашно и ванилията, изсипват се в тавичка с размер 42/30 см / върху хартия и се пече при 160 градуса 20 минути. Изважда се от фурната и се обръща върху кърпа, с помощта на която се навива на руло.

Млякото се слага на котлона и към него се добавя предварително размития пудинг.Разбърква се добре и като заври се добавя жълтъка и се сваля от огъня, като се бърка, за да не хване коричка. Добавят се маслото и рикотата и внимателно се разбърква с предварително разбития белтък. Рулото се разгъва, намазва се с крема и отгоре се нанася сладкото /количеството е по желание/. След това се навива и се охлажда преди да се сервира .

Да ви е сладко :-))

The Duchess Дукесата


Днес гледах много хубав филм :The Duchess Дукесата с Кийра Найли. Филмът е създаден по романа на Аманда Форман и разказва вълнуващата история за една от най-модерните жени на XVIII век -дукесата на Девъншир- Джорджина. По много красив бих казала начин с изключително завладяваща игра е показан животът на тази екстравагантна жена; нейният политически и личен живот. Естествено има интрига в двата любовни триъгълника, но за съжаление тя живее във времето, когато темата "развод" е табу. Много хора проявяват интерес и правят аналогия с живота на лейди Даяна, която е пра-пра-пра-пра внучка на Джорджина и търсят нещо повтарящо се в живота и на двете. Лично аз не го гледах от тази гледна точка, а се насладих на начина, по който за онова време Дукесата отстоява любовта си и се опитва да се противопостави на строгите правила на времето. Горещо ви го препоръчвам и ви пожелавам: приятно гледане :) Музиката е прекрасна и е добре да изчакате да се извървят надписите, защото тогава можете да и се наслаждавате. Признавам си, че свалих филма от Интернет, но го гледах на TV-то, за да му се насладя напълно :)))

Дип от печени чушки,рикота и още ...

От коледното пазаруване ми поостанаха някои продукти. Един от тях е една опаковка Рикота. Използвах я в две рецепти, една от които е този дип, който за мен е много вкусен. За да му се насладите трябва да имате:
  • 5-6 печени червени чушки
  • 200 г Рикота
  • 2-3 скилидки чесън
  • 100-150 г начупени орехи
  • малко натрошено синьо сирене
  • олио или зехтин по желание
Чушките, чесъна и Рикота-та пасираме с пасатор, посоляваме малко, добавяме начупените орехи и натрошеното синьо сирене. Разбъркваме добре. По желание прибавяме малко зехтин. Консумира се както ви харесва: върху филийка домашен или купешки хляб, сухар...Въпрос на вкус :) Добър апетит :)))

19 януари 2010 г.

Десерт с тиква


От два дни вали сняг, всичко побеля, красиво е , но само през прозореца.Иначе трудно се движиш, защото естествено никой не чисти и чакаме естественото затопляне да свърши тази работа. Но не е честно да започвам тази тема/с почистването/след като цялата къща ухае на тиква и канела, или на "тиква по гръцки". Не знам защо така е записана в рецептите на майка, но това няма значение, по-важното е , че е лесна,вкуса и ухаеща прекрасно :) Продукти
тиква,нарязана на парчета/при мен малка цигулка/ 2 с.л. брашно 5-6 с.л. олио 1/2 ч.ч. захар/при мен виенска/ орехи,нарязани канела и вода да стане гъста кашичка

Тиквата се нарязва на парчета и се поставя в правоъгълна тавичка , като се нарежда плътно.Останалите продукти се смесват и се залива тиквата/трябва да е почти покрита/ .Пече се при предварително загрята фурна до омекване Ароматът е прекрасен, а резултата може да опитате след като я приготвите ! Да ви е сладко:)))

18 януари 2010 г.

И аз си взех усмивка..

ЕДНА УСМИВКА И ЗА ТЕБ И аз си взех усмивка...от Диани, за което и благодаря :) И искам да я подаря на всички вас с пожелание за успешна и усмихната седмица
Смехът е заразителен, "прихващаш" го като грипа. Когато срещна някой, който ми се усмихва, тутакси предавам усмивката по-нататък. Хиля си се открито и видя ли,че хората насреща ми се усмихват, вече знам , че съм забелязан. Така една едничка усмивка може да обиколи света и всеки да си вземе от нея като от несметно съкровище. Ако и ти сега се усмихваш, накарай и другите да го почустват. Започни епидемия и "зарази" целия свят. Вземи тази усмивка и я изпрати на един приятел . "Един" ли казах?!... ВСЕКИ ИМА НУЖДА ОТ УСМИВКА.

10 януари 2010 г.

Турски кифлички със сирене


Търсейки рецепта за закуска /но и да е в по-голямо количество/ не можах да устоя на тази снимка - толкова апетитни, с маково, сусамово семе, а и ми се видяха множко.

А и това, че мога да оставя тестото за цяла нощ в хладилника и на сутринта да станат по-бързо не беше за пренебрегване.
И така:
смесих 
2 водни чаши /200мл/ топло мляко
1 водна чаша разстопено масло  /при мен 3/4чаша масло останалото олио/ 
едно пакетче суха мая - аз ползвам YUVA турската мая и съм много доволна

Добавят се
2 яйца 
1/2ч.л. сол 
5-6-водни чаши брашно
 150г сирене са необходими за плънка.
 Бърках с миксер с бъркалките за тесто, докато сместа не започна да се отделя от стените на съда.
Преместих в намазана с олио купа, да втаса и съхраних в хладилник/ добре намазнено и от горе.
Сутринта извадих тестото,  оставих да се отпусне около 1/2 час, с намазнени ръце оформих топчета и оформих кифличките както е показано на снимките и повърхността поръсих обилно с брашно.
Оставих ги в намаслената тава да се отпуснах още 30 мин,намазах с жълтък,
поръсих със сусам и пекох на 180 градуса до зачервяване.
При мен излязоха около 2 тави и тестото прибрах да чака в хладилника.Резултатът е вълшебен.
И моля ,изчаквайте се, когато си взимате : има за всички:))))

P.S По съвет на Мария тази мая се прибавя направо към брашното без предварително разтваряне:)

8 януари 2010 г.

Баница с праз

 
Отмина първата работна седмица, макар и трудно да се съвземаме от празници, готвене  и осоообено-похапване.Излишно е да ви казвам,че съм любител зимата на панталони, но по разбираеми причини се "докарах"в пола?! Е, и тя ми стои добре.  И както си казвах , че не искам да си помисля за готвене, за съжаление не ми се получи. И набързо тази вечер спретнах една баница, като реших да сменя рецептата, която се харесва напоследък у нас/нали е нова годината и рецептата трябва да е нова/ Обичам да използвам зимата праз и за това потърсих /и естествено намерих рецепта, която ми хареса. Благодаря на Nanita за идеята. Получи се много добре-мекичка, пухкава и вкусна:)))) Рецептата е спазена съвсем точно. Само ще уточня, че използвах почти 1ч.ч.олио. Ако искате и вие нещо ново-опитайте!!! И понеже Nanita не е публикувала снимка аз ви представям:))

2 януари 2010 г.

Лучник

  • За тази година едно от нещата,които искам да науча е :да правя хубави снимки/не само кулинарни/Е вече научихте едно от пожеланията ми.Ама само едно,защото вие да не си мислите,че...Но до тук с желанията ми:) От известно време чета блога на Ева.Има прекрасни снимки както при много от вас/и аз винаги го отбелязвам в коментара/Това не е най-важно за мен,но е нещо,което ми прави впечатление.Освен това има много хубави рецепти с тесто с мая/това е нещото,което още не мога много добре/.Така прелиствайки рецептите и чудейки се какво да направя реши да направя този:лучник .За тестото са ви необходими:20 г прясна или 7 г суха мая ,250 мл топла вода ,2ч.л.захар,2ч.л. сол,450-500г брашно,2с.л.зехтин или олио.За плънката са необходими:400г нарязан на ситно и задушен лук в 3-4с.л.зехтин/до омекване/1 домат нарязан на ситно,който се добавя към задушения лук,сол,червен ,черен пипер,чубрица и 1 яйце за намазване. Приготвяне:маята,захарта се разтварят в 1/2 от топлата вода и се оставя за 10 мин да втаса.Брашното се пресява прибава се солта и в направено в средата кладенче се сипва втасалата мая и останалата топла вода.Омесва се тесто/аз ползвах комбайн/,накрая се прибава мазнината и след като завърши месенето тестото се поставя в намаслена купа ,покрива се и се оставя на топло поне 1 час.През това време се приготвя плънката:задушава се ситно нарязания лук в мазнината /аз ползвах червен лук/ до омекване,добавя се пресен домат нарязан на ситно,солта и подправките.През това време тестото е увеличило 2 пъти обема си.Изважда се от купата и се разделя на 2 части.Намазва се с мазнина една тавичка 28 см .Едната топка се разточва ,или дърпа с ръце на кора с малко по-голям диаметър от тавата,така че краищата да висят малко навън .Отгоре се слага част от плънката.Другата половина от тестото се разточва на 2 кори с размера на тавата и се поставят върху плънката-кора-плънка.След това краищата на първата тава се загръщат навътре.Намазва се с разбитото яйце и се поставя в студена фурна,която тогава се включва на 180 градуса.Така се осъществява 3-то втасване.Пече се около 25-30 мин до зачервяване.След изваждане се намазва със зехтин и се покрива с кърпа.Стана много вкусно.Пропорциите са много точни,за да се справя.А за тези от вас ,които са виртуози на тестото това ще е много лесна работа.Не ви остава нищо друго ,освен да запретнете ръкави....и вие си знаете.Да ви е сладко:)))

Last chance,Harvey, или един прекрасен филм

"Последен шанс,Харви",или още един филм за релакс:)

За мен прекрасен филм-нещата от живота-романтични ,истински ,човешки за актьорска игра да не говорим!!!

Е,не го гледах с чаша горещ шоколад,а с чаша червено вино и....хрупах?! едни едри страгали:) Така де и това са нещата от живота,нали?

Ако ви допадат такива филми ,значи това е вашият:))))

1 януари 2010 г.

Чаша горещ шоколад и още нещо...

Отдавна очаквах този момент: чаша горещ шоколад и филмаДжулия и Джули"!!!!

Уверявам ви -страхотна комбинация,

а от вълнение -забравих снимка на шоколада.

Но рецептата е невероятна/аз използвах Lindt-60%,черна опаковка /

Честита Нова 2010 година

Честита Нова 2010 година мили приятели и читатели на блога ми!Нека тя бъде за вас много здрава,мирна,късметлийска и усмихната година!Бъдете удовлетворени от пътя,който сте избрали.Нека докосне най-съкровенните ви мечти,за които съм сигурна,че част от осъществяването им е във вашите ръце.И не спирайте да обичате и да се радвате на всеки изживян миг:))) Това,което виждате на снимката е сутрешното ми кафе,което направих с тази прекрасна "френска преса"за кафе.Тя ми е подарък от Крис и Магда от тяхната коледна томбола:))

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) арония (1) бадеми (3) баклава (2) банани (2) баница (18) бекон (1) белтъци (4) бисквитени кори за пай (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (3) бриош (8) броколи (3) бюрек (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (37) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (4) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (115) десерт без брашно (6) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (7) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) кайма (10) канелони (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (1) кифлички (6) киш (6) клафути (2) козунак (10) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (1) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) кускус (1) къри паста (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (25) Нова година (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) пай (3) пармезан (4) парфе (1) пастет (2) патладжан (10) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (1) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (37) пилешки дроб (1) пилешко (1) питка (3) питки (10) пица (5) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (5) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) Силвена Роу (3) сини сливи (5) синьо сирене (1) сирена (7) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солени крекери (2) соленки (1) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (7) студена супа (1) сумак (1) супа (15) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (4) сусамов тахан сливи (1) суфле (2) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (3) тахан (6) телешко (10) тестени (36) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тиква (9) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (1) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (11) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (1) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (14) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шоколад (36) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (1) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ягоди (6) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации