Есента е във вихъра си и сергиите на пазара все още са цветни.
Преди няколко дни взех 2-3 дюли за аромат и днес се чудих къде да ги вмъкна в менюто.
Ровейки се в нет-а намерих нещо ,което беше с круши,но реших ,че ще го променя малко и ще сложа дюли.
Не съм очаквала ,че крайния резултат ще бъде такова удоволствие за консумация: леката киселинност на дюлите туширана с плътното синьо сирене са удоволствие за душата.
И ако и вие искате да си го доставите са ви необходими:
50-60-г масло
стръкпраз/бялата част/
4-5- скилидки нарязан чесън
дюля,нарязана на дребно/зависи от размера при мен 1/4/
1/2 ч бяло сухо вино
1 ч.ч. ориз
зеленчуков бульон
синьо сирене
сол
бял пипер
джинджифил.
Задушавам в маслото праза, чесъна и дюлята, добавям тогава джинджифила и виното.
След като се редуцира на половина се добавя бульона по малко на няколко пъти. Когато оризът е почти готов се добавя сиренето да се стопи.
Тук е мястото да кажа ,че аз имах сварено и обезкостено пиле и ползвах неговия бульон и го добавих накрая.
Това въобще не развали вкуса.
Сервира се поръсено с белия пипер и чаша изстудено вино.
Другата снимка е на остатъка от дюлите -нарязах, залях с малко мед и поръсих с орехи, и малко стафиди.
Увих всичко това във фолио и изпекох за 20 мин във фурната.Да ви е сладко!
Преди няколко дни взех 2-3 дюли за аромат и днес се чудих къде да ги вмъкна в менюто.
Ровейки се в нет-а намерих нещо ,което беше с круши,но реших ,че ще го променя малко и ще сложа дюли.
Не съм очаквала ,че крайния резултат ще бъде такова удоволствие за консумация: леката киселинност на дюлите туширана с плътното синьо сирене са удоволствие за душата.
И ако и вие искате да си го доставите са ви необходими:
50-60-г масло
стръкпраз/бялата част/
4-5- скилидки нарязан чесън
дюля,нарязана на дребно/зависи от размера при мен 1/4/
1/2 ч бяло сухо вино
1 ч.ч. ориз
зеленчуков бульон
синьо сирене
сол
бял пипер
джинджифил.
Задушавам в маслото праза, чесъна и дюлята, добавям тогава джинджифила и виното.
След като се редуцира на половина се добавя бульона по малко на няколко пъти. Когато оризът е почти готов се добавя сиренето да се стопи.
Тук е мястото да кажа ,че аз имах сварено и обезкостено пиле и ползвах неговия бульон и го добавих накрая.
Това въобще не развали вкуса.
Сервира се поръсено с белия пипер и чаша изстудено вино.
Другата снимка е на остатъка от дюлите -нарязах, залях с малко мед и поръсих с орехи, и малко стафиди.
Увих всичко това във фолио и изпекох за 20 мин във фурната.Да ви е сладко!
MMммммм Дани чудесно предложение, дюля и синьо сирене, джинджифил .... точно по май вкус, щом дюлите на село станат ще го пробвам :-), дано устискам до тогава,.....като го пробвам ще докладвам
ОтговорИзтриванеПоздрави Лати!
Благодаря Лати,като си нямаме село те изпреварваме.Ще чакам да докладваш.Хубава седмица.
ОтговорИзтриване