Тези дни съм на вълна "кестени"
И цъфтят в суматохата кестени,
За основа на рецептата си послужих от тук :http://az-jenata.com/index.php?page=article&aid=3002.
Аз имах яйца от магазина и за това рецептата претърпя малка промяна.
За да се насладите на тази "вкуснотийка"са ви необходими:
2ч.ч. сварени и нарязани кестени/около 400 г/,
5 яйца,
300г пудра захар/при мен 1/3 от нея е мусковадо/
2 ванилии
250 г размекнато масло,
брашно за поръсване на формата ,
2-3 с.л. какао.
Разбиват се маслото със захарта,добавят се един по един жълтъците, нарязаните кестени и ванилиите.
Отделно разбиваме белтъците на сняг и ги добавяме.
Разбъркваме внимателно и изпичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса окло 30-40 мин.
След изваждане от фурната я оставяме да изстине, преместваме в тортена чиния и заливаме с глазура/това е мое допълнение/:
2 1/2к.ч.какао,1 ч.л. масло 3 с.л. захар и вода /да стане гъста каша/.
Поставяме на котлона да се разстопят маслото и захарта, изчакваме да се сгъсти и заливаме изстиналата торта.
Вкусът е невероятен : усеща се кестена, защото е нарязан на едро, а какаовата глазура оставя дълготраен вкус на натурален шоколад ,който обожавам.
Да ви е сладко!
И цъфтят в суматохата кестени,
прецъфтяват и пак цъфтят".
Само ,че аз днес използвах плодовете на кестена .За основа на рецептата си послужих от тук :http://az-jenata.com/index.php?page=article&aid=3002.
Аз имах яйца от магазина и за това рецептата претърпя малка промяна.
За да се насладите на тази "вкуснотийка"са ви необходими:
2ч.ч. сварени и нарязани кестени/около 400 г/,
5 яйца,
300г пудра захар/при мен 1/3 от нея е мусковадо/
2 ванилии
250 г размекнато масло,
брашно за поръсване на формата ,
2-3 с.л. какао.
Разбиват се маслото със захарта,добавят се един по един жълтъците, нарязаните кестени и ванилиите.
Отделно разбиваме белтъците на сняг и ги добавяме.
Разбъркваме внимателно и изпичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса окло 30-40 мин.
След изваждане от фурната я оставяме да изстине, преместваме в тортена чиния и заливаме с глазура/това е мое допълнение/:
2 1/2к.ч.какао,1 ч.л. масло 3 с.л. захар и вода /да стане гъста каша/.
Поставяме на котлона да се разстопят маслото и захарта, изчакваме да се сгъсти и заливаме изстиналата торта.
Вкусът е невероятен : усеща се кестена, защото е нарязан на едро, а какаовата глазура оставя дълготраен вкус на натурален шоколад ,който обожавам.
Да ви е сладко!
Дани,
ОтговорИзтриваневече и при мен се явяват новите ти публикации.
Чудесна идея е комбинацията на шоколад и кестен.
Звучи вкусно...
Поздрав и хубава неделя, Диана
Благодаря,Диди,не знам как тръгнаха публикациите/пипах на няколко места /Важното е ,че ти харесва.Хубава и топла неделя!
ОтговорИзтриванеDiana Doychinova
ОтговорИзтриванеДани,
наистина кестеновата ти торта
има сходен състав, а предполагам и вкус
с фалшивия "Гараш".
Твоят избор с кестени е много оригинален.
Поздравления отново,
хубав и слънчев уикенд, Диана
Събота, Ноември 07, 2009