Това е рецептата за сладкиш с останалата ми
Рикота.Видях
я и ми хареса, още повече, че имам сладко от боровинки:
Продукти
за пандишпаненото руло:
- 4 яйца
- 120гзахар
- 120гбрашно
- ванилия
за крема
- 300 мл прясно мляко
- 1 ванилов пудинг на Д-р Йоткер
- 150г захар
- 1 яйце
- 125 г краве масло
- 100 г рикота
- сладко от боровинки
Яйцата се разбиват добре със захарта, да удвоят обема си, добавя се пресятото брашно и ванилията, изсипват се в тавичка с размер 42/30 см / върху хартия и се пече при 160 градуса 20 минути. Изважда се от фурната и се обръща върху кърпа, с помощта на която се навива на руло.
Млякото се слага на котлона и към него се добавя предварително размития пудинг.Разбърква се добре и като заври се добавя жълтъка и се сваля от огъня, като се бърка, за да не хване коричка. Добавят се маслото и рикотата и внимателно се разбърква с предварително разбития белтък.
Рулото се разгъва, намазва се с крема и отгоре се нанася сладкото /количеството е по желание/. След това се навива и се охлажда преди да се сервира .
Да ви е сладко :-))
Чудесно е Дани! Моите поздравления! Радвам се, че ви е харесало това руло.
ОтговорИзтриванеПожелавам ти хубава неделя, нищо че навън всичко е сковано от мраз!
Благодаря, Илина, топла и усмихната неделя и на теб :)))
ОтговорИзтриванеДани,
ОтговорИзтриванеобичам руло,
а комбинацията на рикота с боровинки - още повече.
Чудесна рецепта и сладка неделя, Диана
Благодаря, Дианка, топла и уютна неделя на теб :)
ОтговорИзтриванеЧуесна рецепта.лек и прекрасен ден !!!:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ruta, доколкото разбирам си от Бургас така, че топъл и усмихнат ден и на теб :))
ОтговорИзтриванеЗдрасти Дани,
ОтговорИзтриванеСтрахотно ролце, изглежда лесно и много апетитно. :)
Поздрави!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЕхо, боровинки! И в София стана сладко и топло, особено с това чудно руло на Дани :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Маги, поздрави и топли прегръдки от мен :)))
ОтговорИзтриванеЕхо, София :)))И в Бургас стана топло от твоя коментар :)))
ОтговорИзтриванеЗдравей, Дани,
ОтговорИзтриванетази доза за колко голяма тавичка е горе-долу? тънък пласт трябва да бъде, нали?
Здравей, Райна,видях, че не съм написала - според рецептата 40/34 см.Само съм отбелязала, че използвах тавата си от фурната. Да тънко става около 1 см. Хубава седмица :))
ОтговорИзтриванеМерси много,
ОтговорИзтриванеи на теб!