За закуска реших да правя бухтички и като поразгледах си харесах тези,които ме съблазниха с това,че не се обръщат/а те умните сами го правят/
Доволно потрих ръце и започнах.
Междувременно тук видях и видео и ми хареса това, което правеше жената и обясняваше простичко.
И така започнах:
2яйца разбих с
1/2 ч.ч.захар, добавих
1ч.ч.кисело мляко в което сложих
1ч.л. сода угасена с 2-3-капки лимонов сок,
2-3-с.л. олио и
2 и1/2ч.ч.брашно, пресято с щипка сол.
Добавя се ванилия/аз забравих/и се разбърква
тесто,
което трудно се стича от лъжицата.
И тогава започна удоволствието:
слагам ги в много сгорещеното олио,
те започват да се пържат и след като "помислят малко" - хоп!!! и се обръщат.
Ами какво да кажа: ученото си е учено и това явно е такова.
Станаха много вкусни.
Ние ги обичаме със сладко и сиренце.
Благодаря на Танита за хубавата рецепта.
А вие -умната-слагайте престилката и се захващайте за работа.
Да ви е сладко!
Доволно потрих ръце и започнах.
Междувременно тук видях и видео и ми хареса това, което правеше жената и обясняваше простичко.
И така започнах:
2яйца разбих с
1/2 ч.ч.захар, добавих
1ч.ч.кисело мляко в което сложих
1ч.л. сода угасена с 2-3-капки лимонов сок,
2-3-с.л. олио и
2 и1/2ч.ч.брашно, пресято с щипка сол.
Добавя се ванилия/аз забравих/и се разбърква
тесто,
което трудно се стича от лъжицата.
И тогава започна удоволствието:
слагам ги в много сгорещеното олио,
те започват да се пържат и след като "помислят малко" - хоп!!! и се обръщат.
Ами какво да кажа: ученото си е учено и това явно е такова.
Станаха много вкусни.
Ние ги обичаме със сладко и сиренце.
Благодаря на Танита за хубавата рецепта.
А вие -умната-слагайте престилката и се захващайте за работа.
Да ви е сладко!
Даниии, уцели ни слабото място. В къщи обожаваме бухти, а аз все не мога да ги докарам. Непременно ще пробвам тази рецепта...пък и нали сами се обръщат.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав неделен ден!
Много се радвам ,Дани.Слънчева неделя и на теб!
ОтговорИзтриванеdoidoh na gosti u sina vnu4kata pojela da napravim buhti4ki za zakuska. re6ih da si pripomniya kak stava6e. re6ih da pogledna ot neta i se natiknah na tezi koito umno sami se vra6tat. az 6te gi napraviya za utre sutrinta. 6te gi probvame sled tova 6te si kajem kolko sa vkusni.
ОтговорИзтриванеМоите бухти останаха сурови...незнам защо!
ОтговорИзтриванеСъжалявам за това.
ИзтриванеЗависи много, когато се пържат от температурата
на олиото.
Ако е много сгорещено, ще се изпържат отвън и отвътре
ще останат сурови.
Ако не е достатъчно сгорещено, ще поемат много олио.
Затова според степените на вашия котлон се пържи на 2/3 степен, т.е ако е 9
се пържи на 6-та степен.