Много известна и стара рецепта,но у нас я харесват много.Известни са продуктите:пилешко месо /при мен сварено и обезкостено предварително/;бешамел-с масло брашно и пилешкия бульон,2 жълтъка и лимонов сок.Обичаме го с бял пипер!Едно уточнение:когато варя пилешкото поставям 1 глава лук и 1 морков,които после отстранявам.Да ви е сладко!
22 ноември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About Me
- Dani
- БУРГАС, Bulgaria
- Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!
Етикети
"Павлова"
(3)
авокадо
(3)
агнешко
(1)
аранчини
(1)
арборио
(1)
арония
(1)
багети
(1)
бадеми
(3)
баклава
(3)
банани
(3)
баница
(20)
бекон
(1)
белтъци
(6)
бира
(1)
бисквитени кори за пай
(1)
БИСКВИТИ
(1)
бишкоти
(1)
боровинки
(1)
боровинков крем
(1)
брауни
(4)
бриош
(8)
броколи
(3)
бюрек
(2)
бял шоколад
(1)
бял шоколад торта
(1)
веган
(1)
Вегетариански
(40)
Великден
(5)
вино SO into FOOD
(1)
вишни
(4)
галет
(5)
Гинес
(1)
говеждо
(1)
гостуване
(1)
гратен
(4)
грах
(4)
гремола
(1)
гризини
(1)
грозде
(1)
гъби
(6)
десерт
(121)
десерт без брашно
(8)
десерт без изпичане
(1)
джинджифил
(4)
джолан
(1)
див ориз
(1)
дип
(14)
домати
(2)
домашна майонеза
(1)
домашни бисквити за чийзкейк
(1)
дроб
(1)
дюли
(6)
език
(1)
елда
(1)
желатин
(1)
заатар
(5)
закуска
(13)
зелен боб
(2)
зеленчуци
(1)
зехтин
(1)
зимнина през лятото
(1)
индийска
(1)
италианска кухня
(1)
кайма
(10)
канелони
(1)
карамелен крем
(1)
кардамон
(1)
картофи
(5)
карфиол
(1)
касис
(1)
кафяв ориз
(1)
кафяв ориз
(3)
кашкавал
(1)
кейк
(9)
кестени
(1)
киноа
(8)
кинори
(1)
кисело мляко
(2)
кифли
(3)
кифлички
(6)
киш
(6)
кладница
(1)
клафути
(2)
книга
(1)
козунак
(11)
кокосово мляко
(6)
Коледа
(3)
консервирани лимони
(2)
крекери
(2)
крем от кестени
(1)
крем сирене
(9)
крем шантили
(1)
круши
(14)
куркума
(1)
кускус
(1)
къри паста
(1)
кюфтета
(1)
лазаня
(1)
лапад
(2)
лапад питки
(1)
левурда
(1)
лешников нугат
(1)
леща
(1)
лимон
(1)
лимонада
(1)
лимонов крем
(2)
лозови сърми
(1)
Лондон
(6)
лук
(1)
магданоз
(1)
мак
(3)
малини
(2)
манго
(7)
маракуя
(4)
маринован чесън
(1)
мароканска кухня
(1)
мас
(1)
маскарпоне
(3)
маслен сос
(1)
маслини
(1)
МАСЛО
(1)
меко сирене
(1)
меласа от нар
(2)
мента
(4)
ментово мляко
(1)
многолистно спанак
(1)
многолистно тесто
(5)
моркови
(6)
моцарела
(3)
мус
(1)
мус от бял шоколад
(1)
мусака
(1)
мухамара
(1)
мъфини
(1)
награди
(1)
нар
(4)
нахут
(8)
некулинарно
(26)
Нова година
(1)
овесени ядки
(1)
омлет
(2)
орехи
(1)
ориз
(2)
оризово брашно
(1)
Павлова
(1)
пай
(3)
пармезан
(5)
парфе
(1)
пастет
(2)
патладжан
(11)
Персийска кухня
(1)
песто
(10)
петмез от цвекло
(1)
печен чесън
(1)
печени зеленчуци
(1)
печени червени чушки
(2)
печени чушки
(1)
печено какао
(1)
пиле
(38)
пилешки дроб
(1)
пилешко
(1)
пинса
(1)
питка
(3)
питки
(10)
пица
(8)
плодове
(15)
подарък
(1)
подправки
(1)
Портвайн
(1)
Порто
(1)
портокал
(4)
Португалия
(2)
порчини
(1)
пражка шунка
(1)
празници
(6)
праскови
(2)
предястия
(2)
пудинг
(1)
пуйка
(1)
пушена извара
(1)
пушена херинга
(1)
пъдпъдъчи яйца
(1)
пюре
(1)
резене
(1)
репички
(1)
риба тон
(4)
ризото
(6)
ризото кафяв ориз
(1)
рикота
(2)
рожден ден
(1)
Рождество
(1)
рукола
(3)
сайдер
(1)
салата
(2)
салати
(6)
свинско
(13)
семола
(1)
Силвена Роу
(3)
сини сливи
(6)
синьо сирене
(1)
сирена
(7)
сладкарски крем
(1)
сладко
(5)
сладко от сини сливи
(1)
сладолед
(4)
сливи
(2)
смес от сушени плодове за Коледа
(2)
сметана
(3)
солен кекс
(1)
солени крекери
(2)
соленки
(2)
сос
(3)
сос Алфредо
(2)
сос Морне
(1)
сос Морней
(1)
сос с мента
(1)
спагети
(2)
спанак
(11)
СПРЕД
(1)
стромболи
(1)
студена супа
(1)
сумак
(1)
супа
(16)
супа. кокосово мляко
(1)
сусамов тахан
(5)
сусамов тахан сливи
(1)
суфле
(3)
сушени домати
(3)
сушени плодове
(2)
сушени сини сливи
(1)
тарт
(4)
тахан
(6)
тахан халва
(1)
твърдо сирене
(1)
телешко
(10)
терин
(2)
тестени
(43)
тесто
(2)
тесто за пай
(1)
тесто с мая
(1)
тесто с бавно втасване
(1)
тиква
(11)
тиквички
(17)
торта
(3)
точени кори
(1)
трюфел
(1)
турска кухня
(1)
тутманик
(2)
тъмно пиво
(1)
фокача
(1)
фурми
(1)
фъстъчено масло
(2)
хляб
(12)
хумус
(2)
царевица
(2)
царевично брашно
(2)
Цветница
(1)
целина
(1)
целувки
(1)
чедар
(1)
чедър
(2)
червен боб
(1)
червена леща
(1)
червени чушки
(2)
червено вино
(1)
червено зеле
(1)
червено цвекло
(4)
череши
(7)
чийзкейк
(15)
чийзкейк без печене
(2)
чили
(1)
чътни
(3)
шипков мармалад
(2)
шкембе
(1)
шоколад
(39)
шоколад сушени сини сливи
(1)
шоколадов блат
(2)
шоколадов кейк без брашно със сироп
(1)
шоколадов мус
(3)
шоколадова глазура с крем сирене
(1)
юфка
(1)
юфка кори бюрек
(1)
ябълки
(13)
ябълки карамел десерт
(1)
ябълково пюре
(1)
ягоди
(7)
яйца
(8)
яйца щрудел
(1)
ястия с паста
(5)
dulce de leche
(3)
Frangipani
(1)
lemon curd
(1)
meancemeat
(1)
So into FOOD
(1)
Популярни публикации
-
Това е третата рецепта,с която участвам е прекрасното списание SO into FOOD. Но не е сладка, а с любимото ми телешко месо. Може да ви ...
-
Изкушавам се да ви разкажа за тази обичана от мен торта, защото малко експериментирах с изпичането на блатовете, разбиването на белтъците ...
-
Както се разбира от заглавието пинса-та се появява в Рим, регион Лацио. Разликата с пицата е в състава на тестото, времето на втасване, висо...
-
Или иначе казано - тутманичетата на Ина. Показвам ви ги, ако не сте ги видели. Но, ако не сте ги опитали трябва веднага да коригирате тоз...
-
Заглавието е вдъхновено от авторката на блога , според която това е "дар от рая" И нейната молба е : да направим този възхитите...
Обичам фрикасе, в последно време го правя с пуешко и му добавям и малко екстри :) - марсала и мащерка :)Стара рецепта, по която всеки има свои подобрения. Харесва ми твоята :) Успешна нова седмица, Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Зори.Не съм го правила с пуешко/все си мисля,че е малко сухо/но и твоите добавки ми харесват и ще ги опитам .Слънчева и спорна седмица:)
ОтговорИзтриванеМного ми допадна твоят вариант Дани, у нас го правим с чесън фрикасето. Ще го пробвам задължително следващия път! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеТова е много добра идея Мими.Обичам да използвам чесън и с удоволствие ще поставя.Успешна седмица!
ОтговорИзтриванеБаба ми го наричаше просто каша и това е любимото ми ядене от детството. Тя го правеше с червен пипер, който променя и цялостния цвят на ястието. Слагаше го стигана в средата на масата и започваше едно топене и облизване :)
ОтговорИзтриванеИ у нас фрикасето е любимо ястие и също като у Мими , го правим с чесън . Много приятно ми стана като прочетох , че и ти като мен Дани, вариш месото с лук и морков. Много добър трик за овкусяване:)
ОтговорИзтриванеПриятна и вкусна вечер, Ваня
Така е -това е ястие на всички от детството ни и сега пак си облизваме пръстите-нищо ,че сме пораснали.Хубава седмица Рос:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Ваня,нали знаеш малките трикове понякога правят вкуса.Поздрави!
ОтговорИзтриване