Тези дни отворих един стар тефтер с рецепти на майка ми.И си харесах тази рецепта/нали направих доста сладка това лято /
За нея са ви необходими
5 яйца/разделени/
1к.ч.захар
1пакетче/125г/масло
1ч.ч.прясно мляко
21/2 ч.ч.брашно и
1 бакпулвер.
За белтъците,които се разбиват отделно трябва 1 ч.ч.захар.
Първо се разбиват маслото със захарта, после се добавят жълтъците един по един и след това се добавят останалите продукти-получава се по-гъсто от кексово тесто.
Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка, и се пече в предварително загрята фурна.
След изваждане се поставя на няколко места от сладкото и се покрива с разбитите белтъци.
Допича се само на горен реотан.
И тук е мястото да си призная, че бързах и не дочетох рецептата докрай-отгоре трябваше да настържа лимонова кора и да поръся с натрошени орехи, но и така стана вкусно.
Опитайте!
И Дани като мен е бързала и вижте какви хубави бонбони е сътворила!
За нея са ви необходими
5 яйца/разделени/
1к.ч.захар
1пакетче/125г/масло
1ч.ч.прясно мляко
21/2 ч.ч.брашно и
1 бакпулвер.
За белтъците,които се разбиват отделно трябва 1 ч.ч.захар.
Първо се разбиват маслото със захарта, после се добавят жълтъците един по един и след това се добавят останалите продукти-получава се по-гъсто от кексово тесто.
Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка, и се пече в предварително загрята фурна.
След изваждане се поставя на няколко места от сладкото и се покрива с разбитите белтъци.
Допича се само на горен реотан.
И тук е мястото да си призная, че бързах и не дочетох рецептата докрай-отгоре трябваше да настържа лимонова кора и да поръся с натрошени орехи, но и така стана вкусно.
Опитайте!
И Дани като мен е бързала и вижте какви хубави бонбони е сътворила!
Дани, така и така ще се сблъскаме покрай "Сарата" някога и , когато това стане, те замъквам в къщи и правиш точно тоз сладкиш. Ок? :)) Аз лично не си падам по сладкото, да не кажа, че никак не го обичам, за това влачих лиги в поста ти за баницата- ама новата:))Обаче другите същества , които обитават пещерата заедно с мен, компенсират с желанията си към сладките неща:)
ОтговорИзтриванеОбожавам кулинарията. И експериментите в нея. Харесва ми твоя начин:)
пс- Защо по ангелите , когато влизам в блога ти, има предупреждение за "съдържанието не е подходящо за.."- бля-бляяя.??? Тва е нелепо? В смисъл- какво му е толкова забранено съдържанието на блога ти??
Благодаря ,Ирони,няма проблемм за спретването на нещо по-така като се "срещнем пред Сарата,а това с влизането сигурно няк'ва настройка не съм видяла/не съм много на "ти" ще го оправим.Спокоен уикенд!!!
ОтговорИзтриванеДани,
ОтговорИзтриванетова е гарантирано вкусно,
много вкусно!
Поздрав, Диана
Благодаря,Диди и слънчев уикенд!
ОтговорИзтриване