Но все още крушите за мен са примамливи, а допълнението на ябълки и бриошово тесто
е изкушаваща!
Така че и вие , ако сте изкушени от тази комбинация си осигурете:
Сухи продукти:
2 ч.ч. брашно
1 с.л. суха мая
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
1/3 ч.ч. захар
чашата в случая е 210 мл
Влажни съставки:
1 яйце
1ч.ч. леко затоплено мляко
113 г размекнато масло
В купа се смесват сухите съставки.
Яйцето се разбива в затопленото мляко и се добавя към тях.
С непрекъснато разбиване се добавя и разтопеното масло.
Сместа е доста мека.
Плодов пълнеж:
3 ябълки, нарязани на парчета
1 круша, също нарязана
1/4 ч.ч.стафиди
1 ч.л. канела
1 с.л. брашно
1 с.л. брашно
1 с.л. царевично нишесте
1 ч.ч. захар
Приготвяне на пълнежа:
1/2 от нарязаните ябълки се смилат в чопър.
Добавят се останалите продукти, разбъркват се добре и се поставят за около 2 минути в микровълнова, докато започнат да се появяват мехурчета.
Оставя се да се охлади.
В намаслена тавичка се изсипва повече от половината брашно и с помощта на лъжица се разстила .
При мен кръгла форма =28 см
Отгоре се изсипва плодовия пълнеж.
Добавя се с лъжица отгоре останалото тесто с лъжица на отделни места върху плода
и с острието на нож се разбърква внимателно с плода.
Поставя се във загрята фурна - 60 градуса, за да увеличи обема си
След това фурната се пуска на 190 градуса, като формичката не се вади, а
продължава да втасва.
Поръсва се с кафява захар и се пече 20 минути, после се намаля на180 градуса и се изпича до готовност.
Минутите за изпичане съобразете с вашата фурна.
Е, какво очаквате да ви кажа:
бриошово тесто, ароматно, с лек дъх на козунак,
уханието на тези вкусни плодове, канелата и
кафявата захар.
Е, удоволствието е пълно!
Да ви е сладко!
Дани,
ОтговорИзтриванестрахотна идея и изкушаващо описание
за бриошово тесто, ароматни плодове с канела и леко разтопена кафява захар -
Е, наистина удоволствието е гарантирано.
Поздрав и хубава вечер, Диана
Дианка, благодаря!
ОтговорИзтриванеЧакам твоето ябълково удоволствие!
Прегръдки и хубава вечер!
Хармония на вкусове и багри, както само есента може да поднесе, Дани! Харесва ми и ще опитам, благодаря ти! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден! :)
Еви, благодаря за прекрасния коментар!
ОтговорИзтриванеСърдечни прегръдки и усмихнат ден!
И оттук ще си взема малко сладкишче :) Преглъщам!
ОтговорИзтриванеМного ароматен и вкусен плодов десерт, Дани!
Наистина удоволствието ще е пълно :)
Хубав ден :)
Бриош и плодове с канела, охх, ще го сънувам аз това, Дани,не е честно да ме изкушаваш по този начин!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и усмивки :)
Инче, вземи си колкото искаш сладкишче, да не преглъщаш :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Ивче знаеш ли и аз как по никое време
ОтговорИзтриванепреглъщам :)
Прегръдки и хубава вечер!
Favolsa questa torta proverei subito una fettina. Complimenti. Ciao Daniela.
ОтговорИзтриванеDaniela, thanks :)
ОтговорИзтриванеДани, отдавна не се бях отбивала в твоя вкусен блог и сега виждам колко интересни есенни рецепти си публикувала! Много харесвам плодови сладкиши, а този с крушите и ябълките изглежда толкова примамлив за есенните дни :)
ОтговорИзтриванеНе само е примамлив, но е и вкусен :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав уикенд!
Дани, много вкусно изглежда и звучи. Човек трябва само да си го направи :). Много ми хареса и яркото ти ястие по-горе с хлебчетата с маслинова паста. Добре си угаждате тези дни :). Поздрави и хубава седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Мира :)
ОтговорИзтриванеНали знаеш от това угаждане какво се случва!
ПОздрави и усмихната неделя!