Този път станаха страхотни :)
Не ги правя за първи път, но сега станаха толкова пухкави, ухаещи на масло ...
Мария ги е видяла в турски блог, а аз от нея .
Този път коригирах някои неща и се получи много добре:
1 пакет ръчно точени кори, печени на сач /които са кръгли и по 3 в пакет/
70-8- г масло
300 г гъби
1 глава лук, нарязана
3 с.л. олио
1 белтък
магданоз
300 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
магданоз
Приготвяме плънката. Загряваме олиото в тиган, запържваме лука и добавяме нарязаните гъби. Овкусяваме на сол и пипер и задушаваме. Сваляме от огъня и охлаждаме. Добавяме магданоза и белтъка и объркваме.
Разтапяме маслото. Намазваме трите листа кори с маслото и ги нарежваме една върху друга. Разрязваме на 12 части (триъгълника).
Намажете леко краищата с жълтък, сложете плънка и завийте на рулца. Наредете в тавичка. Намокрете рулцата с прясното мляко и изчакайте докато корите го поемат. Наръсете с брашно рулцата и сложете в хладилник най малко за 6 часа...а най-добре за 1 ден.
Този път ги правих в тавичката от фурната
На дъното поставих хартия и буквално изсипах млякото отгоре.
Оставих почти да се поеме и сложих в хладилник, не само за една нощ, а и за цял ден.
Когато ги изпекох станаха толкова пухкави и ухаещи на масло...
В началото не слагах хартия и млякото изсъхваше
на дъното на тавичката и после загаряше при печенето.
Сега не се получи и съм много доволна.
Смятам, че и вие ще останете доволни :)
Да ви е сладко !
4 юли 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About Me
- Dani
- БУРГАС, Bulgaria
- Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!
Етикети
"Павлова"
(3)
авокадо
(3)
агнешко
(1)
аранчини
(1)
арборио
(1)
арония
(1)
багети
(1)
бадеми
(3)
баклава
(3)
банани
(3)
баница
(20)
бекон
(1)
белтъци
(6)
бира
(1)
бисквитени кори за пай
(1)
БИСКВИТИ
(1)
бишкоти
(1)
боровинки
(1)
боровинков крем
(1)
брауни
(4)
бриош
(8)
броколи
(3)
бюрек
(2)
бял шоколад
(1)
бял шоколад торта
(1)
веган
(1)
Вегетариански
(40)
Великден
(5)
вино SO into FOOD
(1)
вишни
(4)
галет
(5)
Гинес
(1)
говеждо
(1)
гостуване
(1)
гратен
(4)
грах
(4)
гремола
(1)
гризини
(1)
грозде
(1)
гъби
(6)
десерт
(121)
десерт без брашно
(8)
десерт без изпичане
(1)
джинджифил
(4)
джолан
(1)
див ориз
(1)
дип
(14)
домати
(2)
домашна майонеза
(1)
домашни бисквити за чийзкейк
(1)
дроб
(1)
дюли
(6)
език
(1)
елда
(1)
желатин
(1)
заатар
(5)
закуска
(13)
зелен боб
(2)
зеленчуци
(1)
зехтин
(1)
зимнина през лятото
(1)
индийска
(1)
италианска кухня
(1)
кайма
(10)
канелони
(1)
карамелен крем
(1)
кардамон
(1)
картофи
(5)
карфиол
(1)
касис
(1)
кафяв ориз
(1)
кафяв ориз
(3)
кашкавал
(1)
кейк
(9)
кестени
(1)
киноа
(8)
кинори
(1)
кисело мляко
(2)
кифли
(3)
кифлички
(6)
киш
(6)
кладница
(1)
клафути
(2)
книга
(1)
козунак
(11)
кокосово мляко
(6)
Коледа
(3)
консервирани лимони
(2)
крекери
(2)
крем от кестени
(1)
крем сирене
(9)
крем шантили
(1)
круши
(14)
куркума
(1)
кускус
(1)
къри паста
(1)
кюфтета
(1)
лазаня
(1)
лапад
(2)
лапад питки
(1)
левурда
(1)
лешников нугат
(1)
леща
(1)
лимон
(1)
лимонада
(1)
лимонов крем
(2)
лозови сърми
(1)
Лондон
(6)
лук
(1)
магданоз
(1)
мак
(3)
малини
(2)
манго
(7)
маракуя
(4)
маринован чесън
(1)
мароканска кухня
(1)
мас
(1)
маскарпоне
(3)
маслен сос
(1)
маслини
(1)
МАСЛО
(1)
меко сирене
(1)
меласа от нар
(2)
мента
(4)
ментово мляко
(1)
многолистно спанак
(1)
многолистно тесто
(5)
моркови
(6)
моцарела
(3)
мус
(1)
мус от бял шоколад
(1)
мусака
(1)
мухамара
(1)
мъфини
(1)
награди
(1)
нар
(4)
нахут
(8)
некулинарно
(26)
Нова година
(1)
овесени ядки
(1)
омлет
(2)
орехи
(1)
ориз
(2)
оризово брашно
(1)
Павлова
(1)
пай
(3)
пармезан
(5)
парфе
(1)
пастет
(2)
патладжан
(11)
Персийска кухня
(1)
песто
(10)
петмез от цвекло
(1)
печен чесън
(1)
печени зеленчуци
(1)
печени червени чушки
(2)
печени чушки
(1)
печено какао
(1)
пиле
(38)
пилешки дроб
(1)
пилешко
(1)
пинса
(1)
питка
(3)
питки
(10)
пица
(8)
плодове
(15)
подарък
(1)
подправки
(1)
Портвайн
(1)
Порто
(1)
портокал
(4)
Португалия
(2)
порчини
(1)
пражка шунка
(1)
празници
(6)
праскови
(2)
предястия
(2)
пудинг
(1)
пуйка
(1)
пушена извара
(1)
пушена херинга
(1)
пъдпъдъчи яйца
(1)
пюре
(1)
резене
(1)
репички
(1)
риба тон
(4)
ризото
(6)
ризото кафяв ориз
(1)
рикота
(2)
рожден ден
(1)
Рождество
(1)
рукола
(3)
сайдер
(1)
салата
(2)
салати
(6)
свинско
(13)
семола
(1)
Силвена Роу
(3)
сини сливи
(6)
синьо сирене
(1)
сирена
(7)
сладкарски крем
(1)
сладко
(5)
сладко от сини сливи
(1)
сладолед
(4)
сливи
(2)
смес от сушени плодове за Коледа
(2)
сметана
(3)
солен кекс
(1)
солени крекери
(2)
соленки
(2)
сос
(3)
сос Алфредо
(2)
сос Морне
(1)
сос Морней
(1)
сос с мента
(1)
спагети
(2)
спанак
(11)
СПРЕД
(1)
стромболи
(1)
студена супа
(1)
сумак
(1)
супа
(16)
супа. кокосово мляко
(1)
сусамов тахан
(5)
сусамов тахан сливи
(1)
суфле
(3)
сушени домати
(3)
сушени плодове
(2)
сушени сини сливи
(1)
тарт
(4)
тахан
(6)
тахан халва
(1)
твърдо сирене
(1)
телешко
(10)
терин
(2)
тестени
(43)
тесто
(2)
тесто за пай
(1)
тесто с мая
(1)
тесто с бавно втасване
(1)
тиква
(11)
тиквички
(17)
торта
(3)
точени кори
(1)
трюфел
(1)
турска кухня
(1)
тутманик
(2)
тъмно пиво
(1)
фокача
(1)
фурми
(1)
фъстъчено масло
(2)
хляб
(12)
хумус
(2)
царевица
(2)
царевично брашно
(2)
Цветница
(1)
целина
(1)
целувки
(1)
чедар
(1)
чедър
(2)
червен боб
(1)
червена леща
(1)
червени чушки
(2)
червено вино
(1)
червено зеле
(1)
червено цвекло
(4)
череши
(7)
чийзкейк
(15)
чийзкейк без печене
(2)
чили
(1)
чътни
(3)
шипков мармалад
(2)
шкембе
(1)
шоколад
(39)
шоколад сушени сини сливи
(1)
шоколадов блат
(2)
шоколадов кейк без брашно със сироп
(1)
шоколадов мус
(3)
шоколадова глазура с крем сирене
(1)
юфка
(1)
юфка кори бюрек
(1)
ябълки
(13)
ябълки карамел десерт
(1)
ябълково пюре
(1)
ягоди
(7)
яйца
(8)
яйца щрудел
(1)
ястия с паста
(5)
dulce de leche
(3)
Frangipani
(1)
lemon curd
(1)
meancemeat
(1)
So into FOOD
(1)
Популярни публикации
-
Това е третата рецепта,с която участвам е прекрасното списание SO into FOOD. Но не е сладка, а с любимото ми телешко месо. Може да ви ...
-
Изкушавам се да ви разкажа за тази обичана от мен торта, защото малко експериментирах с изпичането на блатовете, разбиването на белтъците ...
-
Както се разбира от заглавието пинса-та се появява в Рим, регион Лацио. Разликата с пицата е в състава на тестото, времето на втасване, висо...
-
Или иначе казано - тутманичетата на Ина. Показвам ви ги, ако не сте ги видели. Но, ако не сте ги опитали трябва веднага да коригирате тоз...
-
Заглавието е вдъхновено от авторката на блога , според която това е "дар от рая" И нейната молба е : да направим този възхитите...
Дани, чудесни изглеждат - блестящо-златисти, направо плачат някой да ги схруска. Много ми допадат, още повече, че съм любител на гъбите и баниците, но тук с тези домашни кори сигурно ще се затрудня, не съм виждала такива.
ОтговорИзтриванеСпокойна неделна вечер и усмихната нова седмица :)
Ина, поправям се :ръчно точени кори, печени на сач
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани! Ще ги потърся и ще се похваля после (надявам се) :)))
ОтговорИзтриванеДани, за баници на теб може да се вярва на 100 процента :) Изглеждат убийствено вкусни :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки :)
Зори, благодаря за доверието :)
ОтговорИзтриванеА тези са наистина такива!
Прегръдки и от мен!
Невероятно изглеждат баничките, сигурна съм, че са и толкова вкусни, Дани!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав и пожелания за успешна нова седмица!
Дани,
ОтговорИзтриванебаничките са невероятни!
Рецептата е много интересна!
Резултата е страхотен!
Винаги ни представяш прекрасни баници! Поздравления!
Хубава неделна вечер!
Благодаря, Еви :)
ОтговорИзтриванеХубава седмица и на теб!
Роси,
ОтговорИзтриванерезултатът наистина е добър!
Успешна нова седмица!
Никога не съм виждала тези кръгли кори, с които е рецептата, Дани? В кои магазини се продават? Твоите банички изглеждат страхотни и на мен ми се приядоха :)
ОтговорИзтриванеДани,
ОтговорИзтриванепрекрасно изглеждат -
хареса ми твоята рецепта и технология.
Сигурно вече сте ги изхрускали всичките... Да ви е сладко,
хубава и усмихната нова седмица, Диана
myhappypond :)
ОтговорИзтриванеKорите се продават в хранителните магазини, може би по-големите
и са в прозрачна квадратна опаковка.
Дано да съм полезна!
Благодаря, Дианка :)
ОтговорИзтриванеНаистина ги схрускахме!
Хубава вечер и успешна седмица!
След това описание няма как да не се направят тези банички, Дани :)
ОтговорИзтриванеЩе се възползвам докато го няма малкия, че той не яде гъби :)
Хубава и много усмихната седмица :-)
Тони, ще се радвам, ако ви харесат :)
ОтговорИзтриванеХубава седмица!
Дани, ама много златисти и хрупкави са!
ОтговорИзтриванеТакава плънка ми е интересна, никога не съм правила само с гъби. Щом има и лук, шом и ти я препоръчваш, значи вкусни ще да са :)
Хубаво утре на теб :)
ПП: Пица с домати така и не направих. Но не се и наспах в неделята. Заведоха ме на гости..... убих се, това дето го работих го свърших в 1,30 след полунощ.
АЙ да си бях направила пицата поне ............
Пепи,
ОтговорИзтриванехубава е плънката и спокойно можеш да опиташ :)
А, за пицата - ела ми на гости!
Няма да те карам да работиш!
Е,банички с гъби не съм опитвала... Може би е време! :))
ОтговорИзтриванеУспешна седмица,Дани!
Добреее, още едно страхотно предложение за партито този WE, благодаря ти Дани:)
ОтговорИзтриванеНаистина е време, Краси :)
ОтговорИзтриванеХубава седмица за теб!
Вкуснотия! Направих ги, Дани, не устоях! Благодаря ти много за тази рецепта!
ОтговорИзтриванеПрекрасни летни дни!
Страшно се радвам , Дани :)
ОтговорИзтриванеБезоблачно синьо лято и за вас!
Самодивке, ще се радвам !
ОтговорИзтриванеХубав WE!