но ако го приготвите, няма да съжалявате :)
Четох го като тип индийска кухня, с типичните за нея подправки / гарам масала, кориандър, кайенски пипер/, но нямах от тях, а кориандъра не го обичам много.
Така, че ще напиша какво аз съм сложила, а вие ще си прецените.
И друг път са мариновала в кисело мляко, но ме изкуши добавянето на кокосово мляко,
което честно да си призная ме държеше в неведение, но нямало за какво :)
А елдата отдавна искам да опитам и реших, че вместо с ориз ще направя за гарнитура, елда.
За маринатата:
200 г кисело мляко
куркума
къри
лют готов сос
сол
бял пипер
сока на 1 лимон/ може и малко по-малко/
1 с.л. зехтин
1 счукана скилидка чесънАз използвах предни бутчета, които залях с маринатата.
Количеството на подправките вече казах, че са по желание.
Оставих за цяла нощ в хладилник.
На другия ден, намазах тиган с дебело дъно със зехтин, запържих за по 2-3 минути от всяка страна пилешкото .
В рецептата има и 1 глава лук, нарязана.
Аз я поставих и нея в маринатата и след като завъртях месото, добавих и лука и задуших 4- 5 минути.
Добавя се и една консерва кокосово мляко!
Да си призная не бях ползвала, но ако и вас ви притеснява, трябва да знаете, че изобщо не се усеща аромат на кокос :)
Готви се до сваряване на месото и сгъстяване на соса.
Аз извадих после бутчетата и обезкостих, иначе ми е трудно да сервирам.
По-лесно ще стане с парти бутчета.
До тук беше лесно :)
Елда никога не бях опитвала /ама и аз избрах една рецепта, в която не съм опитвала основните продукти, но нали съм любопитна..../
Купих елда от руския ни магазин в опаковка с 4 единични пакетчета от по 100 г едното,
които са надупчени и се варят около 15 минути/ те напълниха пакетчето, отцежда се и се разрязва/
Във водата за варене сложих сол.
Сварих и отворих, сложих една бучка масло, като при кускус-а и опитах, за да знам как ще продължа :)
В тиган с малко зехтин, задуших 1 глава лук, 4-5- скилидки чесън, нарязани, 200 г нарязани гъби. Зехтинът, който ползвам напоследък е този, с непрецедена маслина
и има утайка, която го прави с още по-силен аромат, зелен на цвят когато го изсипеш :)
След като всичко поомекна, добавих царевица от консерва , бял пипер, черен пипер.
настъргах един домат и за разкош нарязах 2-3 листенца мента/ сушах на терасата/
Тук си мисля, че на Пепчо няма да се хареса :)
Така приготвих елдата.
Сервирах обезкостеното пиленце със леко киселия, но много вкусен сос и елдата за гарнитура.
Трябва да ви кажа, че елдата вече попада в графа "любими" и ще опитвам различни варианти.
А вие какво мислите - ще опитате ли индийска кухня ?:)
Казвам ви : да ви е сладко!!!!
Дани, обичам много индийската кухня, а твоето предложение е много примамливо....А елдата също е на почит у дома.
ОтговорИзтриванеСпорна и прохладна седмица!
Дани,
ОтговорИзтриванетака апетитно и изкушаващо можеш само ти да представяш рецепта. Звучи интересно, ароматно и много вкусно - хареса ми.
Благодаря,
хубава и усмихната лятна вечер, Диана
Със сигурност ще ни е сладко! :)
ОтговорИзтриванеИ ние вкъщи обичаме елда, а в комбинация с това пикантно пиленце, представям си колко вкусно се е получило.
Усмихната и лека седмица, Дани :)
Мария,
ОтговорИзтриванемного се радвам, че сте любители :)
На нас ни хареса и ще повторим!
И на вас прохладна седмица!
Дианка,
ОтговорИзтриванене знаех, че толкова добре разказвам!
Радвам се;
а иначе ни беше вкусно :)
Хубава вечер и прохладно утре!
Ина, сетих се за теб,
ОтговорИзтриванекогато приготвях гречката,
защото бях чела рецепти в твоя блог :)
А пиленцето е вкусно!
Усмихната и прохладна седмица!
Абе на картинката изглежда... странно.
ОтговорИзтриванеАми на вкус не е странно :)
ОтговорИзтриванеМислех си, че съм скарана с елдата, но след твоя разказ, май ще й дам втори шанс ;) Пак е много вкусно при теб, Дани :)
ОтговорИзтриванеТакъв зехтин не съм ползвала, но преди време един приятел на мъжа ми - грък ни беше донесъл 5 л. домашен зехтин... няма такова нещо - с утайка както казваш и много много ароматен. По принцип не ползвам екстра върджин за готвене, чела съм че температурата му на промяна на структурата е твърде ниска и бързо променя вкусовите си качества. Същият човек дето ни донесе домашния зехтин, каза че ако искаме да го ползваме за готвене е добре да го смесваме с царевично олио в съотношение 1:1
Лека нощ от мен, Дани и хубав утрешен ден :)
Зори, дай втори шанс на екдата :)
ОтговорИзтриванеКогато се оекуси е много вкусна и знаеш полезна!
Този зехтин е с аромата на детството ми :баба ми винаги имаше едни кутии със зехтин, който миришеше по този начин.
Аз го ползвам за овкусяване на салати, но тук го използвах и не ми поздразни.
Благодаря за информацията!
Спокойна вечер, миличка и прохладно утре!
Дани, пила си от ония хапчета, нали :)
ОтговорИзтриванеСъжалявам, но си съвсем права - не мога да дам втори шанс на елдата.Ако изключим нея - всичко друго в тази рецепта много ми харесва и с удоволствие мих пробвала.
Хубава вечер на теб :-)
Пепчо, благоаря за коментара :)
ОтговорИзтриванеЗа хапчетата не разбрах!!!
Хубава и прохладна вечер!
Дани,харесвам индийска кухня,елда и всичките подправки,които си ползвала, само от кокосовото мляко бих се въздържала май.
ОтговорИзтриванеТози зехтин ми допада,ще се поогледам за подобен нефилтриран.Благодаря,че сподели за него.
:-)
Диди,
ОтговорИзтриванерадвам се, че ти допада :)
Коосовото мляко няма никакъв специфичен вкус и няма да го усетите!
Прохладна вечер!