А и как иначе след като е страхотна !
Усещам, че и вие преглъщате и за това си осигурете:
Маслено тесто за киш:
за форма 28 см
180г брашно
110 г студено масло
1/2 ч.л. сол
3-4-с.л. ледено студена вода
Знаете, че се работи бързо, тестото се събира на топка и се поставя за 30 мин. в хладилник.
За плънката
1 глава лук, нарязана на полумесеци
1-2 круши, обелени и нарязани на филийки
3-4 яйца
200 мл сметана150 г настърган козе кашкавал / от любимият ми/
масло 1 с.л.
малко бял, или черен пипер
Нарязаният лук се завърта в маслото, изважда се
Завъртат се и нарязаните на филийки круши.
След изваждане от хладилника ,
тестото се разточва, поставя се във формата с борд, надупчва се
и се пече 10 мин. при 150 градуса.
След като се извади, върху него поръсваме малко галета, заради крушите.
Те се нареждат отгоре,
поставя се лука, разбитите яйца, разбъркани със сметаната и добавен настъргания кашкавал.
Пече се при 180 градуса 30-40 минути.
Става разкошно!
Изваждаме изстуденото вино, или бира :))
Специално намигване към Ondine :)
Вкусно :) И аз обичам тази комбинация :)
ОтговорИзтриванеХубаво утре от мен, Дани :)
E, позна за преглъщането :)))
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда, Дани!
Явно сме на тема круши :)))
Сменяш стойностите за височина и ширина, които естествено са в пиксели и копираш адреса на изображението, намиращ се в скобите на href="URL address"> на мястото на адреса, който ти се намира в кавичките на src="URL_t"
Лека вечер :)
Радвам се, Зори :)
ОтговорИзтриванеИ на теб!
Инче, телепатията е голяма работа :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за обяснението, но ако се уточним и за коя програма говорим :)
Прегръдки!
Много хубава комбинация, Дани!
ОтговорИзтриванеОригинална идея!
Хареса ми!
Поздрави и хубава вечер!
Que combinación más exquisita, me encanta. Me lo anoto para poder hacerlo.
ОтговорИзтриванеUn beso.
Радвам се, Роси :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер и на теб!
Мдам,знаМ си аз ,че нарочно ме дразниш!!! :D :)))И то точно като вече я няма любимата ми пица!!! :D
ОтговорИзтриванеИ ....чакай мейл ;)с обясненията:))))
Gracias, Gloria :)
ОтговорИзтриванеНямаш проблеми с пицата :)
ОтговорИзтриванеЧакам..
Абе Дани,
ОтговорИзтриванепредставям си само ароматите какви са...дразниш и мен :)
Съвсем скоро обекщавам, че ще започна да показвам не само сладки десерти, ами и други неща в блога. Така, че очаквай включване с този киш.
Мммм прияде ми се
Фантастична комбинация!!!! Сега точа лиги и въздишам тежко:))) При първа възможност ще го направя, само да ми оправят куФнята:)
ОтговорИзтриванеДани, много се радвам, че ти харесва!
ОтговорИзтриванеЩе чакам с нетърпение включване, а не се съмнявам, че и соленките ти неща
ще са вусни като сладките!!
Поздрави!
Лулу, с нетърпение чакам да ни "разходиш" из новата ти кухня!
ОтговорИзтриванеИ новите ти вдъхновяващи и навяващи прекрасни асоциации, разкази!
Хубав ден!
ауу, много френско!
ОтговорИзтриванекиш много обичам, но не съм се осмелявала още да правя:-)
Е,това е истината! Страхотия е направо!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Йоли :)
ОтговорИзтриванеТвоят коментар е балсам за душата ми!
Марти, трябва да минеш и на "френска" вълна :)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!