Коледните приготовления са в разгара си.
Преди няколко дни Зори ме насочи към една рецепта за меденки, за което и благодаря.
Меденките за сега отлежават, а аз разглеждайки рецептите в сайта попаднах на тази рецепта, която сега ви предлагам.
Необходими са :
2яйца,
100гзахар,
100мл прясно мляко,
3с.л.олио,
150гбрашно,
1/2 бакпулвер,
2 големи круши/при мен/,
щипка сол.
Яйцата +солта се разбиват със захарта до побеляване,
прибавят се смесените пр.мляко и олио и накрая се добавя
пресятото брашно и бакпулвера.
Крушите се обелват и нарязват на филийки.
На дъното на тортена форма се поставя хартия,
върху нея се излива половината смес,
отгоре се нареждат крушите и се заливат с останалата смес.
Пече се в предварително нагрята на 180градуса фурна 30 мин.
През това време се прави заливката:
80гмасло се разтопява на бавен огън ,
добавят се 3с.л. захар да се разтопят и бавно се добавя едно разбито яйце.
Изпечената смес се изважда от фурната надупчва се с вилица и се изсипва заливката.
Връща се обратно във фурната и се допича още 20 мин.
Според рецептата се залива с карамел.
Аз поставих белтъчна глазура, която ми остана от меденките/ просто не я използвах/
Получи се много лек и приятен сладкиш за следобедния чай- при мен зелен със сушена мента и кафява виенска захар.
Едно приятно удоволствие в натоварените почивни дни.
Да ви е сладко:)
Преди няколко дни Зори ме насочи към една рецепта за меденки, за което и благодаря.
Меденките за сега отлежават, а аз разглеждайки рецептите в сайта попаднах на тази рецепта, която сега ви предлагам.
Необходими са :
2яйца,
100гзахар,
100мл прясно мляко,
3с.л.олио,
150гбрашно,
1/2 бакпулвер,
2 големи круши/при мен/,
щипка сол.
Яйцата +солта се разбиват със захарта до побеляване,
прибавят се смесените пр.мляко и олио и накрая се добавя
пресятото брашно и бакпулвера.
Крушите се обелват и нарязват на филийки.
На дъното на тортена форма се поставя хартия,
върху нея се излива половината смес,
отгоре се нареждат крушите и се заливат с останалата смес.
Пече се в предварително нагрята на 180градуса фурна 30 мин.
През това време се прави заливката:
80гмасло се разтопява на бавен огън ,
добавят се 3с.л. захар да се разтопят и бавно се добавя едно разбито яйце.
Изпечената смес се изважда от фурната надупчва се с вилица и се изсипва заливката.
Връща се обратно във фурната и се допича още 20 мин.
Според рецептата се залива с карамел.
Аз поставих белтъчна глазура, която ми остана от меденките/ просто не я използвах/
Получи се много лек и приятен сладкиш за следобедния чай- при мен зелен със сушена мента и кафява виенска захар.
Едно приятно удоволствие в натоварените почивни дни.
Да ви е сладко:)
Мммм.. Дани, идвам ти на гости :) и сладкиша и чая са просто прекрасни :) Успешна нова седмица от мен :)
ОтговорИзтриванеЗаповядяй,Зори:)Успешна и усмихната и на теб:)))
ОтговорИзтриванеЗдравей Дани! отскочих за малко при теб и... ама много се разсейвам като започна да обикалям из блоговете, все нещо интересно и ново сращам и се забравям....
ОтговорИзтриванеУж си казах, че ще залягам да напиша рецептите, който се насъбраха за писане, но ми е трудно да се сдържа и да не отскоча тук-там!!!
Весел и усмихнат ден!!!
Благодаря,Мария,усмивки и за теб:)
ОтговорИзтриване