Вече знаете,че обичаме супи, особено крем-супи.
Това мое предложене става много вкусно
.Можете да използвате спанак,лапад или коприва.
На този етап имах спанак.
Необходими са ви:
600-800г спанак
1 стрък праз
20г масло
1ч.ч.прясно мляко.
Отделно за белия сос:
30-40гмасло
2.с.л брашно
2 кубчета пилешки бульон.
Изчистеният спанак и нарязаният праз задушавам в маслото и добавям 1ч.ч.топла вода.
Отделно се разстопява маслото, прибавя се брашното и като покафенее се добавя около 1 л гореща вода.
Стриват се и бульоните.
Към тази смес се прибавя и спаначната и се вари 10 мин.
Пасира се, добавя се прясното мляко /или сметана/лимонов сок , сол и ч.пипер.
Отделно се сваряват пъдпъдъчите яйца за около 4мин и се поставят нарязани при сервиране.
При мен се вижда ,че яйцата са кокоши,
защото днес в околните магазини нямаше пъдпъдъчи,
а беше толкова хлъзгаво,че пъплих като охлюв.
Но това не промени вкуса.
Стана невероятно вкусна супа.
Чакам отзиви:)))
Това мое предложене става много вкусно
.Можете да използвате спанак,лапад или коприва.
На този етап имах спанак.
Необходими са ви:
600-800г спанак
1 стрък праз
20г масло
1ч.ч.прясно мляко.
Отделно за белия сос:
30-40гмасло
2.с.л брашно
2 кубчета пилешки бульон.
Изчистеният спанак и нарязаният праз задушавам в маслото и добавям 1ч.ч.топла вода.
Отделно се разстопява маслото, прибавя се брашното и като покафенее се добавя около 1 л гореща вода.
Стриват се и бульоните.
Към тази смес се прибавя и спаначната и се вари 10 мин.
Пасира се, добавя се прясното мляко /или сметана/лимонов сок , сол и ч.пипер.
Отделно се сваряват пъдпъдъчите яйца за около 4мин и се поставят нарязани при сервиране.
При мен се вижда ,че яйцата са кокоши,
защото днес в околните магазини нямаше пъдпъдъчи,
а беше толкова хлъзгаво,че пъплих като охлюв.
Но това не промени вкуса.
Стана невероятно вкусна супа.
Чакам отзиви:)))
Дани, аз съм убеден фен, на всичко което се яде с лъжица, на спанака също. Тази супа със сигурност е невероятна. Хубав неделен ден от мен :)
ОтговорИзтриванеРадвам се,че си фен :)Снимката излезе ужасно,но при по-добро въображение прилича на "зелено".Уютен неделен ден и на теб:))))
ОтговорИзтриванеДани, аз също съм фен на спанака. Да не говорим, че доста от рецептите във висшата кухня се приготвят със спанак. С ненатрапчив вкус е и много полезен....
ОтговорИзтриванеАбе изобщо, страхотни неща могат да се предложат с него . Добра рецепта за пости.:)))Поздравления !!!
Хубав и спокоен почивен ден :)))
Благодаря ,Ваня,хубав и ползотворен ден и на теб:))
ОтговорИзтриванеОгромное вам человеческое спасибо, очень актуальная заметка.
ОтговорИзтриванеСпасибо,всего хорошего :)С праздником:))
ОтговорИзтриване