Обичам зелен боб и една от любимите ми рецепти е тази :)
В нея отгоре съм сложила трохи хляб, които след запичане са хрупкави
и придават чар на боба :)
Тези дни отново реших да го приготвя по същата рецепта, но гледайки в нета, видях че
има един много вкусен лук, който много често прави компания на боба.
Влюбих се в него!
лук, нарязан на кръгчета
прясно мляко*
брашно
сол
лют червен пипер
мазнина за пържене
Лукът се нарязва на тънки кръгчета и се залива с прясно мляко,
което трябва да го покрие.
Оставя се за 1-2 часа.
Отцежда се и се подсушава добре с кухненска хартия.
Овалва се добре в брашно, към което са прибавени сол и лют червен пипер по желание.
Брашното се изтупва пред пържене.
Пържи се в сгорещена мазнина до придобиване на хубав загар.
Изважда се с решетъчна лъжица и се поставя върху хартия.
За мен не пое мазнина, която да се усеща.
Изглежда като стъклен :)
Но е невероятно хрупкав и имаше вероятност да не ми остане за боба :)
*В някои рецепти се ползва buttermilk.
Ако сте любители на лук, опитайте.
Сигурна съм, че ще го направите отново!
Отцеденото мляко го използвах, за да направя бешамел за боба.
Приятно хрупане :)
Изглежда страхотно, Дани! Особено с този лук!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеЛукът е страшен! Ужасно обичам! Благодаря за рецептата, Дани, непременно ще направя.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Йоли!
ИзтриванеИ трябва да направиш в по-големи количества ;)
Това изглежда ама много вкусно, Дани, поздрави! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Гери!
ИзтриванеИ аз харесвам зеления фасул, а това хрупкаво допълнение е невероятно! Май и при мен трудно ще се опази, за да стигне до боба! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна седмица, Дани!
Тили, радвам се, че ти харесва :)
ИзтриванеПоздрави и прохлада!
Супер, Дани! Добре, че показа и рецептата за зеления фасул, покрай лука :) Много по мой вкус са и двете. Очаквай включване :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеСнежи, винаги ме радват твоите коментари!
ОтговорИзтриванеОчаквам включване :)
Панирала съм лук,но по този начин, много хрупкаво и вкусно не съм.Така че ще го направя...
ОтговорИзтриванеХубава вечер,Дани!
Живе, ще се радвам да го направиш :)
ИзтриванеНе обичам лук, но от тези снимки, опис и похвали, чак ми се прииска да го опитам. Май имаме всички съставки, колко му е да изненадам пилето довечера с... лук... :)
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен, Дани!
Този съм сигурна, че ще го заобичаш :)
ИзтриванеПрегръдка, Тики!
Идеалното мезе за студено питие, Дани! Прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеНаздраве, Еви!
ИзтриванеИ аз съм влюбена, само от снимките, сигурна съм, че ще се заобичаме с този лук, след като го пробвам:). Страхотия! Прекрасна вечер, мила!
ОтговорИзтриванеКате, радвам се, когато човек се влюбва :)
ИзтриванеНяма значение в какво!
Прегръдки, мила!
Винаги бих го хапвала с удоволствие. Само ме разбирам защо трябва толкова да ме мързи да си го изпържа;)
ОтговорИзтриванеМъхче, той толкова бързо се пържи.... :)
ИзтриванеДани,направо да ти проговори от снимките този хрупкав лук,мнооого съблазнителен е!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав ден!
Съблазнителен е, Роси :)
ИзтриванеПрегръдка!
Дани, сигурна съм, че е много вкусен, гледайки снимките ти!
ОтговорИзтриванеИнтересна техника с млечната баня....
Бети,тази техника явно помага :)
ИзтриванеПоздрави!
Чудесна идея и рецепта, Дани,
ОтговорИзтриванемного харесвам такъв вид хрупки... ще опитам и аз:)
Поздрави и хубаво лято!
Дианка, сигурна съм, че ще ти хареса!
ИзтриванеУсмихнато лято за теб!