6 юли 2014 г.

FRENCH FRIED ONION








Обичам зелен боб и една от любимите ми рецепти е тази :)

В нея отгоре съм сложила трохи хляб, които след запичане са хрупкави
и придават чар на боба :)

Тези дни отново реших да го приготвя по същата рецепта, но гледайки в нета, видях че
има един много вкусен лук, който много често прави компания на боба.

Влюбих се в него!

лук, нарязан на кръгчета
прясно мляко*
брашно
сол
лют червен пипер
мазнина за пържене






Лукът се нарязва на тънки кръгчета и се залива с прясно мляко,
което трябва да го покрие.
Оставя се за 1-2 часа.
Отцежда се и се подсушава добре с кухненска хартия.
Овалва се добре в брашно, към което са прибавени сол и лют червен пипер по желание.
Брашното  се изтупва пред пържене.
Пържи се в сгорещена мазнина до придобиване на хубав загар.
Изважда се с решетъчна лъжица и се поставя върху хартия.

За мен не пое мазнина, която да се усеща.
Изглежда като стъклен :)

Но е невероятно хрупкав и имаше вероятност да не ми остане за боба :)

*В някои рецепти се ползва buttermilk.

Ако сте любители на лук, опитайте.
Сигурна съм, че ще го направите отново!


Отцеденото мляко го използвах, за да направя бешамел за боба.



Приятно хрупане :)


26 коментара:

  1. Изглежда страхотно, Дани! Особено с този лук!

    ОтговорИзтриване
  2. Лукът е страшен! Ужасно обичам! Благодаря за рецептата, Дани, непременно ще направя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Йоли!
      И трябва да направиш в по-големи количества ;)

      Изтриване
  3. Това изглежда ама много вкусно, Дани, поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  4. И аз харесвам зеления фасул, а това хрупкаво допълнение е невероятно! Май и при мен трудно ще се опази, за да стигне до боба! :)
    Поздрави и успешна седмица, Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, радвам се, че ти харесва :)
      Поздрави и прохлада!

      Изтриване
  5. Супер, Дани! Добре, че показа и рецептата за зеления фасул, покрай лука :) Много по мой вкус са и двете. Очаквай включване :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Снежи, винаги ме радват твоите коментари!
    Очаквам включване :)

    ОтговорИзтриване
  7. Панирала съм лук,но по този начин, много хрупкаво и вкусно не съм.Така че ще го направя...
    Хубава вечер,Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе, ще се радвам да го направиш :)

      Изтриване
  8. Не обичам лук, но от тези снимки, опис и похвали, чак ми се прииска да го опитам. Май имаме всички съставки, колко му е да изненадам пилето довечера с... лук... :)
    Усмивка от мен, Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този съм сигурна, че ще го заобичаш :)
      Прегръдка, Тики!

      Изтриване
  9. Идеалното мезе за студено питие, Дани! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  10. И аз съм влюбена, само от снимките, сигурна съм, че ще се заобичаме с този лук, след като го пробвам:). Страхотия! Прекрасна вечер, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, радвам се, когато човек се влюбва :)
      Няма значение в какво!
      Прегръдки, мила!

      Изтриване
  11. Винаги бих го хапвала с удоволствие. Само ме разбирам защо трябва толкова да ме мързи да си го изпържа;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче, той толкова бързо се пържи.... :)

      Изтриване
  12. Дани,направо да ти проговори от снимките този хрупкав лук,мнооого съблазнителен е!
    Прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съблазнителен е, Роси :)
      Прегръдка!

      Изтриване
  13. Дани, сигурна съм, че е много вкусен, гледайки снимките ти!
    Интересна техника с млечната баня....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети,тази техника явно помага :)
      Поздрави!

      Изтриване
  14. Чудесна идея и рецепта, Дани,
    много харесвам такъв вид хрупки... ще опитам и аз:)
    Поздрави и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, сигурна съм, че ще ти хареса!
      Усмихнато лято за теб!

      Изтриване

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) арония (1) бадеми (3) баклава (2) банани (3) баница (18) бекон (1) белтъци (4) бисквитени кори за пай (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (3) бриош (8) броколи (3) бюрек (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (37) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (4) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (116) десерт без брашно (6) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (8) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) кайма (10) канелони (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (1) кифлички (6) киш (6) клафути (2) козунак (10) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (1) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) кускус (1) къри паста (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (26) Нова година (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) пай (3) пармезан (4) парфе (1) пастет (2) патладжан (10) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (1) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (37) пилешки дроб (1) пилешко (1) питка (3) питки (10) пица (5) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (5) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) Силвена Роу (3) сини сливи (5) синьо сирене (1) сирена (7) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солени крекери (2) соленки (1) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (7) студена супа (1) сумак (1) супа (15) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (4) сусамов тахан сливи (1) суфле (2) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (3) тахан (6) телешко (10) тестени (36) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тиква (9) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (1) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (11) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (1) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (14) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шоколад (36) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (2) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ягоди (6) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации