1 юни 2013 г.
КИШ ОТ КИНОА С ПРЕСЕН ГРАХ И ТИКВИЧКИ
Вече сте разбрали, че се харесваме с киноа -та.
Със смесената бяла и червена.
Днес ще ви представя рецепта за един по-различен киш.
Основата му не е от тесто, а от киноа.
Плънката може да е такава,каквато ви харесва.
Ще ви предложа моята, както и на оригиналната рецепта.
Според нея трябваше да имам аспержи и артишок.
Аз явно съм напред с азбуката и от тази буква нямах продукти.
Замених ги с нещо свежо и сезонно.
ЗА ОСНОВАТА :
1/2 ч.ч. киноа, смесена
1 ч.ч. вода
1 яйце
1/4 ч.ч. пармезан настърган
Водата заедно с киноата се слагат на котлона.
След завиране, се намаля степента на котлона и се оставя да ври около 10 минути
до абсорбиране на водата.
Оставя се малко да се поохлади.
Добавят се яйцето и пармезана, хомогенизират се добре, и се изсипват в леко намазнена
форма за пай с диаметър поне 26 см.
Пече се до леко покафеняване при 170 градуса за около 15 минути.
ЗА ПЛЪНКАТА :
1 тиквичка
пресен грах,или замразен
1/4 ч.ч. песто от тиквички *
куркума
скилидка чесън
малко масло и олио за задушаване на зеленчука
4 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко, или сметана
150 г пушена моцарела, или някакво друго пушено сирене
сол
черен пипер
В тиган се загряват малко масло и олио.
Добавя се счукана скилидка чесън, куркумата и черния пипер.
Добавят се зеленчуците и се задушават леко.
Посоляват се.
* Пестото си приготвяте предварително.
Моето този път имаше бланширана и отцедена тиквичка,
магданоз, малко босилек и няколко листа мента.
Кедрови ядки и чесън.
Зехтин и пармезан.
Често си правя напоследък такова песто с повече орехи.
Ако не ви се чака да се отцеди водата от тиквичката, можете да добавите малко трохи
от средата на пресен хляб.
Добавям го на салати и мажа на филийка :)
Задушените зеленчуци се смесват с пестото, яйцата и млякото.
Изсипват се върху запечената смес от киноа.
Добавя се сиренето .
Пече се около 30-35 минути при 170 градуса.
Сигурна съм, че ще сте нетърпеливи да изчакате да изстине.
Ухае чудесно от сиренето.
Ако и вие сте любители на киноа, опитайте го :)
Плънката търпи всякакво въображение!
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About Me
- Dani
- БУРГАС, Bulgaria
- Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!
Етикети
"Павлова"
(3)
авокадо
(3)
агнешко
(1)
аранчини
(1)
арборио
(1)
арония
(1)
багети
(1)
бадеми
(3)
баклава
(3)
банани
(3)
баница
(20)
бекон
(1)
белтъци
(6)
бира
(1)
бисквитени кори за пай
(1)
БИСКВИТИ
(1)
бишкоти
(1)
боровинки
(1)
боровинков крем
(1)
брауни
(4)
бриош
(8)
броколи
(3)
бюрек
(2)
бял шоколад
(1)
бял шоколад торта
(1)
веган
(1)
Вегетариански
(40)
Великден
(5)
вино SO into FOOD
(1)
вишни
(4)
галет
(5)
Гинес
(1)
говеждо
(1)
гостуване
(1)
гратен
(4)
грах
(4)
гремола
(1)
гризини
(1)
грозде
(1)
гъби
(6)
десерт
(121)
десерт без брашно
(8)
десерт без изпичане
(1)
джинджифил
(4)
джолан
(1)
див ориз
(1)
дип
(14)
домати
(2)
домашна майонеза
(1)
домашни бисквити за чийзкейк
(1)
дроб
(1)
дюли
(6)
език
(1)
елда
(1)
желатин
(1)
заатар
(5)
закуска
(13)
зелен боб
(2)
зеленчуци
(1)
зехтин
(1)
зимнина през лятото
(1)
индийска
(1)
италианска кухня
(1)
кайма
(10)
канелони
(1)
карамелен крем
(1)
кардамон
(1)
картофи
(5)
карфиол
(1)
касис
(1)
кафяв ориз
(1)
кафяв ориз
(3)
кашкавал
(1)
кейк
(9)
кестени
(1)
киноа
(8)
кинори
(1)
кисело мляко
(2)
кифли
(3)
кифлички
(6)
киш
(6)
кладница
(1)
клафути
(2)
книга
(1)
козунак
(11)
кокосово мляко
(6)
Коледа
(3)
консервирани лимони
(2)
крекери
(2)
крем от кестени
(1)
крем сирене
(9)
крем шантили
(1)
круши
(14)
куркума
(1)
кускус
(1)
къри паста
(1)
кюфтета
(1)
лазаня
(1)
лапад
(2)
лапад питки
(1)
левурда
(1)
лешников нугат
(1)
леща
(1)
лимон
(1)
лимонада
(1)
лимонов крем
(2)
лозови сърми
(1)
Лондон
(6)
лук
(1)
магданоз
(1)
мак
(3)
малини
(2)
манго
(7)
маракуя
(4)
маринован чесън
(1)
мароканска кухня
(1)
мас
(1)
маскарпоне
(3)
маслен сос
(1)
маслини
(1)
МАСЛО
(1)
меко сирене
(1)
меласа от нар
(2)
мента
(4)
ментово мляко
(1)
многолистно спанак
(1)
многолистно тесто
(5)
моркови
(6)
моцарела
(3)
мус
(1)
мус от бял шоколад
(1)
мусака
(1)
мухамара
(1)
мъфини
(1)
награди
(1)
нар
(4)
нахут
(8)
некулинарно
(26)
Нова година
(1)
овесени ядки
(1)
омлет
(2)
орехи
(1)
ориз
(2)
оризово брашно
(1)
Павлова
(1)
пай
(3)
пармезан
(5)
парфе
(1)
пастет
(2)
патладжан
(11)
Персийска кухня
(1)
песто
(10)
петмез от цвекло
(1)
печен чесън
(1)
печени зеленчуци
(1)
печени червени чушки
(2)
печени чушки
(1)
печено какао
(1)
пиле
(38)
пилешки дроб
(1)
пилешко
(1)
пинса
(1)
питка
(3)
питки
(10)
пица
(8)
плодове
(15)
подарък
(1)
подправки
(1)
Портвайн
(1)
Порто
(1)
портокал
(4)
Португалия
(2)
порчини
(1)
пражка шунка
(1)
празници
(6)
праскови
(2)
предястия
(2)
пудинг
(1)
пуйка
(1)
пушена извара
(1)
пушена херинга
(1)
пъдпъдъчи яйца
(1)
пюре
(1)
резене
(1)
репички
(1)
риба тон
(4)
ризото
(6)
ризото кафяв ориз
(1)
рикота
(2)
рожден ден
(1)
Рождество
(1)
рукола
(3)
сайдер
(1)
салата
(2)
салати
(6)
свинско
(13)
семола
(1)
Силвена Роу
(3)
сини сливи
(6)
синьо сирене
(1)
сирена
(7)
сладкарски крем
(1)
сладко
(5)
сладко от сини сливи
(1)
сладолед
(4)
сливи
(2)
смес от сушени плодове за Коледа
(2)
сметана
(3)
солен кекс
(1)
солени крекери
(2)
соленки
(2)
сос
(3)
сос Алфредо
(2)
сос Морне
(1)
сос Морней
(1)
сос с мента
(1)
спагети
(2)
спанак
(11)
СПРЕД
(1)
стромболи
(1)
студена супа
(1)
сумак
(1)
супа
(16)
супа. кокосово мляко
(1)
сусамов тахан
(5)
сусамов тахан сливи
(1)
суфле
(3)
сушени домати
(3)
сушени плодове
(2)
сушени сини сливи
(1)
тарт
(4)
тахан
(6)
тахан халва
(1)
твърдо сирене
(1)
телешко
(10)
терин
(2)
тестени
(43)
тесто
(2)
тесто за пай
(1)
тесто с мая
(1)
тесто с бавно втасване
(1)
тиква
(11)
тиквички
(17)
торта
(3)
точени кори
(1)
трюфел
(1)
турска кухня
(1)
тутманик
(2)
тъмно пиво
(1)
фокача
(1)
фурми
(1)
фъстъчено масло
(2)
хляб
(12)
хумус
(2)
царевица
(2)
царевично брашно
(2)
Цветница
(1)
целина
(1)
целувки
(1)
чедар
(1)
чедър
(2)
червен боб
(1)
червена леща
(1)
червени чушки
(2)
червено вино
(1)
червено зеле
(1)
червено цвекло
(4)
череши
(7)
чийзкейк
(15)
чийзкейк без печене
(2)
чили
(1)
чътни
(3)
шипков мармалад
(2)
шкембе
(1)
шоколад
(39)
шоколад сушени сини сливи
(1)
шоколадов блат
(2)
шоколадов кейк без брашно със сироп
(1)
шоколадов мус
(3)
шоколадова глазура с крем сирене
(1)
юфка
(1)
юфка кори бюрек
(1)
ябълки
(13)
ябълки карамел десерт
(1)
ябълково пюре
(1)
ягоди
(7)
яйца
(8)
яйца щрудел
(1)
ястия с паста
(5)
dulce de leche
(3)
Frangipani
(1)
lemon curd
(1)
meancemeat
(1)
So into FOOD
(1)
Популярни публикации
-
Изкушавам се да ви разкажа за тази обичана от мен торта, защото малко експериментирах с изпичането на блатовете, разбиването на белтъците ...
-
Това е третата рецепта,с която участвам е прекрасното списание SO into FOOD. Но не е сладка, а с любимото ми телешко месо. Може да ви ...
-
Както се разбира от заглавието пинса-та се появява в Рим, регион Лацио. Разликата с пицата е в състава на тестото, времето на втасване, висо...
-
Или иначе казано - тутманичетата на Ина. Показвам ви ги, ако не сте ги видели. Но, ако не сте ги опитали трябва веднага да коригирате тоз...
-
Или нещо вкусно и полезно за намазване на филийка! Видът на филийката оставям на вас. А аз ще ви дам рецептата за муса : 2-3 ср...
Кища изглежда много вкусен ,Дани ! Още не съм опитвала киноа ,но ми харесва предложението ти !И точно с твоите зеленчуци :) !
ОтговорИзтриванеПоздрави ! Хубава съботна вечер !
Ивче, време е да я опиташ!
ИзтриванеПоздрави и много усмивки!
Разкошен е , Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеЕх, Дани, как да го придърпам това парченце ми кажи?! Въртя се пред монитора, ама очи пълни - ръце празни:). Разкошен е кишът, а основата ме заинтригува. Хубава вечер, изкусителке!
ОтговорИзтриванеБонбонче, това е трудно с придърпването!
ИзтриванеОсвен да го направиш!
Хубава вечер и за теб!
Много си напред, Дани,
ОтговорИзтриванеможе би не толкова с азбуката на наличните продукти,
а с иновативните идеи и предложения...
Много, много ми хареса - поредното изкушение,
впечатляващо съчетание, изпълнение, снимки...
Мога да пиша и още, но по-добре е да го опитам,
поздрави и хубава съботна вечер, Диана
Дианка, благодаря!
ИзтриванеИ ще се радвамм да го опиташ!
Прегръдка и хубаво настроение!
Дани, ние знаем, че се харесвате, а пък ти знаеш колко много харесваме твоите страхотни идеи!
ОтговорИзтриванеТази мисля още утре да реализирам, ако не ми мине котка път;) Прегръдка от мен!
Мъхче, усмихна ме рано сутринта!
ИзтриванеЩе чакам отзиви, защото с котката сме се разбрали :)
Прегърдка и хубава неделя!
Интересно предложение, Дани! Обичам киноа, но червена още не съм опитвала. Блатът ме заинтригува и почти усещам как ухае цялата комбинация. Поздрави и прегръдки, с пожелание за прекрасна неделя!
ОтговорИзтриванеСнежи, аз харесвам червената, защото хрупа, когато се консумира:)
ИзтриванеПрегръдки и усмихната неделя!
Е Дани, киноа и пресен грах - и двете ни са фаворити сега у дома...така че ще пробваме!
ОтговорИзтриванес усмивка
м.
Е, ще се радвам да се накефите :)
ИзтриванеУсмихнато време!
Ама и ти си била на тиквичкова тема тия дни :)
ОтговорИзтриванеЧудесно и доста нестандартно предложение, Дани, със страхотен захар!
Хубаво е, че ти е липсвала буквата а - аспержи, голям треволяк е :)) Ама аз пък какво разбирам :))
Хубава новад седмица, азбукотрошачке :))
Инче, не знам ти какво разбираш, но аз аспержи не съм опитвала :)
ИзтриванеНо не ми се стоеше на буквата "а-а-а" и минах по-нататък по азбуката :)
Загарът за съжаление не е от плажа :)
Усмивки!
Разкошен киш Дани, толкова вкусен и ароматен!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава седмица и поздрави на любимото моренце:)
Еви, винаги поздравявам морето от теб!
ИзтриванеМалко е студеничко за плаж, но със сигурна, че е временно!
Прегръдки и слънчево настроение!
Чудничко ухае пак при теб,мила Дани,и знаеш как да ми накараш тумбака да застърже в бурен протест в този късен час!Представям си колко е вкусно!Прегръдка и хубави летни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, скъпа Роси!
ИзтриванеПрегръдка и от мен и усмихнато лято!
Разкошен е, Дани! Цветен, вкусен и невероятен красив. Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Еви!
ИзтриванеПрегръдки и много усмивки!
ah, Dani, razkoshen e! ne sam pravila dosega kish. pri teb vinagi uhae. pregradki i pozdravi na moreto
ОтговорИзтриванеМария, ще се радвам да го направиш!
ИзтриванеМорето пита за теб, след моите поздрави :)
Прегръдки!
Здравей, Дани! Не знам защо едва сега откривам твоето местенце, а може би го преоткривам. Ще се радвам да те чета и занапред.
ОтговорИзтриванеКишът наистина е прекрасен, както и другите ти предложения. Желая ти усмихнат ден и до "нови срещи"! =)
Здарвей, Гери,
Изтриванерадвам се, че ти харесват моите предложения :)
Добре си дошла!
Хубав ден и за теб!
Много интересна употреба на киноато, Дани :) Трябва да са много вкусни на киш! Особено с такава плънка!!! Хубава вечер от мен :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Тики!
ИзтриванеОбичам киноа и тази комбинация стана чудесна!
Усмихната седмица!
Страхотна рецепта. Тъкмо я пробвах и се получи много добре, макар да нямах тиквички и да ползвах друго песто, а пармезана да беше заместен от настърдан кашкавал. Много благодаря за свежата идея! :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви харесва :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!