Малко цветенца от с. Българи :) |
Заглавието е малко подвеждащо :)
Но Марта Стюарт го нарича така.
Нейното предложение е само с моркови.
Аз имах доста магданоз и реших да го използвам.
Стана много бързо.
Ако класическото суфле ви затруднява, или бързате, то това е вашия вариант :
ПРОДУКТИ:
500 г моркови
Но Марта Стюарт го нарича така.
Нейното предложение е само с моркови.
Аз имах доста магданоз и реших да го използвам.
Стана много бързо.
Ако класическото суфле ви затруднява, или бързате, то това е вашия вариант :
ПРОДУКТИ:
500 г моркови
200 г магданоз
1 глава лук
1 ч.ч. смлени солени кракери
1 ч.ч. смлени солени кракери
1 ч.ч прясно мляко
4 средни на размер яйца
3/4 ч.ч. пушено сирене, или кашкавал
1 с.л. масло плюс малко за намазване на формата
сол
ч. пипер
3/4 ч.ч. пушено сирене, или кашкавал
1 с.л. масло плюс малко за намазване на формата
сол
ч. пипер
Морковите, след като се обелят, се нарязват на кръгчета, заливат се с вода,
която да ги покрива, посоляват се и се сваряват.
Магданозът и лука се нарязват и заедно с морковите се задушават за кратко
колкото да не са съвсем сурови.
Пасират се.
Към сместа се добавят трохите кракери,млякото, разбитите яйца, сиренето
и подправките.
Изсипва се в намазаната с масло форма.
Пече се при 170 градуса около 40 минути.
Магданозът и лука се нарязват и заедно с морковите се задушават за кратко
колкото да не са съвсем сурови.
Пасират се.
Към сместа се добавят трохите кракери,млякото, разбитите яйца, сиренето
и подправките.
Изсипва се в намазаната с масло форма.
Пече се при 170 градуса около 40 минути.
Изчаквате, колкото и да ви е тъжно, да поизстине и започвате :)
Знам , че ще ви се услади!
Количествата съм написала според моите продукти.
Можете да ги увеличите като имате пред вид, че и може да
Ястието не изисква лигавче :)
Да ви е сладко!
Хиххи, спестихме "Ариел" една бомбичка, така ли, Дани? Чудно ми допадна това суфле!!!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави :)
Ивче, спестихме :)
ИзтриванеРадвам се че ти допада!
Поздрави и хубава вечер!
Струва ми се фантастично. Според мен и с копър ще бъде много добре :)
ОтговорИзтриванеЗори, радвам се на присътвието ти!
ИзтриванеЛипсваше ми :)
Естествено, че може и с копър!
Не исках да хвърлям и този път магданоз :)
Хубава вечер!
Изглежда много вкусно, Дани! Благодаря за рецептата и подсещането, че е време да направя подобно ястие! Хубава вечер! :)
ОтговорИзтриванеДани, ще чакам да направиш суфле!
ИзтриванеХубава вечер и за теб!
Дани,
ОтговорИзтриванена мен ми върви с всичко;) И ми харесва;)
Прегръдки и спокойна неделя!
Благодаря, Мъхче!
ИзтриванеПрегръдки и усмихната неделя!
Дани, досега не съм се престрашавала да направя истинско суфле, все ми се вижда висш пилотаж. Но твоят вариант много ми хареса - лесен и вкусен! :)))
ОтговорИзтриванеХубава съботна вечер!
Мира, нямаш причина да се страхуваш от класиката!
ИзтриванеТрябва много внимателно да добавяш разбитите белтъци,
за да се надигне суфлето :)
А този вариант е чудесен!
Хубава неделя!
Дани чудесно е! Много ми хареса и ще го опитам непременно.
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Дидка, ще чакам отзиви!
ИзтриванеХубава неделя и за теб!
оо, изглежда добре. Топло ли трябвад а се яде?
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеВъпрос на вкус:
може и топло и студено!
Изглежда супер, Дани, особено със солени крекери - чудесия:)
ОтговорИзтриванеТраянче, добавката на крекери се оказа чудесно!
ИзтриванеИ отделно крекерите са чудесни!
Дани, много обичам моркови и суфлето ми допада!
ОтговорИзтриванеБих му добавила едно млечно сосче за разкош:)))
Прегръдки*)
Кате, сосчето е винаги една чудесна добавка!
ИзтриванеПрегръдки!
Страхотно изглежда, Дани!
ОтговорИзтриванеАз не съм пробвала никога да правя суфле в класическия му вариант, но това изглежда лесно за приготвяне.
Поздрави и пожелания за хубав неделен ден!
Ели, наистина е лесно за приготвяне!
ИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Въоръжена с нож и вилица, нападам, Дани!!! И сладко и солено суфлето си е суфле! Супер предложение. Много красиви цветенца. Поздрави от мен и приятна нова седмица!
ОтговорИзтриванеБонбонче, да ти е сладко!
ИзтриванеПоздрави!
Ау, това ще да е много вкусно! Мен петната от храна не ме притесняват, стига храната да си е заслужавала :)) За момчетата обаче май ще трябва да гарнирам суфлето с нещо месно, а аз с удоволствие и така ще си го хапна!
ОтговорИзтриванеМария, и мен петната не ме притесняват :)
ИзтриванеЧудесна гарнитура е!
Поздрави!
Чудесно е суфлето, Дани! Много ми допадна и самата рецепта. Снимките, цветята, всичко е прекрасно.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и весела нова седмица, Дани!
Вени, много се радвам!
ИзтриванеПрегръдки и от мен и спокойна седмица!
Наистина прилича повече на печен омлет, отколкото на класическо суфле, но пък какво значение има като с тези продукти е толкова вкусно :-)
ОтговорИзтриванеДени, наименованието няма значение :)
ИзтриванеВажното е да изпиташ наслада при консумирането!
Поздрави!
Дани, няма начин да не ни се услади! усещам го колко е вкусно и в най-скоро време ще го пробвам!
ОтговорИзтриванеБети, ще се радвам да ви се услади!
ИзтриванеПоздрави!
Дани, да не забравя да споделя, направих това суфле! Великолепно е на вкус! Много благодаря,че сподели рецептата!
Изтриванепрегръдки!
Бети, толкова се радвам!
ИзтриванеПрегръдки!
Харесва ми идеята ти,Дани!Пък и морковите придават страхотен леко сладък вкус,много добро леко ястие си направила!
ОтговорИзтриванеПрегръдки от мен и хубав ден!
Роси, радваш ме :)
ИзтриванеПрегръдки и хубава вечер!
Чудесно предложение! Ще го пробвам!
ОтговорИзтриванеБлагодаря и ще се радвам да ти хареса!
Изтриване