Обичам телешко :)
Така вкусно ухае, когато го готвиш....
Така беше и сега с тази рецепта, която съдържа и други любими продукти-
нахут, червен боб, кимион, канела....
Изчетох доста рецепти и може да се добави бира, чаша силно кафе или... лют шоколад :)
Изчетох доста рецепти и може да се добави бира, чаша силно кафе или... лют шоколад :)
Но да започна с обяснението, защото само споменаването на тези продукти, ме карат да преглъщам :)
ПРОДУКТИ:
700 g телешко, може и телешка кайма
1 глава лук
1 глава лук
3-4- скилидки чесън
1 кутия нахут
1 кутия червен боб
1 кутия, нарязани домати, или пресни около 300 г
захар за доматите
2 печени червени чушки
захар за доматите
2 печени червени чушки
шепа царевица от консерва
1 кутия от консерва вода
сол
ч.пипер
кимион
канела
чили, колкото люто обичатеТелешкото го мариновах цяла вечер в :
1/4 ч.ч зехтин
1/4 ч.ч. бяло вино
1 с.л. кафява захар
2 с.л. лимонов сок
2 скилидки чесън
ч.пипер
В зехтин се задушава нарязания лук и се добавя месото, докато промени цвета си.
След това се сварява в тенджера под налягане почти до готовност.
Изсипва се в подходящ съд и се добавят всички останали продукти,
Бобът се изсипва с течността.
Готви се до сгъстяване на соса, който е много плътен и ароматен.
При този аромат, който се усеща нямаш много търпение да чакаш.
И затова трябва да си в готовност!
На нас ни беше безумно вкусно!
А на вас?!!!!!
Да ви е сладко!
Дани, непременно ще опитам твоята рецепта, когато захладнее. Страшно ме привлича това ястие, но рецептата по която съм го правила много ме разочарова...
ОтговорИзтриванеТвоето изглежда страхотно!
Зори, стана много ароматно и с плътен сос :)
ИзтриванеДано ви хареса!
Никога не съм го опитвала това прословуто чили кон карне,но твоята чинийка е много,много убедителна,Дани!
ИзтриванеИ разбира се тайната за крехко телешко е тенджерата под налягане ,а аз нямам такава,май е време да се снабдя с една,гледай само каква чудесия си сготвила с нея.
Сърдечни прегръдки и хубаво утре!
Мила Дани, обожавам чили кон карне понеже търпи всякакви импровизации и винаги е вкусно. Последния път го приготвих със соева кайма.
ИзтриванеРоси, у нас имаме тенджера под налягане откакто се помня :)
ИзтриванеСкоро си купих нова от "Айко" като върнах старата и имаше много голяма отстъпка!
Всичко става много бързо вътре!
Прегръдки и хубава сряда!
Благодаря, Петя!
ИзтриванеСигурна съм че и със соева кайма става хубаво!
Поздрави!
Правила съм с кайма, без нахут, т.е. различна рецепта, обожавам го това ястие!А твоят вариант е както казваш - само продуктите те карат да преглъщаш! Е, ти поне си преглъщала нещо вкусно, а ние ще се облизваме:):):) Приятна вечер!
ОтговорИзтриванеБонбонче, обичам тези продукти!
ИзтриванеОпитай и ти!
Хубава сряда!
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
ОтговорИзтриванеSaygılar...
Thanks!
ИзтриванеМного апетитно, Дани! Много богато на вкусове и аромати предложение. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеСнежи, радвам се че ти харесва!
ИзтриванеПоздрави!
Дани,обожавам това ястие!
ОтговорИзтриванеНаистина е много вкусно и наситено с аромати!
Твоето изглежда фантастично!
Прегръщам те*)
Катенце, знам че го обожаваш!
ИзтриванеПрегръдки!
Ще го опитам това чили ,Дани и така като го гледам ще върви и за паста :) !
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата !
Хубава сряда ! Прегръдка !
Ивче, ще докладваш с пастата!
ИзтриванеХубава вечер и прегръдка!
Не съм го правила това чили кон карне,
ОтговорИзтриванено като чета продуктите и виждам това което си сготвела Дани, май и аз взех да преглъщам!
Благодаря за предложението!
Хубав и усмихнат ден!
Дани, опитай го!
ИзтриванеПродуктите поотделно са чудесни, а заедно....
Поздрави!
Ей че вкусно изглежда и звучи, ще се хареса много у нас. Някой ден ще се пробвам.
ОтговорИзтриванеС усмивка
мария
И аз съм сигурна, че ще ви хареса!
ИзтриванеС много усмивки,
Дани
Е, ама е трепач! Изглежда адски вкусно, едно такова сочничко... уф, аз все не съм се наяла :)) И аз ще се пробвам, стига да намеря телешко, че все на говеждо попадам.
ОтговорИзтриванеВъздъх...
Прегръдки от мен :)
Трепач е, Инче :)
ИзтриванеИ с говеждо ще стане стига твоите хора да го обичат!
Чак тук ти чух въздъх-а :)
Прегръдки!
Много обичам Chili con Carne, Дани. Ти си го приготвила невероятно вкусно и красиво. Комплименти!Bussi!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила и един чудесен ден!:)
Благодаря ти много, Вени!
ИзтриванеПрегръдки и от мен!
Ще го сготвя това нещо, страшно апетитно изглежда!
ОтговорИзтриванеМалко ме е страх от телешкото, обаче. Ще стане ли в обикновена тенджера, а не под налягане. Много ли варене се изисква?
Прегръдки, Дани! Хубав петъчен ден!
Ели, зависи от месото!
ИзтриванеКогато готвиш в обикновена тенджера, сложи малко концентрат -ракия, или водка, които няма да променят вкуса, но спомагат за по-бързото сготвяне.
Другите продукти, ще добавиш при почти готово месо!
Прегръдки и хубав уикенд!
Мерси, Дани!
ИзтриванеУтре отивам "на лов" за телешко :)
Успешен "лов", Ели :)
ИзтриванеКласика, приготвена както винаги безупречно, Дани! Каня му се отдавна, сигурна съм, че ще е много вкусно. Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеЕви, наистина е класика ии то много вкусна!
ИзтриванеНе му се кани толкова, защото изпускаш :)
Прегръдки!
И аз в групата на тия, дето отдавна му се канят :)
ОтговорИзтриванеИ все се отказвам, заради царевицата. А ти, Дани, гледам упорито си включила царевицата в менюто напоследък :)
Много апетитно изглежда, да можеше да посегна с един крайщник :))
Поздрави, Дани и спорна нова седмица!
Пепи, ако те притеснява царевицата не я слагай :)
ИзтриванеТелешкото и боба са есенцията в това ястие :)
И лютичкото, разбира се!
Аз обичам царевица !
Хубава седмица, Пеп!
Да, Дани, винаги тя ме е спиралата. Ако махна царевицата може и да не е Чил кон карне, но пък щом казваш телешко, боб и люто - ок, съгласям се.
ИзтриванеПепи, сега чета книга "Мексиканска кухня" и и там в чилито няма
ОтговорИзтриванецаревица :)
А и какво значение има дали ще е чили, ако ви е вкусно!
Много обичам това ястие, за себе си го правя със соеви хапки! И ми е много вкусно! Утре май ще готвя от твоето меню!
ОтговорИзтриванеБети, направо ви завиждам, че ще си го хапнете :)
ИзтриванеПрегръдка!
Страхотна идея! Отдавна се каня да го приготвя! До сега не бях срещала рецепта с нахут! Свежа импровизация! Браво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеНа мен също ми допадна много наличието на нахут!
Поздрави!