У дома не сме много по кюфтенцата ...от месо :)
Но тези ме плениха с добавките и дипа :)
Обичам да използвам тахан, а и знаете че е полезен
с високото съдържание на калций.
А и какво по-вкусно от това да потопиш ароматно кюфтенце във вкусно
сосче :)))))
И като се добави и още по-ароматен кускус, удоволствието е пълно.
За това си осигурете:
500 г кайма, по избор
1 глава лук
1/2 - 1 връзка магданоз
60 г сушени домати /моите бяха в зехтин/
подправки :
сол
черен и бял пипер
кимион
щипка канела
За соса :
3 скилидки чесън
1/2 ч.ч. тахан
1/2 ч.ч. лимонов сок
1/2 ч.ч. вода
Нарязват се на ситно лука и магданоза и се размесват добре с каймата,
доматите и подправките.
Кюфтенцата се пекат във фурна при 200 градуса до готовност /имайте пред вид,
че стават бързо.
За дипа се счукват скилидките чесън и се смесват с останалите продукти.
Добре е да прибавяте лимона и водата постепенно, опитвайки на вкус,
защото не всички марки тахан са еднакво гъсти.
Направете го по свой вкус.
Кускусът се прави по указанието на кутията - обикновено по равни части кускус
и вода се слагат на котлона.
Водата е гореща и кускусът набъбва в нея.
Добавям масло на вкус и куркума.
Естествено и прясна мента /която за моя радост я има на пазара/
Ами нищо друго не ви остава, освен да потопите едно кюфтенце в сосчето
и да се насладите...
Едно ли казах ?:)
Сигурна съм, че едно няма да ви стигне!!!!
Да ви е сладко!!!!
А удома сме много по кюфтенцата, а тия са супер изкусителни!
ОтговорИзтриванеСлънчев уикенд, Дани!
мария
Присъединявам се към Пепеляшка-и у нас се тачат кюфтенцата,също и кус-куса.Ама аз все вземам от този,който е като макароните.Твоят ми изглежда от по-дребния,на коя фирма е и от къде?Напомня ми кускуса,който ядохме в Тунис.
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни,Дани!
Eха, колко вкусно изглежда :)
ОтговорИзтриванеОтново много хубаво предложение Дани!
ОтговорИзтриванеОбичам кус кус и с ароматите, дипа и кюфтенцата - звучи и изглежда страхотно.
Прегръдки и усмихнат уикенд, Диана
Мария, радвам се че обичате кюфтенца!!!!!!
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчев уикенд!
Еликсирче, моят е на Barilla и обикновено го купувам от големите вериги!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави :)
Емо :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дианка!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и слънчев уикенд!
Дани и мен ме плени тази рецепта! Благодаря за шернатата информация, изглеждат неустоими тези кюфтенца! :)
ОтговорИзтриванеМаги, много ме радваш :)
ОтговорИзтриванеЗа мен беше удоволствие да я споделя!
Вкусни и много красиво поднесени, Дани! Съблазняват и обещават истинска наслада за сетивата! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки с пожелания за хубав уикенд!
Еви, твоите коментари винаги ме радват!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и от мен и усмихнат уикенд!
О, май ще си паднете вече по кюфтенцата вкъщи, така ми се струва, след тази рецепта :))
ОтговорИзтриванеМного вкусно звучат, а и изглеждат, Дани!
П.П. Мислех да ти пиша, че скоро не си творила в кухнята, но ето на - изпревари ме :)
С пожелание за приятно слънчев уикенд, сладкодумке :)))
Дани, изкушаваща комбинация! Още на заглавието преглътнах :)
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че е много вкусно, иначе и аз съм от любителите на тахана, но скоро не съм го ползвала.
Спокойна неделя!
Диди, винаги се радвам, когато някой преглъща на публикацията ми :)))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и усмихнат уикенд!
Инче, винаги има първа любов /за кюфтенца, де :)/
ОтговорИзтриванеРадва ме, че забелязваш отсъствие :)
Прегръдки и слънчева, позитивна неделя!
Изглеждат много вкусно Дани. Пък и като са малки като хапки, вървят веднага. Супер предложение. Слънчева неделя!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесват, Дани!
ОтговорИзтриванеСлънчева неделя и за теб!