Една приготвена набързо вечеря, която нямах намерение да ви показвам :)
Но стана много ароматно и вкусно и се изкуших.
Имах сварено и обезкостено пилешко, консерва нахут, замразен спанак и
реших малко да разнообразя.
В малко зехтин се задушава нарязан пресен лук, добавя се малко къри, куркума, кимион
и бял пипер.
Последователно се добавя пилешкото месо, нахута от консервата, отцеден, малко масло,
и част от пилешкия бульон.
Задушава се за кратко време, за да се овкусят продуктите.
Добавят се няколко кубчета замразен спанак и една пръчка канела :)
Задушава се до готовност на спанака.
Преди сервиране се маха канелата и добавя лимонов сок на вкус :)
Пилешкото се вари с малко сол и морков /обикновено слагам и една глава лук/
Поради липса в момента сготвих ястието с пресен лук.
Амо това е - една лесна вечеря с малко екзотичен привкус , ухаеща на лимон.
Според рецептата трябваше да имам и домашно приготвен хляб :)
Ами това е !
Всички продукти са по избор по отношение на количеството, а подправките са по ваш вкус!
И да ви е сладко!!!!
Но стана много ароматно и вкусно и се изкуших.
Имах сварено и обезкостено пилешко, консерва нахут, замразен спанак и
реших малко да разнообразя.
В малко зехтин се задушава нарязан пресен лук, добавя се малко къри, куркума, кимион
и бял пипер.
Последователно се добавя пилешкото месо, нахута от консервата, отцеден, малко масло,
и част от пилешкия бульон.
Задушава се за кратко време, за да се овкусят продуктите.
Добавят се няколко кубчета замразен спанак и една пръчка канела :)
Задушава се до готовност на спанака.
Преди сервиране се маха канелата и добавя лимонов сок на вкус :)
Пилешкото се вари с малко сол и морков /обикновено слагам и една глава лук/
Поради липса в момента сготвих ястието с пресен лук.
Амо това е - една лесна вечеря с малко екзотичен привкус , ухаеща на лимон.
Според рецептата трябваше да имам и домашно приготвен хляб :)
Ами това е !
Всички продукти са по избор по отношение на количеството, а подправките са по ваш вкус!
И да ви е сладко!!!!
Мммм... вкусно. Ще се пробва задължително.
ОтговорИзтриванеЛека нощ от мен и хубав утрешен ден!
Дани, богато на подправки, както ти обичаш! Звучи ароматно и вкусно. Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеЧудесно звучи и изглежда това лимоново-канелено пиле, Дани и без хляб. Много ми допада съчетанието и с другите подправки, а за нахута и спанака е ясно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че сподели тази вкусотия,
поздрави и хубаво утре, Диана
Канела? - интересно, Дани, ще го пробвам непременно..:
ОтговорИзтриванеВкусно, ароматно и красиво! Прегръдки, Дани!
ОтговорИзтриванеЗори,
ОтговорИзтриванеДианка,
благодаря :)
Наистина се получи много добро съчетание на вкусове!
Прегръдки и слънчев ден!
Мира, наистина подправките правят ястието.
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчев ден!
Ели, естествено канела :)
ОтговорИзтриванеОпитай го, ще ти хареса!
Прегръдки и за теб, Еви!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти допада :)
Добре, че я показа, защото изглежда много добре - нещо различно, полезно и много вкусно :)
ОтговорИзтриванеХубав утрешен празник, Дани :)
Дани,
ОтговорИзтриванемного вкусно изглежда. Нахут, пиле, лимон - аромати и вкусове. Весели празници ти желая.
Бързите и неплануваните ястия са най-вкусни, нали :)
ОтговорИзтриванеЩе взема да пробвам аз пак нахута, след първите две срещи с него не останах очарована, но щом и ти казваш....
Поздрави и хубав празни утре, Дани!
Пепи, този път бях на принципа:бързо, лесно вкусно" :)
ОтговорИзтриванеА нахутът на нас ни харесва!
Поздрави и слънчеви празнични дни!
Инче, радвам се че ти харесва!
ОтговорИзтриванеСлънчеви празнични дни!!!
Дани, наистина комбинацията се оказа много сполучлива!
ОтговорИзтриванеСлънчеви празници!
Чудна идея, Дани,
ОтговорИзтриванеще я пробвам.
Идеална за готвене,докато се върши нещо друго.
Поздрави!
а агънцето с пресен лук? :-)
Райна, радвам се че ти харесва :)
ОтговорИзтриванеАгнешко не готвя, но направих любимите си агнешки чревца с много пресен лук и прекрасна заливка!
Поздрави и усмихнати дни!
Изкусителка :)))
ОтговорИзтриванеХи,Хи :)
ОтговорИзтриванеТакава съм!!!