Това е една стара рецепта от " Книга за домакинята" на Пенка Чолчева.
Книгата е много старо издание от 60-те години.
Правя я по Гергьовден и я харесваме,
За това я предлагам на вашето внимание :
Продукти:
11/2 кг агнешки чревца
1-2 моркова
1 глава лук
5-6- супени лъжици масло
7-8 връзки пресен лук /500г/
1-2 връзки пресен чесън
3-5 домата, настъргани на ренде
магданоз
джоджен
сол и ч. пипер
Чревцата, измити много добре се варят заедно с морковите и лука около час, отцеждат се и се нарязват на ситно.
В маслото се задушават пресния лук и чесън, нарязани, прибавят се доматите, настъргани,добавят се и нарязаните магданоз и джоджен.
Сварените и накълцани чревца се добавят към задушения зеленчук,налива се малко от бульона и се запича за 15-20 минути във фурната.
Застройка:
1 с.л. брашно
2-3 яйца
1 чаена чаша прясно мляко
Ястието се залива със застройката , покрива се с настърган кашкавал и се запича в силна фурна до зачервяване.
Може да се сервира самостоятелно, или към печено агнешко.
Естествено, че е добре да се придружава от чаша изстудено бяло вино!
Ами наздраве:)
Количеството на чревцата естествено може да се променя.
При мен бяха около 800 г и намалих малко и пресния лук.
14 май 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
About Me
- Dani
- БУРГАС, Bulgaria
- Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!
Етикети
"Павлова"
(3)
авокадо
(3)
агнешко
(1)
аранчини
(1)
арборио
(1)
арония
(1)
багети
(1)
бадеми
(3)
баклава
(3)
банани
(3)
баница
(20)
бекон
(1)
белтъци
(6)
бира
(1)
бисквитени кори за пай
(1)
БИСКВИТИ
(1)
бишкоти
(1)
боровинки
(1)
боровинков крем
(1)
брауни
(4)
бриош
(8)
броколи
(3)
бюрек
(2)
бял шоколад
(1)
бял шоколад торта
(1)
веган
(1)
Вегетариански
(40)
Великден
(5)
вино SO into FOOD
(1)
вишни
(4)
галет
(5)
Гинес
(1)
говеждо
(1)
гостуване
(1)
гратен
(4)
грах
(4)
гремола
(1)
гризини
(1)
грозде
(1)
гъби
(6)
десерт
(121)
десерт без брашно
(8)
десерт без изпичане
(1)
джинджифил
(4)
джолан
(1)
див ориз
(1)
дип
(14)
домати
(2)
домашна майонеза
(1)
домашни бисквити за чийзкейк
(1)
дроб
(1)
дюли
(6)
език
(1)
елда
(1)
желатин
(1)
заатар
(5)
закуска
(13)
зелен боб
(2)
зеленчуци
(1)
зехтин
(1)
зимнина през лятото
(1)
индийска
(1)
италианска кухня
(1)
кайма
(10)
канелони
(1)
карамелен крем
(1)
кардамон
(1)
картофи
(5)
карфиол
(1)
касис
(1)
кафяв ориз
(1)
кафяв ориз
(3)
кашкавал
(1)
кейк
(9)
кестени
(1)
киноа
(8)
кинори
(1)
кисело мляко
(2)
кифли
(3)
кифлички
(6)
киш
(6)
кладница
(1)
клафути
(2)
книга
(1)
козунак
(11)
кокосово мляко
(6)
Коледа
(3)
консервирани лимони
(2)
крекери
(2)
крем от кестени
(1)
крем сирене
(9)
крем шантили
(1)
круши
(14)
куркума
(1)
кускус
(1)
къри паста
(1)
кюфтета
(1)
лазаня
(1)
лапад
(2)
лапад питки
(1)
левурда
(1)
лешников нугат
(1)
леща
(1)
лимон
(1)
лимонада
(1)
лимонов крем
(2)
лозови сърми
(1)
Лондон
(6)
лук
(1)
магданоз
(1)
мак
(3)
малини
(2)
манго
(7)
маракуя
(4)
маринован чесън
(1)
мароканска кухня
(1)
мас
(1)
маскарпоне
(3)
маслен сос
(1)
маслини
(1)
МАСЛО
(1)
меко сирене
(1)
меласа от нар
(2)
мента
(4)
ментово мляко
(1)
многолистно спанак
(1)
многолистно тесто
(5)
моркови
(6)
моцарела
(3)
мус
(1)
мус от бял шоколад
(1)
мусака
(1)
мухамара
(1)
мъфини
(1)
награди
(1)
нар
(4)
нахут
(8)
некулинарно
(26)
Нова година
(1)
овесени ядки
(1)
омлет
(2)
орехи
(1)
ориз
(2)
оризово брашно
(1)
Павлова
(1)
пай
(3)
пармезан
(5)
парфе
(1)
пастет
(2)
патладжан
(11)
Персийска кухня
(1)
песто
(10)
петмез от цвекло
(1)
печен чесън
(1)
печени зеленчуци
(1)
печени червени чушки
(2)
печени чушки
(1)
печено какао
(1)
пиле
(38)
пилешки дроб
(1)
пилешко
(1)
пинса
(1)
питка
(3)
питки
(10)
пица
(8)
плодове
(15)
подарък
(1)
подправки
(1)
Портвайн
(1)
Порто
(1)
портокал
(4)
Португалия
(2)
порчини
(1)
пражка шунка
(1)
празници
(6)
праскови
(2)
предястия
(2)
пудинг
(1)
пуйка
(1)
пушена извара
(1)
пушена херинга
(1)
пъдпъдъчи яйца
(1)
пюре
(1)
резене
(1)
репички
(1)
риба тон
(4)
ризото
(6)
ризото кафяв ориз
(1)
рикота
(2)
рожден ден
(1)
Рождество
(1)
рукола
(3)
сайдер
(1)
салата
(2)
салати
(6)
свинско
(13)
семола
(1)
Силвена Роу
(3)
сини сливи
(6)
синьо сирене
(1)
сирена
(7)
сладкарски крем
(1)
сладко
(5)
сладко от сини сливи
(1)
сладолед
(4)
сливи
(2)
смес от сушени плодове за Коледа
(2)
сметана
(3)
солен кекс
(1)
солени крекери
(2)
соленки
(2)
сос
(3)
сос Алфредо
(2)
сос Морне
(1)
сос Морней
(1)
сос с мента
(1)
спагети
(2)
спанак
(11)
СПРЕД
(1)
стромболи
(1)
студена супа
(1)
сумак
(1)
супа
(16)
супа. кокосово мляко
(1)
сусамов тахан
(5)
сусамов тахан сливи
(1)
суфле
(3)
сушени домати
(3)
сушени плодове
(2)
сушени сини сливи
(1)
тарт
(4)
тахан
(6)
тахан халва
(1)
твърдо сирене
(1)
телешко
(10)
терин
(2)
тестени
(43)
тесто
(2)
тесто за пай
(1)
тесто с мая
(1)
тесто с бавно втасване
(1)
тиква
(11)
тиквички
(17)
торта
(3)
точени кори
(1)
трюфел
(1)
турска кухня
(1)
тутманик
(2)
тъмно пиво
(1)
фокача
(1)
фурми
(1)
фъстъчено масло
(2)
хляб
(12)
хумус
(2)
царевица
(2)
царевично брашно
(2)
Цветница
(1)
целина
(1)
целувки
(1)
чедар
(1)
чедър
(2)
червен боб
(1)
червена леща
(1)
червени чушки
(2)
червено вино
(1)
червено зеле
(1)
червено цвекло
(4)
череши
(7)
чийзкейк
(15)
чийзкейк без печене
(2)
чили
(1)
чътни
(3)
шипков мармалад
(2)
шкембе
(1)
шоколад
(39)
шоколад сушени сини сливи
(1)
шоколадов блат
(2)
шоколадов кейк без брашно със сироп
(1)
шоколадов мус
(3)
шоколадова глазура с крем сирене
(1)
юфка
(1)
юфка кори бюрек
(1)
ябълки
(13)
ябълки карамел десерт
(1)
ябълково пюре
(1)
ягоди
(7)
яйца
(8)
яйца щрудел
(1)
ястия с паста
(5)
dulce de leche
(3)
Frangipani
(1)
lemon curd
(1)
meancemeat
(1)
So into FOOD
(1)
Популярни публикации
-
Това е третата рецепта,с която участвам е прекрасното списание SO into FOOD. Но не е сладка, а с любимото ми телешко месо. Може да ви ...
-
Изкушавам се да ви разкажа за тази обичана от мен торта, защото малко експериментирах с изпичането на блатовете, разбиването на белтъците ...
-
Както се разбира от заглавието пинса-та се появява в Рим, регион Лацио. Разликата с пицата е в състава на тестото, времето на втасване, висо...
-
Или иначе казано - тутманичетата на Ина. Показвам ви ги, ако не сте ги видели. Но, ако не сте ги опитали трябва веднага да коригирате тоз...
-
Заглавието е вдъхновено от авторката на блога , според която това е "дар от рая" И нейната молба е : да направим този възхитите...
Хм, Дани :) Интересна рецепта... Може би ще я приготвя някога, като се има предвид, че тази година за първи път правих истинска дроб сърма, а и любимият ми обича такива неща. Но честно - дреболиите ми изглеждат нещо много страшно...
ОтговорИзтриванеХубав уикенд ти желая и целувки от мен :)
Страхотна рецепта, Дани!
ОтговорИзтриванеМного обичаме агнешки дреболии, но аз ги приготвям на супа или дробсърма.
Това ястие е много интересно и непременно ще го опитам!
Поздрави и хубава вечер!
Дани,
ОтговорИзтриванечудесна рецепта и много апетитно изпълнение.
Обичам да чета стари готварски книги и благодаря за споделянето.
Хубава петъчна вечер, Диана
Зори, дреболиите не са страшни за готвене:)
ОтговорИзтриванеМоже би разбирам притеснението ти,
но вече ги продават толкова чисти,
а и са вкусни!
Сестра ми прави най-вкусната супа от чревца!
Усмихнат уикенд, прегръдки и много целувки от мен!
Русанка,
ОтговорИзтриванеще се радвам , ако ви хареса!
Хубав уикенд и поздрави от мен!
Дианка,
ОтговорИзтриванерадвам се, че ти допада!
Наистина е апетитно!
Слънчев уикенд и много прегръдки от мен!
представям си ги с пресен чесън и малко кисело мляко! сигурно свършиха веднага?
ОтговорИзтриванеДа, Райна, отдавна свършиха :))
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав уикенд!
Агнешко не съм опитвала от близо 4 години, а толкова много го обичам! Прекрасно предложение, Дани! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и пожелания за усмихнат и спокоен уикенд! :)
Благодаря много, Еви!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти допада :)
Прегръдки и от мен и много поводи за усмивки през уикенда:)
Интересна рецепта...така не съм ги приготвяла.
ОтговорИзтриванеА и преди да се омъжа ,не ги и хапвах...после разбрах колко много съм изпуснала! :)
Спокоен уикенд,Дани!
Аз ги хапвах и преди, и след омъжването :) и всякак ми харесват. ТАка не съм правила, Дани и при първа възможност ще пробвам, защото изглеждат много, много апетитно!
ОтговорИзтриванеХубава почивка утре!
Съпругът ми не е привърженик на агнешко, а аз толкова много обичам...Ммм, страхотно и ароматно с пресен чесън и чаша червено вино. Благодаря за споделената рецепта и ако мъжа замине в командировка, непременно ще я направя :)
ОтговорИзтриванеКраси, радвам се, че вече ти харесва:))
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Пепи, понеже аз по друг начин не ги правя,освен на супичка, така ми харесват :))
Усмихната и спокойна неделя!
Дани, ако знаех, щях да те поканя:))
Слънчева неделя!
Тази рецепта трябва да се опита! В готварските книги, обикновенно се подминават някои ястия, но когато видиш ,че някой я е направил, рецептата изглежда по друг начин. Слънчева и усмихната седмица!
ОтговорИзтриванеПрава си Кате!
ОтговорИзтриванеИ аз съм я подминавала, докато не опитах у една приятелка и оттогава я правя:)
Слънчева неделя!
Може пък да е интересно :) Вече какво ли не опитах, и чревца ще ми харесат, особено маскирани така. Между другото, и аз много уважавам книжката на Чолчева. Мама я има и често я консултира, дори за елементарни неща като супа топчета :)
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен, Дани, също и хубава вечер. Прегръдки :)
Тики, много е вкусно :)
ИзтриванеТака и така опитваш толкова неща, опитай и чревца!
Прегръдка,Тики!