За крем супите сте наясно - винаги са вкусни.
Но винаги е хубаво, когато се добавят различни продукти,
които на пръв поглед..нямат място в супата.
Е, не сте прави, ако си мислите, че не се получава чудесен вкус,
който гали небцето.
Така е и с днешното ми предложение.
Бързо, лесно и вкусно :)
ПРОДУКТИ
1 глава лук, нарязан
1 глава карфиол, накъсан на розички
1 картоф / по желание, но допринася за кадифения вкус/
1 круша, или ябълка
2 с.л. масло
4 ч.ч. пилешки бульон
синьо сирене на принципа на Мечо Пух за количеството ;)
мащерка
ПРИГОТВЯНЕ
Приготвянето е фасулска работа.
В маслото се задушава лука за 3-4 минути.
Добавят се карфиола, картофа и крушата.
Налива се пилешкия бульон.
Добавя се мащерката.
Вари се до готовност на зеленчуците.
Една част от синьото сирене се поставя преди да се свали от огъня,
за да се стопи.
Пасира се.
При сервиране се настъргва останалото сирене.
Чудеса комбинация, която с прясно приготвен хляб е чудесна!
Да ви е сладко!
Но винаги е хубаво, когато се добавят различни продукти,
които на пръв поглед..нямат място в супата.
Е, не сте прави, ако си мислите, че не се получава чудесен вкус,
който гали небцето.
Така е и с днешното ми предложение.
Бързо, лесно и вкусно :)
ПРОДУКТИ
1 глава лук, нарязан
1 глава карфиол, накъсан на розички
1 картоф / по желание, но допринася за кадифения вкус/
1 круша, или ябълка
2 с.л. масло
4 ч.ч. пилешки бульон
синьо сирене на принципа на Мечо Пух за количеството ;)
мащерка
ПРИГОТВЯНЕ
Приготвянето е фасулска работа.
В маслото се задушава лука за 3-4 минути.
Добавят се карфиола, картофа и крушата.
Налива се пилешкия бульон.
Добавя се мащерката.
Вари се до готовност на зеленчуците.
Една част от синьото сирене се поставя преди да се свали от огъня,
за да се стопи.
Пасира се.
При сервиране се настъргва останалото сирене.
Чудеса комбинация, която с прясно приготвен хляб е чудесна!
Да ви е сладко!
Супер е, добра идея за добавки към карфиола! Благодаря, Дани!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти допада, Сонче!
ИзтриванеТака се раждат шедьоврите, Дани. :))
ОтговорИзтриванеОбичам провокиращи съставки в ястията. Идеята ти за супа с круша и синьо сирене е отлична. Комбинацията е доказано добра и с удоволствие бих опитала от твоята галеща небцето супа.
Прегръдка!
Ирме, от една и съща кръвна група сме :)
ИзтриванеС удоволствие те черпя!
Прегръдка!
Наслада за сетивата, Дани ...,
ОтговорИзтриванемного фино, елегантно и апетитно предложение!
Благодаря, прегръдка и прекрасен празник утре!
Благодаря ти, Дианка!
ИзтриванеПрегръдка!
Миналата неделя в един ресторант синът ми си поръча крем супа със зеленчуци и круша. :) Така, че ако не бях го видяла с очите си, то сигурно щях да скролна няколко пъти да видя да не греша:). Принципно съм смела в импровизациите, но това едва ли би ми хрумнало:). Круша и синьо сирене е класика, но за в супа определено не бих се сетила. Поздрави, Дани!
ОтговорИзтриванеКате, крушата, както и синьото сирене допълват карфиола.
ОтговорИзтриванеОбичам го много суров и на туршия, но готвен не ми допада.
И това е начина да стане по-вкусно :)
Прегръдка!
Звучи чудесно, дали заради любимата ми круша, която не ми бе хрумвало да вложа в супа.
ОтговорИзтриванеСъс сигурност е от крушата, Веси :)
ОтговорИзтриване