Или казано иначе това е сладкиш без яйца и брашно.
Знаете, че често търся да пришия копчета към балтон ;)
В случая това беше ябълково пюре, което купих заради едни бисквити
на Ирма.
Имах и едни овесени ядки....
Но..нямах брашно в момента.
А исках да е оформено и като сладкиш, защото бисквитките изчезват много бързо.
Започнах да търся да приспособя наличните продукти и открих рецептата....в моя блог!
Ами да, вече съм забравила какво съм приготвяла преди години.
Имах и отворена кутия с dulce de leche и нещата взеха да се оформят.
Ще ви напиша днешните продукти променени, а вие можете да видите и стария вариант
ПРОДУКТИ
135 г фини овесени ядки
100 г лешници
3/4 ч.ч. кафява захар
1 ч.л. бакпулвер
кората на 1 лимон
малко парче халва
300 г ябълково пюре
КРЕМ
1/2 кутия dulce de leche
1oo г заквасена сметана
ГАНАШ
120 г шоколад
100 мл млечна сметана
25 г масло
1 с.л. ром
Всички продукти се смилат в блендер, за да се получи брашно.
Разбърква се с ябълковото пюре.
Изсипва се в намазнена форма 24 см.
Пече се при 180 градуса с вентилатор около 30 минути.
Оставя се да се охлади.
Карамелизираното мляко се разбърква със сметаната.
Нанася се върху охладения блат.
Ганашът се приготвя на бавен огън със загряване на сметаната, добавяне на
шоколада и маслото.
Нанася се върху крема и се охлажда няколко часа.
После ви е толкова ясно....
И си мисля, че с този сладкиш нямам какво да мислите за калории.. ;)
Да ви е сладко!
:) сред толкова рецепти и импровизации, човек забравя какво е опитвал и готвил дори:). Добре, че са блоговете, да ни припомнят. Вълшебен сладкиш, Дани! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Бонбон!
ИзтриванеРазкошен сладкиш ни предлагаш, Дани, много ми допада ...
ОтговорИзтриванестрахотна комбинации с любими съставки, вкусове и аромати.
Благодаря ти, поздрави за теб и усмихнати пролетни дни!
Благодаря много, Дианка!
ИзтриванеЗвучи много вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
ИзтриванеЗдравей, Дани! Аз имам намерение да опитам този сладкиш. Ябълковото пюре как се приготвя - сваряваш ябълките и ги пюрираш? Никога не съм приготвяла. Поздрави
ОтговорИзтриванеЗдравей, Дени.
ИзтриванеПо принцип така се приготвя пюре,
като не слагаш много вода, за да не се разводнят
ябълките.
Моето го купих готово.
Можеш да му добавиш малко захар, ако са ти много кисели ябълките.
Въпрос на вкус :)
Поздрави!
Аз намерих пюре в магазина, после замених лешниците с орехи пекан, понеже забравих да купя, прескочих топингите, понеже експериментирам с една растителна диета и се получи вкусен кейк с много приятен лимонов аромат. Поздрави!
ИзтриванеДени, радвам се, че си направила вкусен сладкиш по твой вкус :)
ИзтриванеПоздрави!