Вече съм споменала, че обичам зелении :)
А, сега още повече ми се искаше да сложа нещо цветно на масата
при този сняг на първа пролет :)
Харесах си тази рецепта, защото имах купена юфка, печена.
Е, някой хора измърмориха, че хабя материала, защото я обичат за закуска.
Ама то това зодия Овен си е опасна работа, така че подминах забележката и си продължих по набелязания план ;)
Продуктите ще ги пиша ориентировъчно, защото в рецептата ми се видяха много,
а аз нямах толкова спанак.
ПРОДУКТИ
500 г измит и нарязан спанак
1 глава лук, или 1 връзка пресен лук, нарязан
4-5 скилидки чесън, нарязани, или връзка пресен
400 г юфка, сварена почти до готовност
200 г настъргано сирене
100 - 150 г настърган кашкавал
3 яйца
200 мл прясно мляко
60 - 80 г масло
сол, черен пипер, кимион
ПРИГОТВЯНЕ
В част от маслото се задушават лука, чесъна и спанака до омекване.
Добавя се сиренето и се оставя настрани.
Овкусява се със сол черен пипер, кимион, ако сте любители.
Юфката се сварява почти до готовност и се добавя масло.
Тавичката, в която ще печете, се намазва с масло.
Слага се един пласт от сварената юфка, отгоре се слага един пласт т спаначната смес със сиренето, отгоре се слага отново юфка и над нея, спанак.
Разбиват се яйцата с прясното мляко, добавя се настъргания кашкавал и се изсипват
отгоре.
Пече се при предварително загрята фурна до 180 градуса с вентилатор.
И без вентилатор ще се получи с тези продукти :)
След като опитаха и похапнаха показаното на снимката парче, ми простиха за юфката ;)
Да ви е сладко!
Страхотно свежо предложение, Дани и съвсем по мой вкус -
ОтговорИзтриванелюбими продукти в чудесно и много апетитно съчетание...
Благодаря, поздрави за теб, усмивки и пролетно вдъхновение!
Благодаря много, Дианка!
ИзтриванеУсмивки и за теб!
Дани, и аз съм любител на зелениите. :) Много апетитно изглежда и ще се прави! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Инче!
ИзтриванеЩе ти се услади!
Прегръдки и от мен!
Мммм... Дани разкошно! И на мен ще ми се разсърдят за юфката, но и аз ще подмина. Ще си приготвя тази прелест за мен.Поздрави и благодаря, че сподели!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти много, Ради!
ИзтриванеИ да ти е сладко!
Брей, че интересно. Браво, Дани! Не е горял нашият блок :)
ОтговорИзтриване