Красива пролетна гледка, макар че спанак вече има почти целогодишно.
Повече обичам лапад, но в случая използвах пресен спанак.
Хубавото на рецептата е, че освен кратката термична обработка на спанака,
всички останали продукти се смесват на ръка и след това изчаквате самото изпичане.
ПРОДУКТИ:
200 г пресен спанак
3 яйца
120 мл прясно мляко
180 г брашно
1 пакетче бакпулвер
80 г настърган кашкавал / при мен е гауда/
100 г сирене, натрошено на едро
100 мл олио
ПРИГОТОВЛЕНИЕ
Спанакът се задушава в малко олио за 5-6 минути, до омекване.
Оставя се да се охлади.
Яйцата се разбиват, добавят се прясното мляко, пресятото брашно, разбъркано с бакпулвера.
Добавят се и останалите продукти - сирената, олиото и охладения спанак.
Получената смес се изсипва в кексова форма, намазана с масло.
Пече се в предварително загрята фурна до 180 градуса около 40 минути.
Чудесна закуска, или лека вечеря...
Да ви е сладко!
Чудесен е, Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Или!
ИзтриванеЧудесно предложение, Дани! Ще се пробва! Поздрави и благодаря за последните рецепти, заинтригува ме!
ОтговорИзтриванеСонче, радвам се че ти харесват!
ИзтриванеЩе чакам отзиви :)
Не се и съмнявам :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, скъпа!
ИзтриванеMъ, как шъ съ съмняваш :*
ОтговорИзтриванеРазкош ... Много апетитно, Дани -
ОтговорИзтриванепролетно свежо, цветно и красиво...
и по мой вкус - Поздрави за теб и благодаря!
Радваш ме, Дианка!
ИзтриванеНещо подобно съм намислила и аз,Дани-оставя да купя спанака.Вече зелении ми се хапват....
ОтговорИзтриванеКаквото и да направиш, Живе със зелении, все е вкусно :)
ИзтриванеЗдравей, Дани! :) Приготвих го вчера, хапнахме си с удоволствие! Много ни се услади! :) Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Марианка!
ИзтриванеРадваш ме!