Обичам патладжан под различна форма.
И това, което ви предлагам е един нов начин да му се насладите.
Ще ви напиша ориентировъчни количества за продуктите,
а вие изберете от кое по колко :)
Необходими са :
кори за баница
кайма, смес, или телешка*
патладжан
настъргани домати
лук, нарязан
скилидки чесън
пресен босилек,или магданоз
сол
ч.пипер
олио за задушаване на зеленчуците
За намазване на корите :
яйца - 1 или 2
айрян,около 150 мл
олио около 50 мл
Начин на приготвяне :
Патладжанът се обелва на ивици, нарязва се на кубчета, осолява
се и се отцежда.
Измива се, подушава се, слага се в тавичка, покрита с хартия
за печене, посолява се и се поръсва с олио/зехтин.
Пече се до омекване.
Това можете да пропуснете, а да добавите патладжана,когато готвите
каймата.
На мен, предварително третиран ми харесва повече.
Ако приготвите по-голямо количество, можете да си направите салата
със сирене и балсамико :)
В тиган се задушават нарязания лук и чесън.
Добавя се каймата, разрохква се добре, добавят се настъргани домати сол, пипер
и подправки по ваш избор.
Готви се до готовност като преди сваляне от котлона се добавя готовия патладжан.
Продуктите за намазване се смесват.
Всяка кора се намазва и се сгъва на две.
След това се процедира, както е показано тук.
Когато завиете един път каймата, корите отстрани се загъват върху нея,
както при навиване на сърми, а горната част се обръща напред, за да стане
този красив ефект.
Но както и да ги завиете ще стане добре :)
Отгоре се намазват с разбито яйце и малко прясно мляко.
Поръсват се със сусам.
И се пече при 180 градуса до зачервяване.
Моите хванаха добър загар, но е лято и този тен им отива ;)
У нас обичат сос :)
Направих бешамел, добавих смлени изпечени червени чушки и пармиджано!
Охладената бира, или бялото вино са задължителна компания!
Да ви е сладко!
*Нямах кайма, защото ми се повреди машинката, когато започнах да меля :(
Но както беше почти замразено месото го накълцах на ситно!
Уникално изглеждат.
ОтговорИзтриванеС удоволствие бих опитала, Дани!
Благодаря, Ил!
ИзтриванеЩе чакам да им се насладиш :)
Гуш!
Дани, къде ги измисляш такива апетитни?! :) Страхотно предложение!
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица!
Тили, надзъртам тук-там :)
ИзтриванеРадвам се, че ти харесва!
Прегръдки!
Ако знаеш колко патлаждани имам....и по този начин ще употребя част от тях.благодаря за рецептата ,Дани-много вкусно изглежда.
ОтговорИзтриванеЖиве, ще чакам да им се насладиш :)
ИзтриванеОбожавам баница с кайма и патладжан, а тези бюреци са направо убийствени, Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Веси!
ИзтриванеПо някаква друга пътека вчера попаднах на тези бюречета при Зоки и сега ги виждам и при теб-страшно ефектно оформление за банички,непременно ще се възползвам от идеята,пък ще видим какъв пълнеж ще завия,че моите не са много по патладжана.Благодаря за споделената рецепта,Дани,щастлив август!
ОтговорИзтриванеИ аз ти благодаря, Роси!
ИзтриванеХубав август и за вас!
Да беше го резнала, за да се насладя и на вътрешната му красота! Чудесна рецепта! Обожавам този зеленчук и и до края на лятото ще се възползвам от това предложение! Поздрави, Дани!
ОтговорИзтриванеХайде сега и ще ги режа!
ИзтриванеНаправо те каня на гости!
Ще чакам да споделиш, Нелка!
Прегръдки!
Чудесно предложение, Дани, отвори апетита на доста народ, да знаеш :) Само разказах наоколо за тях и имаше всякакви звуци на одобрение. Даже добре ми се стори, че си сложила цели парченца месо, още по-добре!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Таничка,това е смисъла на публикацията :)
ИзтриванеРадвам се, че ти харесват.
По принцип обичам кълцано месо.
Хубава седмица от мен!
Дани,
ОтговорИзтриванетакъв примамлив загар имат тези разкошно оформени банички, ще пробвам идеите ти непременно, а и патладжан харесвам, готово, в списъка са!
Хубава седмица!
Игличе, нали съм на морето имат загар :)
ИзтриванеИ да ги направиш!
Прегръдки и прохлада!
Толкова съм щастлива , че сте харесали пай получава при тази način.Mi Ние сме щастливи с вкуса и аз много се радваме на това, което си направил .
ОтговорИзтриванеС уважение и благодарности
И аз благодаря още веднъж!
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеДани, това ще се опита непременно. Отдавна гледам в турските блогове да показват така навити банички и все се каня, но с каненето си и оставам. Сега вече съм решена. Много хубав тен имат твоите морски красавици ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави с прегръдка!
Ирме, нали са на море и имат загар ;)
ИзтриванеНаправи ги на всяка цена!
Прегръдка!
Дани, това определено е прекрасно! Със сигурност ще го направя! Благодаря скъпа. Страшно апетитно!
ОтговорИзтриванеЙолинка, сигурна съм, че ще ви хареса :)
ИзтриванеПрегръдки!
Дани, не знам дали е от морето или от опитната ръка, ама патладжаните просто са се сгушили в най-вкусната завивка! Е, изглеждат повече от прекрасно! :) Нека да не му е сладко на човек...
ОтговорИзтриванеУсмивки, Дани!
Радвам се, че ти харесват, Гери!
ИзтриванеЕееее това е умопомрачително............
ОтговорИзтриванеПрекрасно поднасяне!
Благодаря, Миленка!
ИзтриванеНапълни ми душата!
Хм, и как докара такава хубава визия на иначе грозноватия патладжан?;) Разкошно изглежда, а и много обичам патладжани. Прегръдка, Дани!
ОтговорИзтриванеМарте, в нашите ръце грозното патенце
Изтриваневинаги става лебед :)
Прегръдки!