2 август 2015 г.

ПАТЛАДЖАН БЮРЕК EGGPLANT BOREK



Обичам патладжан под различна форма.
И това, което ви предлагам е един нов начин да му се насладите.

Ще ви напиша ориентировъчни количества за продуктите,
а вие изберете от кое по колко :)

Необходими са :

кори за баница
кайма, смес, или телешка*

патладжан
настъргани домати
лук, нарязан
скилидки чесън
пресен босилек,или магданоз

сол
ч.пипер
олио за задушаване на зеленчуците




За намазване на корите :

яйца - 1 или 2
айрян,около 150 мл
олио около 50 мл


Начин на приготвяне :

Патладжанът се обелва на ивици, нарязва се на кубчета, осолява
се и се отцежда.
Измива се, подушава се, слага се в тавичка, покрита с хартия
за печене, посолява се и се поръсва с олио/зехтин.
Пече се до омекване.
Това можете да пропуснете, а да добавите патладжана,когато готвите
каймата.
На мен, предварително третиран ми харесва повече.
Ако приготвите по-голямо количество, можете да си направите салата
със сирене и балсамико :)

В тиган се задушават нарязания лук и чесън.
Добавя се каймата, разрохква се добре, добавят се настъргани домати сол, пипер
 и подправки по ваш избор.
Готви се до готовност като преди сваляне от котлона се добавя готовия патладжан.

Продуктите за намазване се смесват.
Всяка кора се намазва и се сгъва на две.
След това се процедира, както е показано тук.
Когато завиете един път каймата, корите отстрани се загъват върху нея,
както при навиване на сърми, а горната част се обръща напред, за да стане
този красив ефект.
Но както и да ги завиете ще стане добре :)

Отгоре се намазват с разбито яйце и малко прясно мляко.
Поръсват се със сусам.
И се пече при 180 градуса до зачервяване.
Моите хванаха добър загар, но е лято и този тен им отива ;)

У нас обичат сос :)
Направих бешамел, добавих смлени изпечени червени чушки и пармиджано!

Охладената бира, или бялото вино са задължителна компания!

Да ви е сладко!

*Нямах кайма, защото ми се повреди машинката, когато започнах да меля :(
Но както беше почти замразено месото го накълцах на ситно!

29 коментара:

  1. Уникално изглеждат.
    С удоволствие бих опитала, Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ил!
      Ще чакам да им се насладиш :)
      Гуш!

      Изтриване
  2. Дани, къде ги измисляш такива апетитни?! :) Страхотно предложение!
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, надзъртам тук-там :)
      Радвам се, че ти харесва!
      Прегръдки!

      Изтриване
  3. Ако знаеш колко патлаждани имам....и по този начин ще употребя част от тях.благодаря за рецептата ,Дани-много вкусно изглежда.

    ОтговорИзтриване
  4. Обожавам баница с кайма и патладжан, а тези бюреци са направо убийствени, Дани!

    ОтговорИзтриване
  5. По някаква друга пътека вчера попаднах на тези бюречета при Зоки и сега ги виждам и при теб-страшно ефектно оформление за банички,непременно ще се възползвам от идеята,пък ще видим какъв пълнеж ще завия,че моите не са много по патладжана.Благодаря за споделената рецепта,Дани,щастлив август!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ти благодаря, Роси!
      Хубав август и за вас!

      Изтриване
  6. Да беше го резнала, за да се насладя и на вътрешната му красота! Чудесна рецепта! Обожавам този зеленчук и и до края на лятото ще се възползвам от това предложение! Поздрави, Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хайде сега и ще ги режа!
      Направо те каня на гости!
      Ще чакам да споделиш, Нелка!
      Прегръдки!

      Изтриване
  7. Чудесно предложение, Дани, отвори апетита на доста народ, да знаеш :) Само разказах наоколо за тях и имаше всякакви звуци на одобрение. Даже добре ми се стори, че си сложила цели парченца месо, още по-добре!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таничка,това е смисъла на публикацията :)
      Радвам се, че ти харесват.
      По принцип обичам кълцано месо.
      Хубава седмица от мен!

      Изтриване
  8. Дани,
    такъв примамлив загар имат тези разкошно оформени банички, ще пробвам идеите ти непременно, а и патладжан харесвам, готово, в списъка са!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Игличе, нали съм на морето имат загар :)
      И да ги направиш!
      Прегръдки и прохлада!

      Изтриване
  9. Толкова съм щастлива , че сте харесали пай получава при тази način.Mi Ние сме щастливи с вкуса и аз много се радваме на това, което си направил .
    С уважение и благодарности

    ОтговорИзтриване
  10. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  11. Дани, това ще се опита непременно. Отдавна гледам в турските блогове да показват така навити банички и все се каня, но с каненето си и оставам. Сега вече съм решена. Много хубав тен имат твоите морски красавици ;)
    Поздрави с прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирме, нали са на море и имат загар ;)
      Направи ги на всяка цена!
      Прегръдка!

      Изтриване
  12. Дани, това определено е прекрасно! Със сигурност ще го направя! Благодаря скъпа. Страшно апетитно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Йолинка, сигурна съм, че ще ви хареса :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  13. Дани, не знам дали е от морето или от опитната ръка, ама патладжаните просто са се сгушили в най-вкусната завивка! Е, изглеждат повече от прекрасно! :) Нека да не му е сладко на човек...
    Усмивки, Дани!

    ОтговорИзтриване
  14. Еееее това е умопомрачително............
    Прекрасно поднасяне!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Миленка!
      Напълни ми душата!

      Изтриване
  15. Хм, и как докара такава хубава визия на иначе грозноватия патладжан?;) Разкошно изглежда, а и много обичам патладжани. Прегръдка, Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте, в нашите ръце грозното патенце
      винаги става лебед :)
      Прегръдки!

      Изтриване

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) арония (1) бадеми (3) баклава (2) банани (3) баница (18) бекон (1) белтъци (4) бисквитени кори за пай (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (3) бриош (8) броколи (3) бюрек (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (37) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (4) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (116) десерт без брашно (6) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (7) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) кайма (10) канелони (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (1) кифлички (6) киш (6) клафути (2) козунак (10) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (1) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) кускус (1) къри паста (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (25) Нова година (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) пай (3) пармезан (4) парфе (1) пастет (2) патладжан (10) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (1) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (37) пилешки дроб (1) пилешко (1) питка (3) питки (10) пица (5) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (5) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) Силвена Роу (3) сини сливи (5) синьо сирене (1) сирена (7) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солени крекери (2) соленки (1) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (7) студена супа (1) сумак (1) супа (15) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (4) сусамов тахан сливи (1) суфле (2) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (3) тахан (6) телешко (10) тестени (36) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тиква (9) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (1) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (11) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (1) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (14) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шоколад (36) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (2) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ягоди (6) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации