Не мога при това изобилие на пресни плодове да не ги използвам в основно ястие :)
Ще изневеря на себе си, нали?
Харесвам чътни от различни плодове, а това ме плени с добавяне на пресен джинджифил.
Какво да правя като го харесвам :)
Добавих го към хапки от свинско и гарнитура от ориз, кафяв ориз!
Ако и вие се изкушавате от тази комбинация трябва да имате :
2-3 праскови, големи, обелени и нарязани
1 парче джинджифил, около 3-4 см, нарязан на парчета
1малка глава лук, нарязана
2 ч.л. захар
сушена мента
сушена мента
Всички продукти се смесват, добавя се 1 с.л.вода и на бавен огън се вари до омекване на прасковите.
Сваля се от огъня и се изважда джинджифила.
Свинското нарязано на хапки се запечатва в сгорещен тиган и
се готви до готовност.
Ако сте нетърпеливи като мен, използвате тенджера под налягане.
Като добавка използвах кафяв ориз, който ми се видя подходящ към плодовете.
Накисвам го от вечерта и го варя до готовност.
След сваляне от огъня, добавям бучка масло, сол, ч.пипер и сушена мента.
Ами това е :)
За мен е страшно вкусна комбинация :)
Оставям ви да ми кажете как е за вас:)
Както винаги ни изненадваш с нестандартните си рецепти!
ОтговорИзтриванеПробвала съм нещо подобно и знам, че съчетанието праскови, ориз свинско е превъзходна!
Целувам те Дани*)
Катенце, голям бързак си :)
ИзтриванеРадвам се, че знаеш, остава да опиташ
комбинацията :)
Прегръдки и гуш :)
Дани, заинтригува ме с тази комбинация на продукти и подправки. Мисля да предложа тази новост в моята кухня. Записвам си рецептата и ти благодаря за споделянето. Поздрави и хубава вечер, мила!
ОтговорИзтриванеСнежи, благодаря ти мила!
ИзтриванеЩе чакам да споделиш впечатления :)
Поздрави и хубав вторник!
Чудесна рецепта, Дани! Много ми допадна. Звучи вкусно и предизвикателно.
ОтговорИзтриванеДжинджифил обичам много и ми е много вкусен, както в основни ястия, така и в сладкиши.
Прегръдки, Дани и една прекрасна вечер от мен!
Вени, знаех си че си "падаш" по джинджифил :)
ИзтриванеПрегръдки и хубав вторник!
Дани, твоите рецепти определено са за елитарното общество :)) Изглежда вкусно, макар и да звучи доста странно, пък и аз си падам по особеностите :))... Да не се тълкува, че се целя към елита :))
ОтговорИзтриванеПрегръдки от мен :)
Инче, ние всички сме елитни :)
ИзтриванеКомбинацията на нас ни хареса!
Дано се хареса и на вас!
Прегръдки и хубав вторник!
Дани,не мога да си представя вкуса,но щом казваш ще е всусно...
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Живе, освен да го опиташ :)
ИзтриванеС пожелание за хубава вечер!
Дани, тия дни си мисля за нещо с праскови в яденето-ти ми даде идея.
ОтговорИзтриванеПоздрави
Мария
Мария, радвам се :)
ИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Много интересна комбинация, Дани! Изглежда страшно вкусно:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеХубава вечер!
Аз това ще го опитам ,Дани :)....звучи безумно ''праскови с лук '' ,но рецептата не е за изпускане :) !
ОтговорИзтриванеСпокоен ден и хубав утрешен празник :) !
Прегръдки !
Ивче, безумните комбинации са много вкусни :)
ИзтриванеБлагодаря за пожеланията!
Прегръдки и от мен!
Дани, с това чътни ме изстреля в Космоса!:) Рецептите ти все едни такива нестандартни, както казва Инчето - за елита!:) Комбинацията е тотално нестандартна, но пък изглежда много вкусно!
ОтговорИзтриванеБонбон, радвам се че играя роля на ракета :)
ИзтриванеКомбинацията е чудесна!
Прегръдки!
Така е, Дани, няма да си ти, ако не пробваш нестандартното 7))
ОтговорИзтриванеНо добавката на това чътни към месото и на мен много ми харесва. За ориза може ида се замисля, но за месото - не, ще похапна :)) Със сигурност ще задуша някоя свинска мръвка тия дни :))
Поздрави и :) Честит вторник !
Пеп, ти си ценител на такъв вид комбинации!
ИзтриванеСлед чудесния ти сос от сливи :)
А за гарнитура си избери каквото искаш!
Поздрави и хубава вечер !
Изглежда това ще да е много вкусно, аз обожавам подобни комбинации!
ОтговорИзтриванеМила Дани целувки и хубава седмица ти желая!
Евчик, радвам се че харесваш такива комбинации!
ИзтриванеПрегръдки, мила и хубава седмица!
Дани, както винаги оригинална рецепта. Много ми допада идеята ти за комбинация на праскови с джинджифил, а като се добави и свинското звучи още по - вкусно. Определено ще опитам. До тук всичко по - нестандартно, което съм пробвала по твоя идея ми е допаднало. Не знам защо само бих пропуснала ориза. Може би защото похапнах доста тези дни в различни комбинации и ми поомръзна.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Цвети, радвам се че моите предложения ти харесват!
ИзтриванеЗа ориза не е толкова важно да използваш :)
Поздрави и хубава вечер и за теб!
Дани, не само не изневеряваш на твоя впечатляващ стил, но отново изкушаваш с чудесни идеи, вкусови комбинации и страхотни рецепти!
ОтговорИзтриванеОчарована съм, с удоволствие бих опитала и аз!
Голяма прегръдка за теб и хубав празник, Диана
Дианка, толкова ми липсваш!
ИзтриванеАз трудно изневерявам :)
Радвам се, че съм те впечатлила!
Прегръдка и хубава вечер!
Дани, миличка, честит празник и на теб! Нека Богородица закриля теб и близките ти!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Бонбонче!
ИзтриванеЧудесна си!
Дани, честит празник! Чътни ли си ни приготвила? С джинджифил??
ОтговорИзтриванеИдвам;))
Много нестандартно и адски изкушаващо за кой ли път;)
Прегръдка от мен!
Благодаря, Мъхче!
ИзтриванеЧакам те с нетърпение!
Прегръдки и от мен!
Дани, както винаги показваш нещо ново и интересно!
ОтговорИзтриванеМного атрактивно изглежда!
И красиво цветенце :))
Прегръдки!
Благодаря, Ели!
ИзтриванеБих добавила - и вкусно :)
Цветето ми го оставиха за отглеждане и дори не знам как се казва!
Прегръдки и от мен!
Дани,и това предложение ми харесва,аз обичам плодови сосове с месце!Даже едни кайсии съм си замразила с тази цел,но да видим кога ще им се наканя.
ОтговорИзтриванеМного добра идея и за прасковите,супер-уханно,сочно и интересно!
Благодаря ти, Роси!
ИзтриванеПрегръдки и хубав петък!