Но всички знаем, че първо трябва да разцъфне пролетта и да напълни очите ни с ярки цветове.
Тези красиви снимки се надявам да напълнят и вашите очи с прекрасните багри на природата и да ви накарат да очаквате още повече полъха на пролетта.
А аз ви предлагам един сладкиш, който може да се прави целогодишно, защото е с ябълки,
но аз ги използвам повече през зимата.
Така искам да я изпратя по живо, по здраво и да
омилостивя слънцето да загрее по-дълго по нашите географски ширини / и особено по морето/
Както си личи по заглавието ще говорим за най-влажния ябълков кейк, който съдържа сирене крема.
Така текстурата остава влажна и го прави /поне за мен/ предпочитан, защото не обичам стандартни, сухи кексове :)
И така осигурете си :
- 1 1 / 4 чаши захар (разделени 1 и 1 / 4 чаши) - оригиналната рецепта е 1 1 / 2 и 1 / 4 чаши
- 1 / 2 чаша олио / масло
- 1 ч. л. ванилия
- 200 грама сирене Филаделфия
- 2 големи яйца
- 1 1 / 2 чаена чаша брашно
- 1 1 / 2 ч.л. бакпулвер
- 1 / 4 ч. л. сол
- 2 ч. л. канела
- 3 чаши нарязани обелени ябълки
Загрейте фурната до 175 градуса и използвайте 22 см тортена форма с падащо дъно, постлана с хартия за печене. /моята е малко по-голяма/
- Разбийте 1 ч захар, олиото / маслото, ванилията и крема сиренето, докато добре се смесят. Добавете яйцата едно по едно и разбъркайте добре.
- Смесете брашното, бакпулвера и солта и ги добавете към горната смес, хомогенизирайки добре.
- Смесете 1 / 4 чаша захар и канела . Разбъркайте ги добре с ябълките.
- Разбъркайте сместа с ябълките в тестото.
- Изсипете тестото във формата за печене.
- Пече се в продължение на 1 час и 15 минути или докато торта започне да се отдръпва от стените на формата и клечката за зъби излезе чиста.
- Не се страхувайте, че отнема много време да се пече, може дори да се наложи да се пече още малко .
- Ако повърхността стане твърде кафява, се покрива с фолио.
- Сладкишът може да се направи и под форма на мъфини :)
- Сервира се охладен.
Похапва се с голямо удоволствие, с мисълта за отиващата си зима и наближаващата пролет!
Ами, опитайте... :)
Да бе, опитайте :) а че имам да готвя куп неща в срок до утре 13ч? :)
ОтговорИзтриванеОбаче си го оставям за друг път, много ми харесва точно сочността на сладкиша, съвсем по мой вкус.
Пращам ти слънце, Дани! Тук днес беше топло и много приятно слънчево :)
Точно с тази мисъл, за наближаващото топло време, ще си запиша рецептата :Р
ОтговорИзтриванеХубава вечер и още по-хубава неделя ти пожелавам, Дани!
Права си! Ще опитаме,заслужава си. Толкова сочно изглежда ...
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение, Дани!
ОтговорИзтриванеПрекрасно съчетание на аромати, много цвят и вкус -
наистина с усещане за слънце, пролет и настроение.
Много усмивки и хубава неделя, Диана
Дани, толкова светъл и позитивен пост! И сладкиша, и снимките са супер! :)
ОтговорИзтриванеЗадължително ще се пробва, имаме още доста ябълки :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Дани и хубав неделен ден от мен!
Пеп, ако можех да ти изпратя, с най-голямо удоволствие бих го направила :)
ОтговорИзтриванеЯвно имаш готвене за Ники!
Спорна вечер и хубава неделя!
Йоли, няма да сбъркаш, а е и бърз сладкиш :)
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Дианка, благодаря за усмивките :)
ОтговорИзтриванеХубава неделя и на теб!
Зори, действай, за да привършваш с ябълките, защото скоро ще дойдат новите плодове:)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава неделя!
Дани, радвам се, че така ти е подействало :)
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Ив, затопля се то, ама действай :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава неделя!
Супер!:D
ОтговорИзтриванеТа в колко часа слагаш кафето сутринта,че да идвам?:))))))))/само не ми казвай в 5:))))/
Ondi, добре си дошла :)
ОтговорИзтриванеВ съвсем нормално време, когато моят приятел те е събудил вече!
Чакам те с кафето :)
Идааааа в 9.30-10 съм при теб!И да ми запазиш по-големичко парченце:P:D
ОтговорИзтриванеГолемичко ще е :)
ОтговорИзтриванеМного вкусен и влажен сладкиш, Дани!
ОтговорИзтриванеСтрахотен е!
И аз искам парченце!
Дани, дано зимата , опитала от твоят вкусен сладкиш, да си ходи по живо по здраво поне 3 сезона! Иначе сладкишът е адски примамлив! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави от слънчевият Нови пазар! :)
Роси, и за теб има :)
ОтговорИзтриванеХубава неделя !
Маги, както се казва :от твоите уста, в Божиите уши :)
ОтговорИзтриванеГоня я за дълго!
Ще разказваш за Нови Пазар!
Поздрави!
Само мога да си представя колко е вкусен. Изглежда страхотно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти много, Цвети!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесва :)
Дани, сладкишът е невероятен! Точно каквито аз ги обичам:) Правя подобен, но без крема сирене. Точно се чудех какво да направя за утре на децата и съвсем случайно имам и кутия филаделфия:)
ОтговорИзтриванеОчакваме го полъха на пролетта и даже го усещаме вече :) Само дано не е за кратко.
ОтговорИзтриванеСвеж и ароматнен сладкиш ни предлагаш, Дани! И аз си записвам рецептата :)
Хубав и изпълнен с усмивки неделен ден ти желая :)
Неустоим е, Дани! Много вкусен, сочен и ароматен е със сигурност - чудесен начин да "изпратиш" зимата!
ОтговорИзтриванеПрегръдка с пожелания за хубава неделя и спорна нова седмица!
Лулу, точно приложение ти намерих на Филаделфията :)
ОтговорИзтриванеПридава страхотна влажност!
Хубава нова седмица!
Тони, много пролетно настроение и за теб!
ОтговорИзтриванеЕви много ме радва позитивната енергия в коментарите ти :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и много цветно, пролетно да е на душата ти!
Ухааа! Много апетитно изглежда и с тези парченца ябълки, въх-въх. Страшен е Дани. Благодаря за споделената рецепта.
ОтговорИзтриванеАу, Дани, прекрасен е! Обожавам ябълкови сладкиши всякакви, много аромат и много вкус съзирам тук.
ОтговорИзтриванеЦветенцата са прекрасни също!
Слънчево и цветно през новата седмица :)
Дани, радвам се че ти допада :)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Инче, много усмивки и цветно, пролетно настроение през новата седмица!
ОтговорИзтриванеОще усещам аромата на твоя уханен хляб!
Дани, отново изкусителен, домашно приготвен, придружен с обич и много аромат сладкиш!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за рецептата и идеята, която ми даваш!
Поздрави от мен и пожелания за здраве, ведри и все така вкусни мартенски дни :-)
Ей, Дани, при теб се лее пролетен Вивалди, лалета, сочни сладкиши...ама ти си я подкарала на пролет, а! Ама аз тепърва , и то чак през април ще ходя на ски-ваканция, не ми гони зимата, моля те, хи-хи....
ОтговорИзтриванеАма пък ми създаде настроение!
С усмивка
Мария
Миме, пожелавам ти хубаво време на ски курорта :)
ОтговорИзтриванеНо на други места, нека да е пролет!
Поздрави с много усмивки!
Дими, и аз благодаря за позитивната енергия, с която ме зарежда твоя коментар!
ОтговорИзтриванеМного цветно, пролетно настроение от мен!
Страхотно изглежда този сладкиш и описанието обещава, че ще ми хареса :). И аз не обичам сухи кексове. Записвам си, за да пробвам при възможност.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица :)
Ле-лееее, Дани - как съм го пропуснала това до сега??? Звучи ми божествено!! Обожавам ябълки и задължително ще го пробвам :)) Благодаря, че споделяш тази готина рецепта с нас!!!
ОтговорИзтриванеЕма,хубава седмица и на теб!
ОтговорИзтриванеМина, опитай го :)
ОтговорИзтриванеЩе ти хареса!
Дани, прекрасна рецепта. Благодаря ти! Обичам всичко с ябълки! Твоят сладкиш обещава да е много сочен и вкусен:)
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ани !
ОтговорИзтриванеЩе се радвам, ако ви хареса!