Това, което ви предлагам днес не е нещо ново като рецепта.
Да си призная честно предпочитам чийз с крема сирене :)
Но използвах маскарпоне, което имах.
И друг път съм писала, че не обичам много комбинацията от бисквити и масло.
И понеже редовно имам останали във фризера белтъци си правя основата с тях.
Днес към чийз крема освен лимони добавих и сок от нар.
Бях го взела, за да направя вкусните кюфтенца на Ани, с таханов сос, който често правя.
Горещо ви ги препоръчвам, защото са чудесни.
И така стигаме до :
ПРОДУКТИ ЗА ОСНОВАТА:
3 белтъка
2 с.л. пудра захар
120 г смлени орехи / лешници, бадеми/
Разбиваме добре белтъците със захарта и добавяме ядките.
Основата се изпича върху хартия, с която покривам основата на форма с падащ ринг
при 180 градуса за около 5 минути.
ПРОДУКТИ ЗА ЧИЙЗ СЛОЯ:
500 г маскарпоне
1 кутия подсладено кондензирано мляко
сокът на един лимон*
сокът от 1/2 нар / зърната на нара ги смилам в чопър и прецеждам сока/
прясна мента,опция
Имах клонки прясна мента и загрях в тенджерка соковете от лимон и нар.
Добавих ментата и оставих леко да заври.
Отстраних от котлона и оставих да се охлади.
Така имах и лек аромат на мента.
В други рецепти този трик го правя, ако има прясно мляко :)
Всички продукти се хомогенизират добре.
Кремът е достатъчно гъст и няма нужда от желатин.
Нанася се върху охладената основа.
Ами другото го знаете :)
Хапвате го с удоволствие :)
* По ваш вкус можете да добавите още лимонов сок
Дани, от вчера ме подмамваш с този чийзкейк :) Обожавам го! Под всякаква форма - печен, или не и със всякакво сирене. Скоро ще правя на девойчетата за РД и ще пробвам лимонов, че такъв не съм правила.
ОтговорИзтриванеПепи, нали това е целта :)
ИзтриванеЩе чакам да го покажеш!
Хубава седмица!
Чийзкейк, вкусен и любим сладкиш. Този вариант е неустоим! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Бонбонче!
ИзтриванеОх, ако не бях се захванала да постя, още утре щях да го спретна и аз, Дани! :)
ОтговорИзтриванеСтрахотен е на вид, пък за вкусът му нямам никакви съмнения! Записвам си го за по-нататък.
Прегръдка!
Благодаря, Ирме!
ИзтриванеИ лек пост!
Прегръдка!
Практична идея за използване на белтъците за вкусна основа на чийзкейка!
ОтговорИзтриванеСтрахотен е!
Лека вечер, Дани!
Благодаря, Инче!
ИзтриванеОсвен, че е практична, но за мен е и по-вкусна :)
Прегръдка!
Прекрасна комбинация, Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Бети!
ИзтриванеИзглежда страхотно, Дани! Аз пък обожавам масло с бисквити, така че давай смело с такива рецепти:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеАз мога да ям намазана с масло бисквита,
но на чийз не ми е толкова вкусна!
Нарът прилича на диаманти! Страхотно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеИгра на светлина :)
Аз пък много го харесвам с маскарпоне и каква да е подложка,изобщо няма да откажа,само чийз да е,печен,не печен...ех,Дани,трогна ми сърцето с това парченце,страхотно е!Щастливи пролетни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Роси!
ИзтриванеУсмихната пролет!
Потекоха ми лигитееее!!! Благодаря!
ОтговорИзтриванеХаресва ми:)
ОтговорИзтриванеРадвам се, Веси!
ИзтриванеВълшебна комбинация от фини аромати, нежна консистенция и обща хармония,
ОтговорИзтриванепрекрасен сладкиш, Дани и неустоимо представяне.
Благодаря за чудесната рецепта, поздрави и усмихната пролет!
Прекрасен коментар, Дианка!
ИзтриванеБлагодаря!
Прегръдки!