Обичам хрупкави неща :)
Опитвала съм различни рецепти за крекери, но тези станаха
много хубави и точно по мой вкус.
Тънки, с въздушни големи мехури, като хрупкавината се запазва
и след престояване.
ПРОДУКТИ :
250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
125 мл вода
2 с.л зехтин
сол
ПРИГОТВЯНЕ :
От продуктите се омесва гладко тесто.
Увива се в кърпа и се поставя за час в хладилник.
След изваждане се откъсват парченца с размер на орех и се разточват много тънко.
Намазват се със зехтин, поръсват се с едро смляна сол и по желание може да се поръсят
с любими ваши аромати - риган, розмарин...
Поставят се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат при 2оо градуса с вентилатор-
След изваждане се намазват отново със зехтин.
Можете да ги сервирате с някакъв дип, или с домат, сиренце....бяло вино, или бира :)
Аз ги сервирах с дип от патладжан, Patlican Sogurme :)
Станаха чудесни и ви каня да похрупаме заедно :)
Да ви е сладко!
страхотни :) хрупкат :)
ОтговорИзтриванеЕй, че супер щом се запазва хрупкавината им след като престоят!
ОтговорИзтриванеЧуднички са, Дани!
Поздрави!
Благодаря Габи!
ИзтриванеПоздрави и от мен!
Хрупанки към бирата в това иначе много лятно временце;) Свежа идейка, Дани!
ОтговорИзтриванеНаздраве, Марте!
ИзтриванеДани, непременно ще ги похрупаме заедно!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Игличе, с удоволствие :)
ИзтриванеПрегръдки и от мен!
Чудесни, просто неустоими. Когато дойда към Бургас, искам от тях :)! Още утре ще ги направя на моите момчета! Страхотна рецепта, Дани!
ОтговорИзтриванеНелка, направи един пълен списък за това,
Изтриванес което ще ви посрещна в Бургас :)
Прегръдки!
Чудесни са крекерите,Дани!
ОтговорИзтриванеХубав петък ти пожелавам!
Благодаря ти, Роси!
ИзтриванеНикога не съм правила крекери, Дани, но твоите изглеждат неустоимо! Ще забъркам на мъжа ми за биричката - определено! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Даре!
ИзтриванеСтава чудесно за мезе :)
Страхотни са, Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче :)
ИзтриванеВсичко вече е изхрупкано,...нали?!
ОтговорИзтриванеМного симпатични кракерчета,Дани!
Уснихната неделя от мен:)!
Миленка, в хладилника ме чака нова доза тесто!
ИзтриванеЩе ти заделя непременно!
Хубава неделя!
Уникални са, и аз обожавам хрупкави неща, но тези зъболекари не знам с какви материали ми правят плобмите - я изкарат месец, я не...:(((
ОтговорИзтриванеАх, тези зъболекари ;)
Изтриване