Идеите ми много често търпят промени.
И сега така се получи, че купих прясно многолистно тесто
от Лидл и исках да направя банички с пресни плодове.
Но и едни гъби си чакаха реда в хладилника.
Така се роди идеята за солен щрудел, който може да бъде направен
с по-голямо разнообразие на продукти от моите.
Това вие ще го решите, а аз ще ви дам основата идея.
ПРОДУКТИ
1 лист многолистно тесто
4-5 яйца
прясно мляко
соев сос
горчица
300 г гъби
1 глава лук, нарязан на ситно
2-3 скилидки чесън
масло
копър и
магданоз, нарязани на ситно
сол
черен пипер
На среден огън се задушават лука, чесъна и нарязаните гъби.
Готвят се до готовност и изпаряване на течността.
Яйцата се разбиват, добавя се прясно мляко, соев сос и
горчица по желание.
Готвят се в мазнина като бъркани яйца :)
Така гледах Ву от Master Chef да прави сандвич с омлет с много
карамелизиран лук :)
Смесват се с гъбената смес и се добавят нарязаните копър и магданоз.
Многолистното тесто се разстила и се разделя мислено на три части.
В средната се поставя плънката, а другите две предварително се нарязват на ленти.
След като се постави плънката, лентите последователно една по една, редувайки се от
двете страни, се обръщат и покриват плънката.
Тук е показано със снимки.
Отгоре се намазва с разбито яйце с добавено прясно мляко.
Пече се при 180-200 градуса до готовност.
Бирата трябва да е готова, защото няма да ви се чака и една минута,
след като извадите щрудела от печката.
Ами наздраве и да ви е сладко!
Винаги предпочитам замразеното тесто с кафява опаковка от Лидл.
Това ми е много тънко и сякаш не усещам вкуса му :)
И от баничка с пресни плодове не бих отказала Дани, но соленият ти щрудел ... направо ми е на сърце :)
ОтговорИзтриванеПоздрави на теб, Бургас и морето!
Много ме радваш, Дани :)
ИзтриванеПоздрави и хубаво лято за теб!
Дани, аз като едн заклет любител на сладкишите... Бих предпочела ей това, което е променило идеите ти. :)
ОтговорИзтриванеА плодовете - могат да се хапнат и пресни за десерт. Чудесен е щруделът!
Поздрави! :)
Гери, радвам се, че ти харесва :)
ИзтриванеПоздрави и хубаво лято!
Супер щрудел, Дани!
ОтговорИзтриванеОбожавам гъби във всякакви ястия, а в печива са ми особено вкусни. Чудесни са и подправките ти към тях, ще опитам и това вълшебство в най-скоро време.
Прегръдка! :)
Мария, много се радвам, че имаме еднакви вкусове :)
ИзтриванеЩе очаквам да му се насладиш!
Прегръдки!
плодовете ще си ги хапна сурови, а от тази вкусотия не мога да откъсна поглед :)
ОтговорИзтриванеЗори :*
ИзтриванеЗвучи и иглежда вкусно,Дани,чудесен избор на рецепта за очакващите гъбки и бутер тесто!Прекрасна седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Роси :)
ИзтриванеВкуснооо! Много вкусно! Взимам си едно парче, но по - голямо от това на снимката, че няма да ми стигне!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и поздрави на морето!
Габи, за теб най-голямото парче съм приготвила :)
ИзтриванеПрегръдки и хубаво лято!
Морето те чака :)
Много ми харесва това предложение, Дани,
ОтговорИзтриванечудесно съчетание на продукти в един по - различен начин на приготвяне и оформление.
Благодаря за страхотната идея, поздрави за теб и хубаво лято!
Дианка, много ме радваш!
ИзтриванеСърдечни поздрави и хубаво лято от мен!
Дани, скъпа, този златист щрудел едва ли ме е дочакал:), но виж аз ще почакам следващият път като го приготвиш да ме поканиш:))). Много ми хареса и визия и вкус и всичко! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКатенце, винаги си добре дошла :)
ИзтриванеПоздрави!
Чуден е, Дани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Веси :)
Изтриване